Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is idegeire mennek az...

Másnak is idegeire mennek az "okoskodók"? (szobatisztaság, önálló evés)

Figyelt kérdés
Már kikészítenek az "okoskodó minta anyák". Lányom 13 hónapos. Mindig megkérdezik, hogy beszél-e már, szobatiszta-e, meg egyedül eszik már? Hát hogyne számolni és írni is tud. Hogyan szoktathatnék rá egy 13 hós babát a szobatisztaságra, ha nem tud beszélni még. Önállóan tud enni kézzel, de nem kanállal. Ha kanalazik is több megy mellé mint a szájába. Szerintem ezekhez a dolgokhoz még kicsi. Vagy én gondolom rosszul? Mond szavakat, de csak a legáltalánosabbakat: anya, apa, mama, papa, innye, adjál. Szerintetek már többet kéne? Lassan nem vagyok biztos magamban sem.
2012. szept. 19. 11:58
 1/7 sumergo ***** válasza:
100%
A babák nem egyformán fejlődnek. Az én lányom például nem mászott még soha, de most felhúzza magát, és áll, rugózik. Lehet, h kihagyja a mászást, ezért most mindenki ijesztget, hogy az mekkora baj. De ha egyszer nem csinálja?! Azóta több anyukával is beszélgettem ,akiknek idősebbek a gyerekei, és nem másztak. Semmi gondjuk nem lett. Mikor "beszólnak" emiatt, csak annyit szoktam mondani, hogy azért nem mászik, mert tudja, h így könnyebb nekem! :-) Ha te, és az orvos (védőnő) egészségesnek, megfelelőnek látjátok a fejlődését, akkor nincs miért aggódni. :-)
2012. szept. 19. 12:07
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Nem gondolod rosszul. Az emberek nem teljesen normálisak. Oltsd le őket, és ha kell küldd el őket melegebb éghajlatra! Ne légy szégyenlős! Teljesen normális a kislányod fejlődése. Légy nagyon nagyon büszke! Nehpgy elbizonytalanítsanak az id.óták!
2012. szept. 19. 12:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az anyukák, főleg a kisgyerekes anyukák a legkülönösebb lények a földön. Ez már biztos.

Vannak fura férfiak, és vannak furcsa nőcik...de az anyukák azok tuti más kasztba tartoznak.

Amúgy igen, krvára szokott idegesíteni ha olyan napom van. Néha le tudnám ütni a szomszédcsajt is amikor a gyereke kifúj egy jól képzett nyálbuborékot a száján, ő meg elkiáltja magát látod milyen szépen KIMONDTA hogy cica???!!! Aha..látom, hápersze. Akkor az enyém amikor karattyol valójában nem is karattyol hanem elmondja mit szeretne enni, és illedelmesen megkér, hogy itassam meg. Ááá..én nem is hallom meg sokszor. Van amikor tré napom van és fennakadok dolgokon, és bosszant, és rágódom. De elbizonytalanítani már SENKI nem tud. Jól csinálom, és ezt látom, a gyerekem igazolja.

Hagyd a fenébe ezeket az emereket, egyik füleden be a másikon ki.

2012. szept. 19. 13:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, méghozzá nem kicsit. Jól csinálod nyugi. Nem minden gyerek fejlődik egyformán, sőt legtöbben, még a szakkönyvi előírást sem tartják be. Az én fiam 13 hónaposan nem evett önállóan, közelébe se járt a szobatisztaságnak, azt hitte a bili egy kismotor, mérges is volt érte, mert hogy lehet olyan motort venni, amit nem lehet hajtani. 5-10 szót, ha mondott. Mára már elmúlt kétéves, 4 hónapja szobatiszta, szavakban beszél, nagy a szókincse, de pl: nem alkot mondatokat. Eszik egyedül, de nem mindig tökéletesen tisztán. Van még a lányodnak bőven ideje. Igen vannak olyan gyerekek, akik extrém hamar csinálnak egyes dolgokat, de ez nem az átlag. Azért kíváncsi lennék, hogy említett anyukák gyereke 13 hónaposan miket tudott az általuk kérdezett dolgok közül.
2012. szept. 19. 13:37
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

13 hónaposan szobatiszta??? Atyaég. A 2,5 évesem sem az még, nem hogy egy másfél évvel kisebb, jajj... Meg kanállal enni önállóan, hogyne. Másodfokú egyenleteket esetleg ne oldjon meg a kicsi lány? :)

Minket azzal kínoztak olyan másfél éves kora környékén, hogy MIÉRT NEM BESZÉL? Mert bezzeg az övék. Hát az enyém nem. Most meg már igen. Nem maradt le semmiről.

Szóval nem kéne többet, nyugi. Az ilyeneket meg nagy ívben kerüld.

2012. szept. 19. 14:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam nagyjábol akkor szokott le a nappali bepisilésrôl mikor ovodába ment,de éjszakára kellett neki pelenka. Most 13 éves és már nem pelenkázom. :)))) Én mindig azt válaszoltam hogy az esküvôjére elmúlik.

A lányom teljesen kuka volt,nagyon késôn kezdett el beszélni,meg voltam ijedve akkor úgy gondoltam hogy nagy problémák lesznek vele. még második osztályban sem tudta megjegyezni hogy jönnek egymás után a napok, a hónapokrol már nem is beszélve! Most az orvosira jár. Azt ajánlom nyugodj meg semmi értelme idegesíteni magad ilyeneken.Te tudod a legjobban milyen a gyereked és mi jó neki. Ha neked nem okoz problémát kicsit tovább pelenkázni vagy egy kicsit tovább segíteni ax evésben akkor az a te dolgod. Senkinek semmi köze hozzá!

2012. szept. 20. 10:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Kár a hülyéken idegeskednem. Én azt vallom, hogy mindenféle ráerőltetés csak hátráltató lehet, hiszen a babáknak meg kell érniük a szobatisztaságra, stb... Nem gondolnám azt hogy van értelme egy ennyi idős gyereket bármire is kényszeríteni. Ma például elmutogatta, hogy vegyem elő a porszívót, mert nem szuszog az orra. Nem engedte hogy én szívassam ki, ő magának próbálta több kevesebb sikerrel. Igaz nem mondta el tömör mondatokban hogy mit szeretne, de úgy gondolom még nem is várható el tőle. Azért majd kíváncsi leszek később a "minta anyák" gyermekeire, hogy ők mivel lesznek jobbak, mint az átlag.
2012. szept. 20. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!