Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehetséges, hogy valakiben...

Lehetséges, hogy valakiben nem alakulnak ki anyai ösztönök? Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

2012. okt. 3. 19:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
43%
szerintem pedig gáz.mégpedig ott érzem a problémát hogy neked a gyerek kirakat,ki jön hozzátok miben van,nem pedig az Ő kényelme fontos...
2012. okt. 3. 23:50
 12/13 anonim ***** válasza:
72%
Fel kell tenni egy nagyon fontos kérdést magadnak.Csodálkozom,hogy ez senkinek nem jutott eszébe eddig.Akartad ezt a gyereket?Mikor még a méhedben volt vártad és szeretettel gondoltál rá?Vagy ellenségesen és teherként ami megnehezíti az életedet?Ez nagyon lényeges dolog.Másrészt meg ez nyilván mindenkinél máshogy működik,de szerintem a te lelkedben van valami probléma és azért nem tudsz érzelmileg közel kerülni a picihez.Ezen neked kell változtatni.Tenni azért,hogy elfogadd,szeresd őt stb. Az is számít,hogy legyen elég türelmed,időd rá.A gyerek nem egy használati tárgy vagy egy új cucc amit mutogatni lehet a barátoknak.Ő egy érző-lélegző kisember akit Isten a te gondjaidra is bízott.Ezeken töprengj el.
2012. okt. 4. 08:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Nálam is lassan alakult ki a dolog. Én bevallom őszintén, és soha nem fogom letagadni, legfeljebb Neki nem mondom el soha, hogy nem mertem Őt várni. Féltem. Borzalmasan féltem, féltem a szüléstől, a "tehertől" a felelősségtől, a kötöttségtől, a fáradtságtól, a robottól, a szabadságom és függetlenségem elvesztésétől, és még sorolhatnám. Bár tervezett gyerek, mégis tele voltam félelemmel, amit senkinek nem mertem elmondani!

Miután megszületett maga volt a pokol:-( Nem voltam boldog. Rájöttem, hogy hazugság az egész, hazugság az,hogy minden rózsaszín, minen szép és jó. Nem igaz. Nehéz, tele van kérdésekkel, bizonytalansággal az ember. Én így éreztem, nekem ezért alakult ki nehezen a kötődés.

Nálad szerintem más a helyzet. Fiatal vagy, és lég felszines lehetsz, ne vedd sértésnek. Fontosabb az, hogy mibe van felöltöztetve a gyermeked mint az, hogy közelebb kerülj hozzá. A második válaszoló jó dolgokat írt le, bíztat, de abban nem értek vele egyet, hogy ki fog alakulni a kötődés, tenned kell érte, és nem a legjobb úton haladsz a dologgal.

2012. okt. 4. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!