Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Annyira rosszul érzem magam a...

Annyira rosszul érzem magam a ma történtek miatt?!

Figyelt kérdés
16 hós a fiam, és állandó evés gondokkal küzdünk, alig eszik, és azt a kicsit is alig tudom belediktálni... Ma megint nem akart enni, pedig egész nap csak csipegetett. 16 órakor meg még mindig nem volt éhes?! Hát nagyon szégyellem, de eldurrant az agyam. Kiabáltam vele, megrángattam, és beraktam az ágyba, majd hagytam kb 2 percig sírni. Kivettem, de megint nem evett így megint megráztam, beraktam az ágyba, kapott 2-őt a pelusára, rácsuktam az ajtót, és 10 percig hagytam, had sírjon. Mikor bementem, és kivettem az ágyból, már együtt sírtunk, és most is kb szembe köpném magam ha lehetne, annyira szarul érzem magamat. Nem szoktam én ilyen lenni, de ma valahogy elgurult a bogyóm. :( :( :( Nem kell oltogatni, tudom, hogy nem így kellett volna, meg rossz anya vagyok meg ilyenek, de muszáj volt kiírnom magamból. :( (Tudom, hogy egy szemétl*da vagyok) Őszintén, mással is volt már ilyen, vagy ennyire rosszul csinálok valamit?
2012. okt. 9. 21:48
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, hogy aggódsz a fiacskád miatt, de túlstresszeled magad ezen a problémán. Hidd el, nem fog éhenhalni. És minél idegesebb vagy, annál nehezebb lesz rábírni az evésre.

Először is lazíts. Aztán próbáld meg az étkezéseket kellemesebbé tenni számára. Várd meg, hogy ő kérjen enni, ne időre etesd. Vigyétek az asztalhoz valamelyik kedvenc játékát, etessétek meg őt is (mosható legyen :)). Evés közben beszélgess vele, énekelj vagy mondókázzatok (amit szeret), hogy lekösd a figyelmét. Engedd, hogy kézzel vagy akárhogy egyen, ha úgy hajlandó enni (de csak az étkezőasztalnál). Bízd rá, miből mennyit eszik, ha (már) nem kér valamit, szó nélkül tedd el. Kétféle ételt kínálj neki, ha semmit sem eszik, vége az evésnek, vedd ki és mehet játszani.

Van olyan, hogy a kisgyerek észreveszi, mekkora "ügy" az evés, és rájön, hogyan kell vele ügyesen manipulálni a szüleit. Pl. egyszer nincs étvágya, nem eszik semmit, így a szülő elkezd aggódni és mondjuk édességekkel tömni. Másnap már direkt nem eszik, csak kaphasson édességeket.

2 éves kisfiú anyukája

2012. okt. 9. 23:26
 22/42 anonim ***** válasza:
18%

Kérlek ne vedd rossz néven, amit mondani fogok, de elképzelhető, hogy neked segítségre van szükséged. Ha mondjuk hisztizett volna egy játékért a boltban, vagy ilyesmi, és arra reagálsz így, azt megérteném. Persze akkor sem ez lenne a helyes reakció, de ilyen helyzetben érthető, ha az embernek elszáll az agya. De azért bántalmazni a gyereket, mert nem eszik?!

Azért is aggasztó, mert mi van, ha majd a későbbiekben tényleg valami rosszat csinál? Egy igazi "bűnre" hogyan fogsz majd reagálni, ha már egy olyan dolog is dührohamot váltott ki belőled, amiről igazán nem tehet?

Tényleg nem bántásból írom, de gondold végig, nem sokára jön a dackorszak, szerinted ezek után mit fog kiváltani belőled egy igazi hiszti?

2012. okt. 10. 01:05
 23/42 Babeli Zurzavar ***** válasza:

bar nem ertem hogy miert pont az en korabbi valaszomat pontoztatok csak le, de ugy erzem meg kell vedenem az elozo hozzaszolastol a kerdezot:

ezt kisse eros bantalmazasnak nevezni...

2012. okt. 10. 01:52
 24/42 anonim ***** válasza:
0%

A megrázás, rángatás és verés szerintem bántalmazásnak minősül.

Sőt, én még azt is ide sorolnám, hogy bevágjuk a gyereket a kiságyba üvöltve és rácsukjuk az ajtót, de ezen lehet vitatkozni...

2012. okt. 10. 02:27
 25/42 anonim ***** válasza:
27%

Ja és bevallom, én lepontoztalak.

