Mindenki ilyen kevés gyedet kap? Most számoltam utána! Siralmas, semmire nem elég
Mindenki annyi gyed-et kap, amennyi bérrel a munkahelyén be volt jelentve. Sajnos igazságot sehol sem lehet benne keresni, jórészt szerencse is, hogy mennyivel tud elhelyezkedni az ember. Van hogy az a választási lehetőség, hogy bejárok dolgozni minimálbérre bejelentve és zsebbe többet kapva vagy pedig nem járok el dolgozni és nincs miből megélnem. Ilyenkor az ember az előbbit választja. :-(
Kérdésre válaszolva, én max. gyed-et kapok, nem panaszkodom, be tudjuk osztani, jó munkahelyről jöttem el szülni. Férjem sokkal kevesebbet keres, szerencse, hogy én jó gyed-et kapok, mert így tudjuk igénybe venni a családi adókedvezményt is.
A naptári napi átlagkereset 70 százaléka, de legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka, azaz 2012-ben 130.200,- Ft, de ebből még szja-t, nyugdíjjárulékot és magánnyugdíjpénztári tagdíjat is levonnak.
Igen, a minimálbéres meg...ta. Sajnos van, aki minimálbérre van bejelentve, és annyit is kap, miközbe húzza az igát.
Akkor én kapok ezidáig a legkevesebb gyedet...37e Ft.nnyi eővel dolgoznom se kellett volna,mert majdnem a gyes határát súrolom! deboldogvagyoktőle! :(
Ennyi pénzből nem lehet gyereket nevelni/vállalni.Nem értem én a kormányt,hisz a jövő nemzedékéről van szó?!
Én csak annyit írtam, hogy nem igaz.
Viszonyt ilyen kevésből mint a max gyed nyilván nem lehet megélni, persze ezért kell előre gondolkodni és félre tenni. Csak tényeket írtam le. Én mondjuk akkor is vissza mennék ha nem ilyen keveset kapnék, mert fontos nekem, hogy dolgozzak.
Egyetértek az első válaszolóval. Kb egyedülálló a világon, hogy Magyarországon az anyukák 3 évig ülhetnek otthon, és ezért még fizet is az állam, ráadásul nem is keveset. Aztán mehetnek vissza dolgozni, a munkáltatóknak kötelességük visszavenni az anyukákat. Hihetetlen, hogy ezek mellett itt siránkoznak az anyukák, hogy miért nem kapnak még több alamizsnát.
Nézzétek meg ezt a kérdést pl: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Az USA-ban 6 hétig maradhat otthon az anyuka, aztán csinálhat amit akar. Ott mégsem rinyálnak.
A másik kiborító trend pedig amit a 2-es válaszoló írt. Nem hajlandó felélni a megtakarítást, inkább vegetáljanak a gyerekei... Hát gratulálok! Nem vagy egyedül amúgy, mostanában egyre több ilyen kérdést látok itt, hogy anyuka nagy büszkén kéri a spórolós recepteket, miközben a pénzük pihen a bankban, de jó helyen van az ott, a gyerek meg örüljön ha kap egy kis tescos virslit.
Ilyenkor annyira szégyellem, hogy magyar vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!