Ti hogyan kezelitek az anyósotok babával kapcsolatos tanácsait? Vagy egyáltalán ez meddig jótanács és honnantól beleszólás?
Nem tudom, hogy én reagálom-e túl, vagy az anyósom szól bele túlságosan a dolgainkba. Egy kb. 1 órás ittléte alkalmával 8-10 megjegyzést tesz: miért benedvesített papírtörlővel törlöm a gyerek száját, szerinte a virágcserepet tegyem arrébb, túl sok répát adok a babának, túlöltöztetem, biztosan melege van, túl sokat adok Neki enni, már nem kér, ne tömjem, ne adjak Rá sapkát, nem látom, hogy azt a ruhát, ami rajta van, már kinőtte, stb. Őszintén szólva tudom, hogy apróságok, de néha már nekem sok, a múltkor sem volt egy dolog sem, amiben "megdícsért" volna, csak ezek a negatív észrevételek.
Tudom, hogy Neki több tapasztalata van, tiszteletben is tartom, csak nekem úgy tűnik, hogy szándékosan köt bele mindenbe. Nem tudom, hogy leüljek Vele beszélni, hogy ez engem zavar, vagy csak szúrjak be egy-egy megjegyzést, hogy "szerintem nincs túletetve", vagy "majd én tudom, én vagyok az anyja" és abból majd észleli? Vélemények, tapasztalatok?
Köszi mindenkinek!
Én kerek perec kijelentettem,hogy Ő az én babám és ugy törődöm vele ahogy nekem tetszik.Persze ez anyós függő is az enyém iszonyat rámenős erőszakos nála csak ez használt.
Nem vagyok hive annak hogy engedjük el a fülünk mellett mert annak akkor sosem lesz vége.Szólj neki,ha kell többször is,nem jó ha folyamatosan felhúz.
Tyű, mindenki mást mond:::)))
Hát nem tudom, mert ugyebár van:
1. megbeszélni (amiről nem vagyok biztos, hogy hosszú távú eredménye lenne)
2. visszaszólogatni (hosszú távú eredménye ugyan talán lenne, de hónapokig idegesíteném vele magam)
3. lesz*rni (na ez lenne a legjobb, csak nem ilyen típusú vagyok).
Szóval innen a dilemma...
Egyébként Ő is nagyon erőszakos tud lenni és sokszor úgy érzem, hogy nem tartja tiszteletben a döntéseinket. Történet: Apával úgy döntöttünk, hogy sétálásnál nem kapkodjuk ki a gyereket a kocsiból, mert kis ügyes és gyorsan rájön, hogy hiszti és ki van véve. Ezt mindenkin be is vasalom (a saját anyukámon is), erre Ő kiveszi, és mikor mondom Neki, hogy nem kéne, akkor letagadja, hogy én erről szóltam volna, hogy "tilos". Aztán a férjemnek meg közli, hogy én ne mondjam meg, hogy mit csináljon, hiszen Ő a nagymamája...
Félig elment, bocs...
Szóval ezeket a férjemnek meri mondani, nekem nem (mondjuk azt hiszem, hogy akkor már nálam is borult volna a bili, ezt Ő is nagyon jól tudja). A férjem hála Istennek mindenben mellettem áll, Vele ebből nincs konfliktusunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!