Mégpedig ezért a mondatért:

"DE köpje magát szembe az, aki azt meri mondani, hogy vele soha ilyen vagy hasonló nem fordult elő"

Akkor megyek és szembeköpöm magam, mert velem ilyen vagy hasonló nem fordult és nem is fordulhat elő a jövőben, vagy ha mégis előfordulna, akkor sürgősen kezeltetném magam. Mint írtam, megértem, ha valakinek elszáll az agya, ha a gyerek hisztizik, vagy valami nagyon rosszat csinál. De ha ennyi a "bűne", hogy nem eszik... hát szerintem ebben az esetben ez a reakció nagyon nem elfogadható.

2012. okt. 10. 02:35
 26/42 anonim ***** válasza:

Sajnos sok anyukával előfordul, néha nekem is elborult az agyam, olyankor beviszem a szobába, becsukom az ajtót, és én is jól kidühöngöm magam. Más kérdés, hogy a nem evés miatt nem tennék ilyet, nálunk épp a dackorszak folyik.

Amúgy nem eszik keveset a fiad. A tesóm lánya 2,5 éves koráig csak és kizárólag tejen és üveges brokkoli főzeléken élt. De ezt szó szerint vedd. Napi egy kecskeméti brokkoli, 180 gramm, a többi tej. Sem gyümölcs, sem pékáru, semmi nem kellett neki. A bölcisben aztán kicsit változott, ott már evett több mindent, de a mennyiséggel a mai napig vannak gondjai. Mellette jól fejlődik, magasabb is a kortársainál.

Most 7 éves, a lányom másfél, borzasztó jó étvágyú kislány. És a két gyerek nagyjából egy mennyiséget eszik meg étkezésnél. Tesóm mindig csak pislog, hogy az én csöpp lányom jóformán jobban eszik, mint az ő nagy lánya. :)

2012. okt. 10. 06:16
 27/42 anonim ***** válasza:

Már az alap rossz, amikre építesz. A problémád az, hogy nem eszik. Ő ilyen, hidd el, elég neki ennyi.

Ha nem kér, hát nem, éhen halni nem fog. Ha éhes lesz, enni fog, ez 100%!

Okos ő, cirkuszt csinál az evésből, mert látja, hogy lehet. Van értelme, mert szaladsz utána, kínálgatod 20 félével, még ki is akadsz. Ezáltal az ő kis világában jobban figyelsz rá, elért nálad valamit. Ő a főnök valamiben.

Csinálj enni, adj neki kb meghatározott időkben, de ha nem eszik, elmehet és a következő étkezésig nincs semmi. Se nasi, se egy kis túrót, gyümit legalább, se kakaó.

Ha látja, hogy téged hidegen hagy, rá fog jönni, hogy jobban jár, ha eszik.

Viszont akkor se várj el nagy mennyiségeket, falógép biztos nem lesz belőle.

Esetleg van, amit tényleg szeret? Akár egy tejszelet, túró rudi, bármi. Javasold neki jutalomként, ha megeszi az ételt (nagyon keveset szedj, fele annyit, mint amennyit elfogadhatónak tartasz), utána megeheti a kedvencét.

Nálunk bevált, sokszor még repetát is kér, de kb 3 éve szenvedünk a kajával.

19 kilós, 120 centis 6 éves anyukája

2012. okt. 10. 07:41
 28/42 anonim ***** válasza:

nekem 6éves ikreim vannak. sokszor volt már olyan,hogy becsuktam a szemem és elszámoltam 10ig,majd nagy levegőt vettem és folytattam.... de soha nem bántottam őket!

nekem még az enyémek is kicsik,nemhogy egy 16hós baba!!!

biztos rosszul érzed magad,de ne magadat sajnáld, hanem tegyél meg mindent azért,hogy ilyen többé ne legyen!

adj hálát az égnek,hogy van egy gyönyörű,egészséges babát, sokan bármit megtennének érte...

2012. okt. 10. 08:15
 29/42 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyon türelmes vagyok vele, kiabálni sem szoktam, kezére is csak akkor csapok, ha ezredszerre sem ért valamit, és még is csinálja, bár ez is ritka mint a fehér holló. Tényleg, annyira értelmes, mindent el lehet neki magyarázni, és megérti. Egyedül a kaja a mumusa, de ezentúl nem lesz. Ha eszik, eszik, ha nem nem... :) Köszi mindenkinek!
2012. okt. 10. 09:41
 30/42 anonim ***** válasza:
55%
Azért ki ne kiáltsátok már szerencsétlent gyerekbántalmazónak!Azért ez nem az a kategória. Örüljetek, ha Nektek olyan nagyon nagy türelmetek van és soha nem borultok ki. Bár ezt én sem hiszem el senkinek, de hát itt mindenki azt mond amit akar, senki nem tudja ellenőrizni. Ne ostorozd magad Kérdező, keress valami természetes nyugtatót, próbáld kicsit lazábban venni a dolgokat. Nem vagy rossz anya!
2012. okt. 10. 09:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!