A babaám mindig is utálta a tápit, és azért is kellett korán elkezdeni a hozzátáplálást, mert iszonyú harcok mentek minden tápievésnél. 6 féle/márkájú-ízű /tápszert próbltunk, de kiüti a kezemből az üveget, sír,.
A szilárdakat probléma nélkül, élvezettel eszi. Mióta szilárdakat kap, egyáltalán nem eszi a tápot, de a tejpépeket imádja.
Kiválthatom a napi 2 tejpéppel a tápszert? (ja, 5 hós.)
vagy mit csináljak ? hogy dugjak le a torkán tpit? szoktam főzelékbe, gyümibe tenni 1-1 kanállal, de az közel sincs a napi 500 ml-hez képest...
Valószínű, hogy azért eszi jobban a tejpépet mint a tápszert, mert az édesebb. Bár nagyon nem tartom jónak, én ebben az esetben mégis azt mondanám, hogy édesítsd meg a tápszert egy kis cukorral. Prólbálkozhatsz különféle tápszerekkel is a Beba a legédesebb ha jól emlékszem. Ha Mo-n laksz féléves koráig az orvos írja a tápszert, mert ha nincs anyatej akkor annak az összetétele a legmegfelelőbb a babának. Ideiglenesen cukrot mondanék, s ha úgy elfogadja egy-két hét után fokozatosan lehetne csökkenteni a cukor mennyiségét a tápszerben. Kitartás!
2009. aug. 1. 21:59
2/14 anonim válasza:
Ha már eszi a szilárdakat,gondolom akkor kap gyümölcsöket,főzelékeket is.AÍkkor nem kell már neki tápszer,mert a többiben benne van minden vitamin stb,amire egy babának szüksége va.Nyugodtan adhatod neki a tápszer helyett a tejpépet.
2009. aug. 1. 22:01
3/14 anonim válasza:
Szia az en fiam is pont ilyen, a vedono azt mondta meg kene neki enni tapszert, igy minden trukkot be kell vetnem, hogy megegye. Napi 3szor eszik tapit, de ugy hogy adok hozza egy kis tejpepet, vagy baba rizst, nem tudom hogy ez van e magyarorszagon (mi angliaban elunk) Altalaban teszek hozza valami gyumit is :) igy valamennyit meg tudok vele etetni. Probald meg. hatha neked is bevalik.
2009. aug. 1. 22:05
4/14 anonim válasza:
...ja en ugy adom a tejpepet hogy tapszerrel csinalom.
2009. aug. 1. 22:06
5/14 A kérdező kommentje:
22:05-ös.
akkor te úgy csinálod, hogy a cumisüveges tápiba teszel pépet, meg gyümit???
mert azt már próbáltam, ogy teszek bele pépet, meg babarist (pelyhet), de úgysem ette.. sőt most is humana baby fit banánost írattam a dokival, mert a banános dolgokat imádja, de a tápi csak nem kell,. már mindent csináltam - cumisüvegeket cseréltem, hátha az a baj, édesítettem. mondjuk azt még nem próbáltam, h gyümit tegyek a cumisüvegbe a tápihoz.
a kajájába szoktam csempészni tápitport, de azzal sem jön össze a napi 500.
2009. aug. 1. 22:21
6/14 anonim válasza:
Mi is kínlódtunk a tápszerrel, de én besűrítem tejpéppel és kanállal megeszi mint a pinty :), de cumisüvegből nem hajlandó csak vizet inni.
2009. aug. 1. 22:38
7/14 anonim válasza:
Lehet, hogy buta a kérdésem, de a poharat nem próbáltátok? Csak üvegből kapta eddig? Nem lehet, hogy az üveget nem szívleli? Esetleg tanulópohár vagy ilyesmi?
Még egyelőre kell neki a tápi, ne váltsd ki semmivel, napi 2-3x adj neki, egyelőre ez legyen a legfőbb. Próbálkozz! Sajnálom, de jobb ötletem nincs.
2009. aug. 1. 22:41
8/14 anonim válasza:
Bocsi,OFF: hol lehet ilyen babarizst kapni??? Ez mi?Köszi
2009. aug. 1. 22:42
9/14 anonim válasza:
És pohárból a tápszert?
De szerintem is adhatsz neki reggelire vagy vacsira tejpépet. Vagy mindkettő. A többi meg szilárd étkezés.
És az is jó lehet, hogy tápszerrel a tejpép.
Az enyém már 13 hós, én van hogy tejjel készítem neki a tejpépet. Imádja a mai napig.
2009. aug. 1. 22:42
10/14 anonim válasza:
221.41-es vagyok. Persze sűríthetitek, nem azt mondom, hogy ne, de még kapjon tápit. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!