Ha nem érdekli az evés örökmozgó 1 év körüli babátokat akkor erőltetitek, lekötitek játékkal stb trükközve hogy egyen vagy ott akkor vége az evésnek?
Nálunk rendben vana súlya, de én is trükközök, ráadásul egyébként is kis adagokat igényel.
Szintén kimászna, de kaja közben beszélgetek neki, bábozok, játékot adok a kezébe, újságot lapozgat, közben mondom, mit lát, kéri a mellettem lévő hűtőről a hűtőmágneseket, azokkal történetezek, stb.
TV előtt volt 1-2 alkalom, de gyorsan abbahagytam, mert tisztában vagyok vele, hogy nem szabad, de akkor beteg volt, csak az volt a megoldás.
Szóval szerintem is próbálkozz, akár játékkal közben, majd elmúlik ez az időszak is.
Nálunk is ez van, rémálom az etetés mostanában. Én nem szoktam ráhagyni, inkább játék közben becsempészek pár falatot, vagy ha etetőszékben eszik, olyan mesét kapcsolok, amit szeret, és akkor van esélyem. Tudom, nem a legjobb taktika, de az én kisfiam képes lenne egész nap sem enni, és ételért sem sírt még soha, hogy éhes lenne. Ja, és ha mondjuk a 2. étkezését akarja már kihagyni, tápszert adok. 1 kimaradhat, de 2 nem.
Mondjuk a fejlődéssel nincs gond, 56 cm és 4000 g volt mikor született, most lesz 1 éves és 9600 gramm. A magasságát majd most mérik a státuszon, de 80 cm körül van.
6os vagyok
Lehet, hogy soha az életben nem lesz jó evő a babám, de ez az egyetlen módja, hogy ne haljon éhen (komolyan). Ha egész nap arra várnék, hogy majd "szól", ha éhes, akkor egész nap nem enne semmit. És egy 1 éves rosszul evőre nem bízhatom a dolgokat, hogy majd eszik, ha éhes.
És, hogy írjak egy példát: unokaöcsém 12 éves, iszonyatosan rossz evő. 2-3 fajta ételt hajlandó megenni csak, és abból is annyit, mint egy 5 éves. Ő 3 éves koráig tápszeren/tejen kívül és 1-2 fajta gyümölcsön és kekszen kívül mást nem evett, nem akart semmit megenni. A szülei úgy voltak vele, hogy nem szabad erőltetni, azt egye amit szeret, úgyis megjön majd a kedve a többi ételhez is. És hát itt tartanak a gyerekkel,...12évesen sem eszik többfélét, mint kisebb korában. A tejtermékeket meg szó szerint utálja. Na akkor mi a helyes döntés? Etetni, kínálgatni több félével, minden trükköt és játékot bevetve (így legalább változatosan étkezik, és meg van a napi vitamin, fehérje, kalória...stb. bevitel), vagy rábízni a dolgokat (így soha eddigi életében nem étkezett normális, változatos,vitamindús kajákkal).
Persze mindenki maga dönti el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!