Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek ezt én túlzom el?

Szerintetek ezt én túlzom el?

Figyelt kérdés

4 hete szültem a kisfiamat. Sajnos nem tudtunk a párommal hazaköltözni mert felújítás alatt volt a lakásunk, ezért apukámhoz költöztünk kb 2 hétre amikor kiengedtek minket a kórházból. A mostohaanyukám lakik most ott és a 4 éves húgom. Apukám külföldön dolgozik.

A lényeg az, hogy nagyon nem tetszik ahogy a mostohaanyukám a fiammal bán. Félre értés ne essék, imádom őt, soha egy rossz szava nem volt se hozzám, se a páromhoz, sőt! Mindig is megvédett minket. Nem erről van szó. Csak pl amikor ott laktunk, állandóan kivette a kezemből a babát egy szó nélkül. Ez nagyon zavaró volt. Már 5-6 óra felé gyomorgörcsöm volt hogy mikor fognak hazajönni. Amikor szoptattam akkor se zavartatta magát, simán oda állt a cicim fölé 10 centire és úgy simogatta a fiam arcát. Nem zavar ha foglalkozik vele, de ez elég nyomulós volt. Volt hogy hazaért a munkából és simán, kézmosás nélkül kikapta a kezemből a fiamat. Már 2 hete elköltöztünk és a héten voltunk fent náluk. Amikor megérkeztünk a fiúnk aludt, és ő vetkőztette le. A plédet meg mindenét csak úgy letette a földre. Aztán amikor felébredt természetesen megint kikapta a kezemből és leguggolt megmutatni a húgomnak is. Ő nemes egyszerűséggel beletüsszentett a kezébe, majd simán megsimogatta a baba arcát. Majd a mostoha anyám hozzá tette hogy "Na, kezdődik a betegség." és hogy "Jó piszkosak a körmeit, majd este megsúrolod." Ezzel igazán várhatott volna amíg elmegyünk.

Amíg ott laktunk is voltak furcsa dolgai. Amíg én a kórházban voltam, egy szó nélkül bement a szobánkba, kipakolta a szennyes tartót és kimosta a nem mosható ruháimat. Természetesen szétfoszlott az anyag. Megértem hogy segíteni akar de ezt nem lehet megkérdezni előtte? Arról ne is beszéljünk hogy a bugyitól kezdve, az aznapi ruháin keresztül a mosogatóruhát, mindent egybe mos, jó, magas hőfokon.

Ami még nem tetszett, az az, amikor láttam hogy elmosott egy edényt, majd a jó koszos szemetest azzal a szivaccsal sikálta le.

Párom szerint én túlzom el ezeket a dolgokat. De nem tudom hogy mi a helyes. Ezek valóban elfogadható dolgok vagy bennem van a hiba?

2012. szept. 22. 13:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%
Hú, én a hajamat kitépem volna ezektől. Szerintem nem túlzás.
2012. szept. 22. 13:48
 2/19 kíváncsicska ***** válasza:
75%
Nem nem úzod el szerintem.Igen is mosson kezet a húgod ha beletüsszent a kezébe meg alapból is mielőtt megsimogat egy ilyen pici babát.Az meg hogy szoptatáskor ott simizi a gyereket, van akit zavar van akit nem.Nemes egyszerűséggel szólj neki (nem sértően nem bántóan), hogy téged zavar amikor néznek szoptatás alatt.Ezt meg kell hogy értse.Az meg hogy kiveszi a kezedből elég nagy modortalanság szerintem.Mosdom ezt úgy hogy a húgommal az anyósa ugyanezt játsza, csak annyi a plussz, hogy tele van rosszindulattal és semmi segítőkészség nincs benne.Az te gyereked te odaadod ha szeretnéd ne nem egy zsemle amit elveszek ha gondolom.
2012. szept. 22. 13:52
 3/19 anonim ***** válasza:
71%

Nem túlzód , el !

Bár lehet , hogy én vagyok szívbajos , de a lányomhoz amikor kicsi volt aki mosatlan kézzel akart volna hozzányúlni , öltem volna . Én még mai napig is , naponta többször felmosok , hozzánk senki nem jöhet be cipőbe !!

