TGYÁS -t igényelni külön igénylőlapon kell, vagy elég, ha írásba foglalom saját szavaimmal, hogy igényelném?
ez nem olyan egyszerű,hogy csak írásban ígényled.
ki kell töltened az igénylőlapot,és kell hozzá a munkáltatódtól is valami igazolás,és a gyereked anyakönyvikivonata,a te és a babád taj és lakcímkártya másolata
Én most igényeltem,nálunk így zajlott:
Terhesgondozó tartott táppénzen,bementem,és mondtam,hogy szülés előtt 28 nappal igényelném a TGYÁST. Ők kiírtak táppénzről(erről adtak egy TP papírt),majd adtak egy másikat is,amit a munkáltatónak kellett leadnom.Majd mikor megszültem,akkor bementünk a TB-be,ahogy kitöltöttük az igénylő lapot,ezzel együtt az egyszeri anyaságit is elintéztem.A munkáltatónak pedig be kellett vinni a zárójelentést,anyakönyvi eredetijét,lakcím-TAJ kártya(babáé).
Szóval először nem a munkáltatódnál kell "igényelni",hanem onnan,aki táppénzen tart(háziorvos,terhesgondozó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!