Anyukák! Ti hogyan erősítitek meg a saját és a babátok immunrendszerét őszre/télre?
Szedtek valamit,adtok a babátoknak valamit,hogy ne legyetek betegek?
Ha igen mit?
Még érdekelne,hogy mennyi idős a babáról van szó?
a fiam 2 éves, neki a doki javasolta a multi tabs immuno kidet (probiotikum miatt). Azt mondta csináljunk egy kúrát, ha ez nem használ (elég beteges), van egy immunerősítő, amit receptre ír fel.
Én nem "erősítek", 2006-ban voltam utoljára beteg. :)
Ma vettem béres cseppet.6 éves és másfél éves gyerekek.De 10 kilótól adható,most olvastam.
De múltkor taknyos lett a kicsi,elég csúnyán,meg köhögött is, én a Tiens gyerek biokalciumát tettem a tápszerébe.Nem késhegynyit,hanem kb fél kávés kanálnyit.Nem akartam elhinni,de meggyógyult!!!Adtam neki még pár napig,meg persze szívtam az orrát,mert ami váladék volt,annak még ki kellett jönnie.Ajánlom nagyon minden kisgyermekesnek!!!(nem vagyok tag,nem azért reklámozok,szimplán tapasztaltam h hat).
Ha nyáron megfelelő mértékű zöldséget, gyümölcsöt ettél, amik jó minőségűek, napon érleltek voltak, akkor nincsen szükség semmilyen "immunerősítésre". a télen. Most van rengeteg alma, tessék szépen betankolni vele. Télen jön a narancs, az jó lesz a c vitamin pótlására. Tessék normálisan, vitamindúsan táplálkozni, sokkal többet ér a természetes vitamin, mint a szintetikus.
Az orvos szüleim soha nem tömtek tele ilyen szarokkal, mégis alig voltam beteg gyerekként is.
Nem vagyok híve a vitaminoknak, cseppeknek. Ahogyan a gyógyszereknek sem. Sok vitamindús zöldség, gyümölcs, megfelelő öltözködés, sok folyadék. Persze ha egy baba orvosilag igazoltan gyenge immunrendszerű az más helyzet. Egyébként semmi mesterséges vacak. Nem véletlen, hogy minden második reklám gyógyszer, vitamin. Nagy pénzek vannak ám ebben.
1 éves kislány anyukája
Kedves 4. és 5. válaszoló!
Való igaz, h nagy pénz van az étrend kiegészítőkben,vitaminokban, stb, viszont köztudott h a 21. századunkban a gyümölcsök amiket vásárolunk, már nem a trágyázott, tápanyagadús földben teremnek, sok déligyümölcsöt,zöldséget gázzal,mesterségesen érlelnek,így vitamin és tápanyag tartalmuk minimális(ha van egyáltalán a rostokon kívül értékelhető része). Másrész sok gyerek meg nem hajlandó eni,mint az enyém,örülök ha bele tudok diktálni valamit.Mivel hiányosan étkezik, kell vmi ami kicsit erősít rajta.Vitát elkerülendő,nyilván ez nem pótolja a teljes értékű étkezést,csak "dob" vmicskét az immunrendszeren.
Én nem szoktam beteg lenni, így én nem eszek semmi extrát. Még most, amíg van a kertben paradicsom, paprika, alma, igyekszem ezekből minél többet fogyasztani.
A lányom (lassan 1 éves lesz) minden nap eszik gyümölcsöt, és szoptatom. Szerintem neki is elég ez. Még csak egyszer volt beteg, 3 napig kicsit lázas volt.
Ezért írtam, hogy jó minőségű, napon érlelt zöldség, gyümölcs és nem a tescoban vásárolt. Lehet igenis jó tápértékű gyümölcsöt kapni, utána kell picit járni jobban.
A mesterséges vitaminnak még egy nagy hátránya, hogy egy idő után megszűnik termelődni az a természetes enzim, ami a vitaminok feldolgozásáért felelős a szervezetben. Tehát, ha a c vitamint mindig szintetikus úton eszitek, akkor egy idő után a gyümiből már nem lesz képes feldolgozni a szervezet.
A gyerek azt eszi, amihez szoktatod pici kora óta, még akkor is, ha időnként vannak kilengések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!