Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki ilyen kevés gyedet...

Mindenki ilyen kevés gyedet kap? Most számoltam utána! Siralmas, semmire nem elég

Figyelt kérdés
2012. szept. 7. 13:18
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
8%
Én gyest kapok mert szerettem volna fiatalon diploma után szülni. Terhesen is jártam iskolába és 2 hetes kisbabámmal a friss varrataimon ülve államvizsgáztam.(előbb érkezett). Úgy gondolom a gyed ez valahol visszatérítés az államtól abból amit leadóztál. Aki többet keresett az bizony többet is adózik. Párom papíron gyönyörű szépen 1m300e ft-ot keresne... amiből a nettó nem egészen 600 amit megkap. Itt ne azt nézzük, hogy jó van ennyi fizetése, hanem hogy több mint a felétől elköszön. Ez szerintem horror. Akinek magasabb a keresete az is annak idején éppen ugyan úgy belement a lakáshotebe és a fizetésével arányosan szenved most a számlák miatt. csak egy albérlet díja helyett ami gondolom 50e ft körül lehet rezsi nélkül fizet a háza után 3x annyit és mondjuk egy kb 20e ftos gázszámla helyett a háza megesz 80e ft-ot... És ugyan úgy addig nem evett és nem élt csak lakott mint a kisebb keresetü. Nem kell ekkora ház? Férjem rengeteget tanult érte. Amíg sokan érettségi után elmentek dolgozni és a saját életüket kezdték élni addig pl ő 8 évig minden másról lemondva beült az iskolapadba és elhitte, hogy szorgalommal el tudja érni az álmait. megélünk, nem éhezünk és ez szuper. De ugyan úgy én is programozóként rengetegettanultam, versenyekre jártam és hatalmas szorgalommal próbáltam elérni a vágyaimat. Most gondolkoztunk el azon, hogy ha szeretnénk komolyan a gyerekünk jövőjéről gondoskodni (ez pedig nem kérdés) én is vállaltam távmunkát a kislányom mellől. Nem hagyom egy percre sem magára, de kimerítő, hogy így gyakorlatilag kettős életet élek, mert amíg ő alszik én dolgozok. Én így alig pihenek. Könyebb lenne, ha az állam értékelné azt az erőfeszítést amit tanulással tettem, hogy ezt állapotosan és csecsemővel is végig csináltam. Ami feltétele a biztosított napokat az iskola kifizette mert nappali tagozaton jártam. Szerintem 23 évesen nem számítok tinimaminak sem. Elvégeztem a mesterkézést így 5 évig tanultam 3 helyett. Nem lett volna könyebb dolgoznom sem, de nem szerettem volna tovább várni a kicsivel, mert a párommal már majdnem 10 éve együtt voltunk és szeretnénk nagy családot, így időben kezdeni kéne... A törvény behozta a 40 év nők nyugdíjazását, hogy majd a nagymama az unokával lehessen. Mire az én gyerekem édesanyám nyugdíjas korát eléri így akkor már majdnem felnőtt lesz. Az egész rendszer nagyon rossz. Ha később szültem volna sem számított volna az a néhány plusz év, mert anyukám akkor sem lenne nyugdíjas. 35-40 évesen kell akkor szülnünk? Akkor egyből hármasikreket? Mit vár a kormány, ha nem segít hogyan vállaljon korán egy nő gyermeket? Nem tud. nekem szerencsém van, hogy a férjem hamar munkát talált és amint lehetősége volt házat, kocsit vett és elvett feleségül, eltart. Igen! met nyilván nem a 37e ft az amit bármire is költhetnénk annyira kevés. Persze tudtam előre, hogy így lesz. Nem az államra spekuláltam én. De rengeteg nő emiatt nem vállal korán gyereket! Minél később vállal, nyilván kevesebb ideje lesz a következő testvérkén gondolkozni. Ne csodálkozzon az állam, hogy fogy a magyar. Ha arra számítottam volna, hogy majd én megélek amit ad akkor nem vállaltam volna babát. Ez gyedre is érvényes. Amint picit nagyobbacska lesz a kislányom, és ha a mostani távmunkám is hosszútávú suerződést fog adni az 1 év után. Minden képpen ki fogunk költözni külföldre. nem miattunk. hanem, hogy a kislányunknak ne kelljen addigra a levegő után is adóznia és több lehetősége lehessen. Ki van fosztva magyarországon a munkaerőpiac, nem ér semmit az agyonképzett ember diplomája. Az induló képzések 70%-ára csak szórakozásból mennek az emberek a kedvezmények miatt amit az állam támogat. A szülő nyugodt, a gyerek boldog, ugyan olyan hülyén jön ki mint ahogyan elment a felsőoktatásban részvenni... dolgozni később nem tud, érettségivel meg pláne nem fog tudni jó életszínvonalat teremteni a családjának. Ehez pedig még lebecsmérelik annak az embernek is a munkáját aki áldozatokat hozott a tanulmányaiért. Nem szeretném ezt a jövőt a gyerekemnek. Nem tudom, hogy lesz-e jobb vagy rosszabb 17 év múlva, de képtelen vagyok reményedni, mert hatalmas felelősség a gyermekem jövője. Azt hiszem, hogy Magyarországnak felesleges sóhalytoznia gyerekek után. Egy szegény országban a szegény emberek felelőtlenek lennének, ha éhezni hoznának világra gyermeket.
2012. szept. 8. 03:51
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

OFF_

Ne haragudj utolsó,de agyoniskolázott vagy és a sóhajtoznia szót ly-nal írod :( Ez olyan alap és még mellé sem ütheti az ember. Egyébként Te saját magadnak tanultál, azt várnád el, hogy azért fizessen Neked több pénzt az állam?? TE mennyit tettél be a közösbe?? Semmit, sőt még utánad fizettek, hogy tanulhass.

