Elviheti anyós a vendégek előtt mutogatni a 10 hós babát, anya-apa látóterén kívül? Vagy hány hós kortól viheti el?
18 éves korától.
Ezt neked kell eldönteni, nevelheted burokban is és eltílthatod az anyádtól is, mert néha ott is sír a kezében, söt az iskolába sem kell engedned mert ott lehet belerugnak a többi gyerekek.
Ezt neked kell eldönteni. van olyan ember akire a gyerekemet soha nem bíznám, pedig nem sír a kezében, és pl a sógornömnél sokszor visít, de rá bármikor rábízom.
Egyetértek a 2. válaszolóval.
Még nagyon pici a baba ahhoz,hogy anyós minden szó nélkül elvigye a látótérből.Ha meg eddig sem foglalkozott vele...
Nekem anyum akarta megmondani,hogy mi legyen a baba neve,egyértelműen kijelentette,hogy amit mi választottunk,az nem szép.Ahogy magamat ismerem,én ezt a helyedben nem hagynám.Vigye,de ha látja,hogy a baba nem szereti,akkor minek erőlteti?
ezt Te döntöd el, nincs rá semmilyen törvény, vagy ilyesmi :)
ha sír a baba, én pár perc után visszakérném.
utálom az ilyen felvágós-rokonok előtt villogós izét :)
Egyetértek a második válaszolóval.
Az enyém se foglalkozik vele, soha nem jön hozzánk/már nem is akarom/, de máshol villogna...na nem-nem, ha egyébként magasról lesz@r bennünket, akkor nem kell vinnie sehová.Én a helyedben nem hagynám,majd ha nagyobb lesz és megérti.
Burokban nevelés - nem ettől tartok. Van egy olyan körülmény, amit nem emeltem ki: hogy mi külföldön élünk, és mivel nem sok ismerősünk van (nem térek ki rá, miért), nem mindegy, hogy milyen gyakran hallja ezt a nyelvet!
Azt hagyjuk, hogy milyen dolog, ez a csak mások előtt villogni - ennyire képes, már megszoktam a jellemét, nem erről kérek véleményt. (De a kérdésbe bele kellett írnom, mert ez nem mindegy abból a szempontból, amire a választ keresem.)
Ha az érzéseimre hagyatkozom, messze futnék tőle :)), de nem tudom, hogy ez csak "anyai védelem, ösztön" miatti túlzás-e. Az eszemmel tudom, hogy akármilyen is, joga van a gyerekemmel kapcsolatban lenni. Testi épségét nem veszélyezteti természetesen, csak ilyen "én-ember", nem azt nézi, mi jó a gyereknek.
Nem magyar emberrel gyakorlatilag eddig nem is találkoztunk anélkül, hogy anyós ott lenne. Mivel együtt laktunk eddig (pár éve keressük a megoldást a költözésre), még a rokonaival csak úgy találkoztunk, ha anyós is ott volt.
Szomszédok idősek, egyik süketnéma pár, ill. szociálisan segítségre szorulókat átmenetileg nevelő család. Ebben a kis faluban valahogy nincs kapcsolat a családok között. Férjem baráti köre rég elköltözött, nekem nem alakult itt ki. Tehát szinte senkit sem hall ezen a nyelven anyóson kívül! A rokonok csak alkalomszerűen jönnek, őket ez a dolog nem érdekli (saját dolgaikkal foglalkoznak az emberek).
Csakhogy ő nem ismeri el, hogy nem szívesen van vele! Ez csak a hétköznapokon derül ki: amikor egyedül vagyok vele, és elkelne a segítség, senki felém se néz. Mindegy, hogy így a baba igényeire kevesebb idő jut. Anyósom úgy csinál, mintha szívesen lenne vele, nemcsak a rokonai, férje, lánya...stb előtt is! Csak elgondolkodtató, pl. hónapokkal ezelőtt történt, hogy sírt nála a kislány, erre ahelyett, hogy visszaadta volna a biztonságot jelentő anyának, miért fordult vele a kezében inkább el tőlem? Most elviszi, pl. dédinél ki a tyúkokhoz, az állatokat mutatja meg neki, de amikor visszajöttek, a gyerek sírt... ezek után ki tudja, mióta sírt?
Persze a rokonai mind arra utalgatnak, mintha túl anyás lenne, hogy hadd szokja meg mások kezében is...stb, a tanárnő lánya és családja meg furcsán néz, hogy az ő általa olyannak látott anyjának, amilyennek láttatja magát, miért nem engedem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!