Ti hogyan kezelitek az anyósotok babával kapcsolatos tanácsait? Vagy egyáltalán ez meddig jótanács és honnantól beleszólás?
Nem tudom, hogy én reagálom-e túl, vagy az anyósom szól bele túlságosan a dolgainkba. Egy kb. 1 órás ittléte alkalmával 8-10 megjegyzést tesz: miért benedvesített papírtörlővel törlöm a gyerek száját, szerinte a virágcserepet tegyem arrébb, túl sok répát adok a babának, túlöltöztetem, biztosan melege van, túl sokat adok Neki enni, már nem kér, ne tömjem, ne adjak Rá sapkát, nem látom, hogy azt a ruhát, ami rajta van, már kinőtte, stb. Őszintén szólva tudom, hogy apróságok, de néha már nekem sok, a múltkor sem volt egy dolog sem, amiben "megdícsért" volna, csak ezek a negatív észrevételek.
Tudom, hogy Neki több tapasztalata van, tiszteletben is tartom, csak nekem úgy tűnik, hogy szándékosan köt bele mindenbe. Nem tudom, hogy leüljek Vele beszélni, hogy ez engem zavar, vagy csak szúrjak be egy-egy megjegyzést, hogy "szerintem nincs túletetve", vagy "majd én tudom, én vagyok az anyja" és abból majd észleli? Vélemények, tapasztalatok?
Köszi mindenkinek!
Nekem is van ilyen problémám. Rengeteg történetet tudnék mesélni az iszonyatosan erőszakos mindent tudó anyósomról, de most nem teszem. Sokszor én sem tudom, hogy mit tegyek, mit válaszoljak, mert miközben úgy érzem, kerülnöm kell a nyílt konfrontációt, azért én is elég harcias tudok lenni, és könnyen felkapom a vizet. Amit mindig elhatározok, hogy ne kezdjek el magyarázkodni, hogy mit miért teszek. A legjobb, ha olyan nyugodtan, ahogy csak tudom, azt mondom, hogy "szerintem meg...", vagy, ha lényegtelennek tartom a beszólást, akkor nem válaszolok semmit.
Nem fogod tudni végleg lezárni a kérdést.Ő sem fog (már) megváltozni. Csak legfeljebb megtanulod jól kezelni.
Nálunk is hasonló volt a szitu. A bili ott borult, amikor elmentünk vásárolni, visszafordultunk a pénztárcáért és koffeines teát itatott a 2 hónapos gyerekkel. Persze ő nem tudta.... egy frászt nem, minden alkalommal amikor jött mondta hogy adjak neki, én meg mondtam hogy nem és ő se adjon.
Akkor jól összevesztünk, de rendeződött a dolog.
Most 1 éves a lányom, most azt játssza anyósom hogy elmondja hogy mit hogy kéne, aztán amikor találkozik a férjemmel számon kéri rajta, hogy ugye úgy csinálom. Szerencsére férjem megmondta hogy úgy csinálom, ahogy jónak látom :-)
Nem tudom, mi a megoldás, én még nem találtam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!