Baba láblenyomat készítéssel kapcsolatos kérdés?
Figyelt kérdés
Aki csinált ilyet a babája lábáról, kezéről milyen gyurmába nyomta bele a lábát, amit utána gipsszel ki lehetett önteni. Én vettem direkt ilyen készletet, de az anyag, amibe bele kellene nyomni a lábat, olyan kemény, hogy lehetetlen jól belenyomni. Próbálkoztam Play-doh gyurmával, azt meg alig lehet leszedni utána a gipszről. Valami bevált tipp?2012. aug. 31. 09:34
2/8 anonim válasza:
Mi nem gipszet csináltunk,hanem festékeset.Fürdés előtt bekentük a pici talpát piros vízfestékkel,vagy temperával.Egy fehér vászonkép keretre nyomtuk a lábát.Nagyon cuki lett,szép,és olcsó is.Azóta is fennt a falon.
3/8 anonim válasza:
Én sima iskolai gyurmával csináltam
4/8 anonim válasza:
Az agyagot csomagold be éjszakára egy nagyon vizes ruhába, amit nem sajnálsz, attól felpuhul. Mi egy vágódeszkán egy konzerves dobozzal egyengettük el, beletettük a keretet, aztán bele állítottuk a gyereket, és belenyomtuk a kezét. Finoman nyomd le a kezét vagy a lábát, hogy elég mély legyen a lenyomat. Utána jöhet a gipsz. Kb 10 perc múlva nyomd bele az akasztót, mert később már túl kemény a gipsz (én túl sokat vártam, úgyhogy nem tudtam beletenni), és tedd el az egészet 24 vagy 48 órára. Attól függ mennyi száradási időt írnak. Utána óvatosan borítsd ki. Szürke, agyagos lesz a gipsz, azt alig nedves ronggyal töröld le. Sok vizet ne használj, mert tönkremegy. A férjem finom szemcséjű csiszoló papírral kicsit megsimogatta, aztán kifestettem.
5/8 anonim válasza:
4-es vagyok. Még egy infó, mi is ilyennel csináltuk, és így működött.
6/8 anonim válasza:
Mi a Brendonban vettünk Baby Art-os lenyomat készítőt, nekünk bevált. Igaz 2.szorra sikerült jól, de újra össze lehet gyúrni és kisodorni, mert a kezét nem akarta kinyújtani először és nem lett jó. 3000 Ft körül volt az ára.
7/8 anonim válasza:
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat.
Én is raktam az agyagra vizes ruhát, de így is nagyon kemény maradt. Lehet, hogy jobban be kellene vizeznem, kipróbálom. Gyurmás verziónál én is túl sokat vártam, megkötött a gipsz és nem tudtam beletenni az akasztót. :))
2012. aug. 31. 14:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!