Pár hetes elsőkisbabás anyukák. Leírnátok egy napotokat? Nehezebb, mint képzeltétek?
Első babámat várom, és tudom,hogy egyedi minden baba, meghogy valószinüleg nehéz lesz, de kiváncsi vagyok,miből áll egy nap. Főleg ha apuka sokat dolgozik, és nincs egy nagyi, aki minden egyes nap tud jönni segiteni.
Én 3-4szer vagyok fent egy éjszaka, így is fáradt vagyok,de már azért megszoktam. Bár tudom,hogy ha meglesz a babánk,azért nehezebb lesz.
Köszönöm szépen!
Inkább arra próbálok hangolódni,hogy nagyon nehéz lesz,mintsem hogy óriásit csalódjak. Bár szerintem erre nem lehet felkészülni akkor sem,hogyha sokat olvastam róla, tudom mikor mit csináljak. A fáradság az fáradság, az ellen tenni nem lehet, ezt pontosan tudom, volt egy munkahelem,ahol az üzlet zárásától a nyitásig összesen 7 óra telt el, így kb 5 órát tudtam aludni esténként. De tudom, hogy ez még nehezebb lesz. Az elején legalábbis biztosan. ANyósom elmondása szerint a párom nem volt hasfájós, és én sem. De szerintem ez nem öröklődik. Ennek ellenére bízom benne, hogy minden a legjobban alakul majd, éshogy azért valamelyest lesz szülői segitség olykor-olykor.
Köszönöm hogy válaszoltatok!
Szia!
Én is csatlakoznék a kellemesebb oldalhoz :)
Kislányom hét hetes, hasfájós ugyan egy picit de nem a vészesen hasfájósokhoz tartozik szerencsére.
Éjszaka csak egyszer kel három hetes kora óta, és rá is érvényes, hogy csak akkor sír, ha álmos vagy éhes, de akkor is csak abban az esetben, ha túl sokat alszik két etetés között.
Most már érdekli a világ is, így ébren is egyre többet vagyunk, de nagyon jól el van a játszószőnyegén vagy a pihenőszékében, ahonnan nézegeti a szobát, ami egy ekkorka picit még leköt :)
Persze, sokat beszélek ilyenkor hozzá vagy épp tornázunk. Az ébrenlét alatt napközben értsd azt, h max 1 órát van fenn, utána elálmosodik. Kivétel ez alól az este, du 6-tól lefekvésig ( olyan 9-10 óra ) már nem szokott aludni, egyhuzamban fenn van.
Szóval, azt mondhatom, hogy ez valóban baba függő, nem hiszem, hogy bármi különöset is tettem azért, csak azt amit mindenki más is megtesz, egyszerüen ha nyugis babád van, akinek nincs az az igazi üvöltős hasfájása és adott esetben még hat is a gyógyszer ( nekem az orvsoom ilyen kikevert gyógyszert írt fel ) akkor nagyon élvezetes és nem agyonfárasztó napok várnak rád. Ellenkező esetben persze kitartás és türelem szükséges, az biztos!
Kedves Kismama!
Nekem 3 hetes a babám. Ajánlom figyelmedbe az alábbi könyvet. Nagyon reálisan írja le a dolgokat, én ezt olvastam/ olvasom.
Egyébként szerintem ha odafigyelsz az étkezésedre,és időt fordítasz a meghitt szoptatásra, és az alapos büfiztetésre, akkor nem lesz gond. Enni fog és aludni, ha laktató a tejci éjszaka 1-2 szer kell csak felkelni. Beáll magától arra, hogy nagyjából 3 óránként egyen. Aztán egyre többet lesz fent. Amikor alszik aludj te is és akkor nem lesz nehéz az éjszaka. Én is egyedül vagyok vele születése ta, mert apukája külföldön dolgozik. Nincs lehetetlen egy anyának, és nincs az a fáradtság, ami ne érné meg. Nekem is első baba. És még egy fontos dolog, ne foglalkozz senkivel, csak a saját érzéseiddel, sz@rd le az okoskodókat. Bízz magadban, tudni fogod mi a legjobb neki. Nem áltatlak, lesz olyan, hogy vele sírsz, mert nem tudod mi a baja. De egy szuper kaland veszi kezdetét. :)) Könnyű, és gyors szülést! És egészséges kisbabát kívánok neked! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!