Ha nem érdekli az evés örökmozgó 1 év körüli babátokat akkor erőltetitek, lekötitek játékkal stb trükközve hogy egyen vagy ott akkor vége az evésnek?
az en lanyom is egy ideig nagyon jo evo volt. aztan kb egy eves kora korul nalunk is jott a valtozas szele, az istennek nem akart megulni az etetoszekben, ugyhogy en is trukkoztem, nalunk a tv jott be, szegyen nem szegyen. mivel amerikai konyhas nappalalink van, es tv kb egesz nap megy alapzajkent (a gyerek max. meset nez, mas nem nagyon erdekli), es mar korabban kiboktem hogy a reklam mennyire erdekli, igy en ha nem akart enni, (amugy ez se volt szerencsere allando, csak igy hullamokban jott ra), akkor reklalmra kapcsoltam, akkor persze mindjart ugy tatogott mint a halacska. neha meg mindig van ilyen, de nala azt vettem eszre, hogy turelme nincs az evesre, mert persze ha viszem/vinnem utana a kajat, akkor eszi, de hogy sokaig uljon, azt mar nem. viszont tobbnyire meg inkabb visit, hogy adjam mar a kajat, mert ehen akar pusztulni :) mostmar ugy keri, hogy enni, enni. viszont ha valamit tenyleg nem akar megenni, mert nem ehes, vagy nem azt kivanja, akkor mar a reklam se erdekli, es akkor se hajlando megenni amit ele rakok. igy nem eroltetem, viszont nem is kinalgatok helyette mast. nem is valogatos hal istennek. van olyan hogy csak par falat kell, akkor annyi, de alapjaraton jo evo, csak vannak ilyenek neha. sot ha rajta mulna egesz nap csipegetne, nalunk meg ez a rossz szokas, amit konnyen legyozok egy kis gyumolccsel, ugyanis imadja, naponta lemegy egy banan-alma(vagy korte)-szolo kombo, plusz ha van akkor dinnye. esetleg a gyumolcsot probald meg te is hatha. az en lanyom imadja az edesseget, de ha lehet valasztani akkor a gyumolcsot eszi szivesebben, hal' istennek. vagy akar egy kis repat, paprikat, tehat ilyen "ropgtathato" dolgokat.
jo ha gyakrabban kinalod, de sose adj mast, marmint ha valami nem kell, ne adj helyette mast. koztes etkezesekkor zoldseg gyumolcs, akkor hatha az etvagya is megjon. a kieheztetes sem egy jo otlet, legalabbis nalunk nem jott be. szerintem az is fontos, hogy az etkezesek mindig pontos idopontokban zajlodjanak, tehat legyen napirend (gondolom nalatok azert mar van), hogy a gyerek tudja, vagy legalabbis erezze, hogy na lassan kajaido, hogy ra tudjon hangolodni.
sok szerencset kivanok nektek.
ja annyit meg elmeselek hogy egy ismerosom lanya es az en lanyom egy idosek (20 honaposak), es az o lanya alig eri el a 9 kg-t, (mondjuk magassagra se egy egimeszelo) mikozben az enyem a 14-et surolja ugyhogy en nem nagyon aggodnek a te helyedben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!