Lehet, hogy pl Ausztriában kevesebb ideig maradhatnak otthon az anyák,de magasabb a családi és az Apának olyan fizetése van, hogy simán megélnek belőle, amíg anya otthon van a gyerekkel. A hazai GYED-el sem lenne baj, ha a párjaink úgy keresnének.

2012. szept. 8. 08:45
 33/39 anonim ***** válasza:
48%

MA 0351-nek

90-95 GYED-es vagyok (első oldal!)

Tudod, én is ültem terhesen az iskola padban. Én is megvalósítottam/megvalósítom az álmaimat.

Én elvégeztem a középiskolát, lett szakmám, amivel az utóbbi 5 évben (szülés előtt) nagyon jól kerestem. SZAKMÁVAL!

Elvonszoltam a formás kis popsimat a főiskolára, levelező tagozatra. Félévente kifizettem az állambácsinak 150-180 ezer forintot.

Ha csak 150ezeret nézzük (alap!), akkor ezt szorozd be 7 félévvel. Az 1050000 Forint.

Senki sem támogatott, csak a saját pénztárcám.

Oké, megtehettem volna, hogy középiskola után egyből főiskolára vagy egyetemre megyek, de nem láttam értelmét.

Kiesik rengeteg időm (min. 3-4 év, ha nem több!), mellette elméletileg nem kerestem volna pénzt. Csak akkor, ha 7végente a mekiben és egyéb helyeken dolgoztam volna.

Na, nekem ez nem ÉLET! Meghagyom azoknak, akik "rászorulnak".

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy azért, mert te X évig ültél az iskola padban, államilag finanszírozva (tehát az én adómból is), amiatt egy forinttal sem "érdemelsz" többet, mint a GYES+CSP.

Én nem kértem tőled, hogy így tegyed. Emiatt azt sem kérem, hogy "sírjál".

2012. szept. 8. 09:12
 34/39 anonim ***** válasza:
4%
Te sem tettél bele többet az állam pénztárcájába mint amennyi gyedet kapsz (a fizetésed után!).
2012. szept. 9. 17:55
 35/39 anonim ***** válasza:
8%
Én a gyerekem jövőjén ,,sírok" nem a saját helyzetemen. Sajnálom sok barátnőmet akik szeretnének kisbabát de kénytelenek összeszedni azt ami egy gyerekhez szükséges, mert a diploma kevés hozzá. Én nem ülni jártam iskolába. nekem most kezd kifizetődni az amiért megdolgoztam. Én tanulmányaim alatt akár 20 órát is geccsoltam éjszakázva hétvégente és hétköznap napi 3 éjszakát is végigdolgoztam amíg mindenki bulizott. Szerintem van különbség. Ne mond azt nekem, hogy egy olyan lány aki szorgalmasan tanult, kitűnőként államira felvették tanulni, az nem érdemel gyereket mert nem ment el eladónak érettségi után. Te se sírj légyszíves akkor, hogy így tettél és most a fizetésed után ennyit kapsz.
2012. szept. 9. 18:01
 36/39 anonim ***** válasza:
89%

Hát ne haragudj, 54%-os, de ez azért durva. Fizetik az adózók a tanulásod, aztán elmész szülsz 3-4 gyereket (azt írtad, nagy családot szeretnétek) és még azt is az adózók finanszírozzák?

El lehet menni dolgozni egyetem mellett is. Tudom, te nem büfészakon voltál. Én orvosi mellett, párom a BME mérnök-informatika szakja mellett dolgozott, az öcsém most 2 szakot (fizika és még valami) végez az ELTE-n és ő is dolgozik mellette. 27 évesen lettem anya.

Amúgy a távmunkád után mennyi adót fizetsz, amiért neked járna az állami pénz? Az meg, hogy külön büszke vagy arra hogy valaki elvett feleségül és eltart - ez nekem elég ellentétes azzal, hogy öntudatosan tanulsz. Nem akarsz te dolgozni.

Hitelt meg nem volt kötelező felvenni. Lehet palotában élni, hogy a férjed verhesse a mellét hogy ő ezért megdolgozott, csak ha már nagy családot terveztek talán nem 2-3 évre kéne előre gondolkozni.

Külföldre meg lehet menni, nem értem, mire vártok?