2012. szept. 22. 13:57
 4/19 anonim ***** válasza:
Nem túlzod el, ez nekem sem tetszene. A barátnőm hívott fel múltkor sírva hogy az anyósa kikészíti , szinte ezeket mondta el ő is hogy befeküdt szoptatáskor a cicije közé hogy lássa a gyereket hogy eszik stb... Az pedig alap hogy kézmosás van mielőtt felveszi a gyereket, sőt lehet hogy lehurrogtok, de én egy pár hetes csecsemőhöz nem engednék egy koszos kezű , tüsszögős kisgyereket. Bármit összeszedhet az óvodában. Az más ha testvér , de akkor meg a szülőnek kell odafigyelni hogy nem koszos kézzel simogatja a kisbabát. Én megértelek, engem nagyon zavarna ez az egész( hozzányúl a dolgaidhoz még ha az a szennyes is...)Valahogy meg kellene beszélni vele , úgy hogy ne érezze magát ő se megsértve de vegye figyelembe a te elvárásaidat.
2012. szept. 22. 14:03
 5/19 anonim ***** válasza:
66%

Hát, szerencsére már elköltöztük. Nem véletlenül indult be a cicim. Amíg ott laktunk tápszerrel kellett pótolnom mert nem volt elég a tejem. Itthon nincs ilyen gondunk. Ezt hiába mondom a páromnak, ő imádott ott lakni, szerinte én vagyok túl hepciás ezekre a dolgokra.

Ezentúl igyekszem nem túl sűrűn találkozni velük, mert most is csak egy órát voltunk fent de már baromi idegesen jöttem haza. A páromnak nem is mertem mondani a bánatomat mert megint csak én lettem volna a hülye. :(

Köszönöm hogy megerősítettetek engem, ezentúl magabiztosan fogok fellépni az elveim mellett.

Emlékszem, amikor a húgom pici baba volt én busszal mászkáltam át hozzájuk és az első dolgom az volt hogy kézmosás. Soha nem kellett szólniuk miatta. De szerintem nem is szóltak volna, mert hát ő ilyen. De nagyon érdekes hogy csak a szűk családi kör van ezzel a kézmosós dologgal tisztában. Eddig mindenkire rá kellett szólnom, mert simán vették volna a kezükbe a pici babát piszkos kézzel. Pedig nekik is van gyerekük. :(

2012. szept. 22. 14:18
 6/19 A kérdező kommentje:
Bocsánat, az utolsó válasz is én voltam, csak elfelejtettem kijelentkezni a másik felhasználói fiókból.
2012. szept. 22. 14:20
 7/19 anonim ***** válasza:

Anyám is ilyen és nem érti miről beszélek ...

kismillió játék van de ő veszélyes dolgokkal játszatja a gyereket, aztán meg cirkusz van ha nincs meg a kocsi kulcs mert eljátszották ... felnőtt ember ,felnevelt 2 gyereket.Én olyan dühös vagyok rá hogy meg tudnám tépni.Volt hogy fejtem egy kis anyatejet mert alig volt, ki kelet szaladnom a mosdóba,mire visszaértem ,elkezdte melegíteni meleg vízben és befolyt az üvegbe ,lökhettem ki .... nem kérte senki , nem mosta senki nyúljon hozzá ,gyerek meg 3 hónapos és kizárólagos anyatejes ,se tápszer semmi nem volt kéznél 8mert ha kevesebb is elég volt neki ..időnként volt ilyen de mos15 hónapos és még szoptatom ,tehát nem én voltam hanyag...minden napra van valami

2012. szept. 22. 15:12
 8/19 anonim ***** válasza:
úgy értem minden napra jut valami eget verő ostobaság tőle ...
2012. szept. 22. 15:15
 9/19 anonim ***** válasza:
18%
Valóban te túlzod el, ha valami nem tetszik nyisd ki a kicsi szád és mondd el mi nem tetszik.
2012. szept. 22. 15:23
 10/19 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem baromira eltúlzod a dolgokat... a kisbabának attól lesz immunrendszere, hogy találkozik a külvilággal, és az alapvető, mindenhol megtalálható baktériumokkal...

Kisfiam fél éves, ha velünk eszik (ami ritka, mert 95%ban szopizik), akkor ugyanúgy a mi kanalunkkal, a mi poharunkból, stb.

Engem pl. az idegesít, hogyha valaki szabadkozik, hogy szívesen fölvenné, de még nem mosott kezet... hűha, és akkor mi van? Nem a pöcegödörben turkált előtte...

Én 2 hetes korában sem csináltam nagy ügyet ezekből, ugyanis nem hogy nem lesz baja, hanem erősödik az ilyen behatásoktól. Szerintem próbáld ezt az oldalát nézni a dolgoknak, és egyből nem leszel így kiakadva. Van hogy egész nap nem mosok kezet, pedig állatokat tartunk, és óhatatlanul rákerül ez-az.

Azt a pár órát néha-néha meg ki lehet bírni. :)

2012. szept. 22. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!