Tényleg annyira rémes ha kicsi a korkülönbség a gyerekek között? (2 év) Annyira nehéz?
Hát nem tudom, nekem kereken 2 év van a gyerekek között... az első időszak tényleg nem könnyű, de most 2 és 4 évesek, már nem találom nehéznek. Na jó vannak helyzetek amiket nem könnyű egyedül megoldani (6-18-ig egyedül vagyok velük) de semmi sem lehetetlen. Kell hozzá kitartás meg némi leleményesség. Most már szépen eljátszanak együtt.
Az öcsém és én köztem 5 év van, amire vissza tudok emlékezni, hogy mindig veszekedtünk, verekedtünk, nagyon sok rosszaságot megcsináltunk. Bár felnőtt korunkra nagyon jó testvérekké váltunk, de így utólag le a kalappal anyánk előtt, hogy ép elmével kibírta.
nővérem és köztem 22 hónap van, emlékeimben nagyon jónak éreztem ezt a különbséget, nagyon összenőttünk, mindent meg tudtunk beszélni. a mai napig is sokat segítünk egymásnak.
gyerekeim közt ugyanennyi idő van, a kicsi most 4 hónapos. az első 2-3 hónap tényleg durva volt. de nem a kicsivel volt nehéz, hanem a naggyal. épp a tesó születésekor kezdte a dackorszakot, voltak olyan éjjelek, hogy úgy kiborult hogy nem tudtuk megnyugatatni (üvöltve ébredt, hajtogatta, hogy "babababa!", ha odafektettük magunk mellé, az sem volt jó, ha a szobájában feküdtünk mellé, az sem volt jó, ha kimentünk a szobából, akkor is sírt... meg sajnos a dühét a babán akarja kitölteni. alapesetben nagyon szereti, puszilgatja, simogatja, de ha feldühödik valamin, akkor belemarkol a baba arcába, vagy megharapja a lábát...)
szóval most ezt nehéznek látjuk, alig várjuk, hogy erősödjön meg a kicsi, hogy ne kelljen így félteni. a következő gyereket vagy még kisebb különbséggel szeretnénk (hogy a dackorszakkal ne essen egybe), vagy nagyobbal.
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint akkor azért nem "rémes" kis korkülönbséggel se, és persze sok függ a gyerekek természetétől is. :-)
Mi is 2 év korkülönbséget szeretnénk, csak olyan sokan ijesztegetnek, hogy nem fogom bírni majd itthon egyedül 2 picivel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!