2012. szept. 10. 11:02
 37/39 anonim ***** válasza:
16%
Tudod ez a tipikus esete annak amikor azt olvassa az ember amit akar és nem amit a másik leír. Dolgoztam rengeteget iskola mellett felszolgálóként amíg a párom nem kezdett el dolgozni. Mikor megismertem kis diákok voltunk gimisek és nem arra vagyok büszke, hogy egy pénzes ember elvett feleségül, hanem mert pocakosan sikerült egy nagyon nehéz szakon kitűnő eredményt elérnem miközben állapotos voltam mindennek tetejébe. Legbüszkébb valójában a kislányomra vagyok. Hiába dolgoztam éjszakázva míg más bulizott... hiába 20 órákat egy éjjelnappaliba hétvégén miközben tanultam! Semmit nem számít, mert kis-könyvvel volt erre csak lehetőségem és ez nem számít bele semmibe. Külföldre nem viszem a kislányomat úgy, hogy nem kapok egy több évre szóló szerződést a munkahelyemtől ahol most 1 éves szerződést kaptam. De ahogyan írtad... külföld... Ez a szomorú. Még szenvedek ezzel az adózás dologgal ugyanis most derült ki, hogy valószínüleg a 80%-át oda kéne ajándékoznom adó formában így mind a két országnál összességében. De a mi esetünk speciális. Ahoz képest, hogy én tanultam azért ne szidd az én adómat és ne becsüld alá a gyerekemet hogy mi mennyit ,,ér". Az apja többet adózik utána mint egy normál család a nagyszülőkkel együtt... Azt hiszem éppen eleget fizetünk az államnak. Havi 780ezer ft-ot adózunk... Ez az összeg minden egyes hónapban elköszön. A mi gyerekünk megkap belőle 25 ezer fpritot plusz 12-t a családi pótlékkal... Ezt fairnek tartod? Miközben ugyan így jár egy minimál bért kereső családnál akik természetesen tizedannyi összeget sem ,,dobnak a közösbe"... Ha nem nyertem volna versenyeket most még távmunkában sem lett volna lehetőségem igazán. Arról nem is beszélve, hogy a hitelhez is a szakdolgozatomat vették meg mert egy olyan programnyelvet tanulmányoztam amit még soha nem jelentettek meg tanulmányként... igen azt hiszem ezekre is büszke lehetek. Ha te a büfézésre vagy akkor legyél rá. Én nem éreztem kisembernek magamat közben, de többnek érzem azt, amit ma csinálok, minthogy egy bárki által elvégezhető munkám volt. Pontozz, ha ettől neked szebb álmod lesz éjszaka. Én nem foglak lepontozni. Nekem nem számít a felhasználói nevem százalékos értékelése. Azt hiszem aki ismer az tudja, hogy nem ártok senkinek, nem nézem le az embereket és nincsen bennem rossz indulat. Nem siránkozok azon hogy nekem rossz valami és mosolyogva próbáltam egész életem során mindenkinek megfelelni és a segítségére lenni. Ha lett volna lehetőséged tanulnod és utána gyermeket vállalnod te nem megtetted volna hamarabb? Akkor nem lehet, hogy több gyermeket is be mertél volna vállalni és aztán kezdtél volna dolgozni és nem kellett volna félj, hogy a gyed után száműznek? Ingyenélőknek tartod azokat akik szorgalommal tanulnak vagy féltékeny vagy arra a jellemre ami benned hiányzott??? Magad is tanulhattál volna az állam pénzén ha kitűnőre érettségizel... Most egy évig kénytelen vagyok a megdolgozott pénzem után vagyonokat adózni... most igazán visszafizetem a tanulást és annyit amennyit te valaha fogsz életed végéig...
2012. szept. 10. 21:06
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Ja, mert én az orvosin nem tanultam és orvosként nyilván nem fizetek adót. Meg gyed után nem várnak vissza, hiszen olyan sok orvos van az országban. Még jó, hogy te azt olvastad amit leírtam, nem azt amit akartál.

De mond már meg: ha havi 780e csak az adó, akkor hogy a fenébe nem jöttök ki a pénzetekből? Mekkora palotában éltek, amire havi több millió a hitel? Mert ugye ha ennyi az adó (amim után jár a családi adókedvezmény), akkor több, mint 2M a fizetés!

Senki nem kötelezett téged sem, hogy dolgozz suli mellett. Arra meg főleg nem, hogy kiskönyvvel (megjegyzem, nekem is volt, beszámították később).

Ha meg ennyire topp vagy a szakmádban, nem értem, miért rinyálsz.

Az én párom programozó, Angliában dolgozik, onnan Svájcba megy, ahová már megyünk mi is vele. Fizetnek mindent: utazást, szállást nekünk is. Na Ő jó, elismert a szakmájában, megfizetik. Ha te is ilyen jó lennél, te is kapnál ajánlatokat. De ez az ő eredménye, ettől én nem leszek több. Neked sem kéne verned a melled a férjed eredményeire.

2012. szept. 18. 20:17
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Azt meg már csak úgy mellékesem kérdezem: honnan a fenéből vetted, hogy büfében dolgoztam? :-)
2012. szept. 18. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!