Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogyan kezelitek az anyósot...

Ti hogyan kezelitek az anyósotok babával kapcsolatos tanácsait? Vagy egyáltalán ez meddig jótanács és honnantól beleszólás?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy én reagálom-e túl, vagy az anyósom szól bele túlságosan a dolgainkba. Egy kb. 1 órás ittléte alkalmával 8-10 megjegyzést tesz: miért benedvesített papírtörlővel törlöm a gyerek száját, szerinte a virágcserepet tegyem arrébb, túl sok répát adok a babának, túlöltöztetem, biztosan melege van, túl sokat adok Neki enni, már nem kér, ne tömjem, ne adjak Rá sapkát, nem látom, hogy azt a ruhát, ami rajta van, már kinőtte, stb. Őszintén szólva tudom, hogy apróságok, de néha már nekem sok, a múltkor sem volt egy dolog sem, amiben "megdícsért" volna, csak ezek a negatív észrevételek.

Tudom, hogy Neki több tapasztalata van, tiszteletben is tartom, csak nekem úgy tűnik, hogy szándékosan köt bele mindenbe. Nem tudom, hogy leüljek Vele beszélni, hogy ez engem zavar, vagy csak szúrjak be egy-egy megjegyzést, hogy "szerintem nincs túletetve", vagy "majd én tudom, én vagyok az anyja" és abból majd észleli? Vélemények, tapasztalatok?

Köszi mindenkinek!

2012. szept. 12. 21:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem is van ilyen problémám. Rengeteg történetet tudnék mesélni az iszonyatosan erőszakos mindent tudó anyósomról, de most nem teszem. Sokszor én sem tudom, hogy mit tegyek, mit válaszoljak, mert miközben úgy érzem, kerülnöm kell a nyílt konfrontációt, azért én is elég harcias tudok lenni, és könnyen felkapom a vizet. Amit mindig elhatározok, hogy ne kezdjek el magyarázkodni, hogy mit miért teszek. A legjobb, ha olyan nyugodtan, ahogy csak tudom, azt mondom, hogy "szerintem meg...", vagy, ha lényegtelennek tartom a beszólást, akkor nem válaszolok semmit.

Nem fogod tudni végleg lezárni a kérdést.Ő sem fog (már) megváltozni. Csak legfeljebb megtanulod jól kezelni.

2012. szept. 12. 22:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló volt a szitu. A bili ott borult, amikor elmentünk vásárolni, visszafordultunk a pénztárcáért és koffeines teát itatott a 2 hónapos gyerekkel. Persze ő nem tudta.... egy frászt nem, minden alkalommal amikor jött mondta hogy adjak neki, én meg mondtam hogy nem és ő se adjon.

Akkor jól összevesztünk, de rendeződött a dolog.

Most 1 éves a lányom, most azt játssza anyósom hogy elmondja hogy mit hogy kéne, aztán amikor találkozik a férjemmel számon kéri rajta, hogy ugye úgy csinálom. Szerencsére férjem megmondta hogy úgy csinálom, ahogy jónak látom :-)

Nem tudom, mi a megoldás, én még nem találtam meg.

2012. szept. 13. 08:47
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyik fülemen be, másikon ki. Javaslom neked is. :)
2012. szept. 13. 09:27
 14/15 Snapette ***** válasza:
Ezt nem lehet úgy megoldani, hogy a béke is megmaradjon, te is nyugodt legyél és bele se szóljon többet. Valamelyik úszik, mert ha nem szólsz, akkor téged öl meg az ideg, ha szólsz, akkor vagy összevesztek, vagy figyelmen kívül hagyja, és akkor megint szólnod kell. Amíg volt anyósom, addig ő is mindent jobban tudott, s miután elváltam felé sem néz a gyereknek. Próbáltam kedvesen az elején, de rájöttem, hogy hiába, úgyhogy én mosolyogva csináltam azt, amit akartam, és elengedtem a fülem mellett amiket mondott, de attól még idegesítő volt, hogy állandóan mondja a magáét, vagy erőszakosan úgy akarja csinálni, ahogy szerinte jó. Az én lányom anyatejes volt, igény szerint szoptattam, és állandóa meg volt bokrosodva, hogy nem kétóránként vagy háromóránként etetem. Mikor kezdtük a hozzátáplálást alig lehetett elmagyarázni neki, hogy nem egyből fogok mindenből adni, hanem fokozatosan, és nem érdekel, hogy "annak idején" ilyenkor már szalonnát vagy pörköltet ettek a gyerekek. Ja, ez a túletetés azt hiszem, hogy általános, sehogy sem akarta megérteni, hogy azért, mert kicsi még tökéletesen tudja, hogy éhes, vagy sem, és ha enni akar még, akkor lenyeli, ha nem kér többet, akkor kiköpi, vagy eleve be sem falja. Nem én kell eldöntsem, hogy eleget evett, hanem ő.
2012. szept. 13. 09:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Bocs az offért:túletetésről jut eszembe.2 éves múlt a fiam.Az anyós születése óta nem bírja megjegyezni,hogy nem akarom édességgel tömni a gyereket.Állandóan(legyen délelőtt vagy estefele)cukros,habos-babos sütikkel,tortákkal tömné!Kismilliószor kértem,hogy ne tegye,de meg sem hallja.Elmondtam számtalanszor vegyen inkább egy túrúrudit,vagy kindert abba még belemegyek néha,de ilyeneket ne adjon neki!Vajon miért gondolják a mamák,hogy ők jobban tudják és joguk van figyelmen kívül hagyni amit anya mond??Kérdezőnek írom:muszály szólnod neki így vagy úgy mert rámehet még a pároddal való kapcsolat is!
2012. szept. 13. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!