Mikor érett a baba (gyerek) a szobatisztaságra?
èn úgy tudom az agy 2 éves kor körül éri el hogy a gyerek már tudatában van a pisi, kakival és ezt tudja kontrolálni. Persze van akinál elöbb vagy késöbb.
Lányomnál lávtányos volt ez, mert napokig fogdozta a pelenkát, és mutogatta. Ez volt kb 20 hósan.
Most már tudom töle kérdezni, hogy kakilt-e, hogy bilire ültetem, de innentöl még hosszú az út a szobatisztaságig.
2 éves kor körül.
de ne legyenek illúzióid! ez nem így működik, hogy a pelusos gyerek közli anyával, hogy vegyük már le, mert mindjárt becsinálok!
szóval ennél ezerszer összetettebb dolog, bizony le kell venni a pelust egész napra és sok balesetet túl kell élni mire rájön hogyan is működik.
enyémről 2 éves, 3 hónapos korában vettem le a pelust, most tavasszal, 2 hétig összevissza pisilt, ritkán ment bilibe, aztán rájött, hogy mit és hogyan kell, még egy hét volt mikor sok volt a baleset.
azóta még 2 hónap telt el, napi 3 pelus még fogy, alváshoz és ha hosszabb útra megyünk autóval akkor adok rá :)
Ott a pont a 14:13-nál!
A legtöbb gyerek nem szól, h "na mától jöhet az a bili", hanem türelemjáték az egész.
Van aki már 2 éves kora előtt "érett" rá, van amelyik 2,5 évesen vagy még később. Elhúzni nem szabad, de anyáink idejében a 2 éves kor volt a célkitűzés és szentül tartották is magukat hozzá...csak sajnos nem mindegyik gyerek volt akkor se még kész rá....:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!