Mindenki ilyen kevés gyedet kap? Most számoltam utána! Siralmas, semmire nem elég
90-95 ezres vagyok.
Jó isten, én teljes mértékben azt hittem, hogy a válaszadók 70-80%-a is ilyen összeget fog írni, mint én.
A pofám leszakad, hogy lemertem írni a mi helyzetünket. Ne haragudjatok! Én nem dicsekedni akartam ezzel, csak úgy látszik, nem vagyok tisztában azzal, hogy ki mennyit "keres"!?!
Bár, hogy is lehetnék, hisz nem ismerlek titeket.
Szerintem a GYED az fizetés. Mivel én azért dolgoztam évekig (mint sokan mások), hogy normális fizetésből feltudjam nevelni a gyermekem.
Szeretek dolgozni, akár már holnap is újra munkába állnék. Csak tudom, hogy a lányomnak szüksége van rám (14 hónapos) még. Ráadásul nem tudnám hova "rakni", mert a várólista kiló méteres! Így is csak annyit tudtam elintézni, hogy jövő szeptemberben kezdhesse a bölcsődét, de ehhez is az kell, hogy márciusban az első 20 ember között lehessek, aki feliratkozik a listára. És, ha nem leszek benne, akkor mit csinálok?!
Oké, van még másik 5 bölcsi ezen kívül, de könyörgöm.. a lányomon kívül a kerületben van kb. 150-200 vele egykorú gyerek akinek a szülei is arra a helyre pályáznak, ahová mi.
És, ha nem sikerül, akkor?! Ja... GYES! El is felejtettem. Hát.. havi 35 ezerből (?! bocs, nem tudom mennyi pontosan) CSP-vel együtt aztán baromira meg lehet élni!
Aki dolgozott szülés előtt, az megérdemli a GYED-et, aki pedig nem, az kapja a GYES+CSP-t.
Én senkit sem kényszerítek arra, hogy dolgozzon és megéljen a fizetéséből!
De akkor ezt sem akarom hallani, hogy nem tud a GYES+CSP-ből megélni.
Akinek nem inge, nem veszi magára!
Pontosan azért találták ki, hogy megélj belple. Hisz ha kapsz gyedet nem dolgozol, nem dolgozol nincs fizetésed, ergo a gyedből élsz.
Én is 45 ezret kapok.
Kedves KÉrdező!
Te nem is írtad, hogy a kérdés feltevésekor mire gondoltál, mi a kevés GYED nálad?
Én is a maximumot kapom, valamivel kevesebb mint 110. Ezen felül jön a csp pár nappal később.
A gyed jövedelempótló juttatás, vagyis elvileg ebből kéne megélni anyukának + fizetni a gyerekre költött összeg felét.
Ebből egyedül nem tudnám eltartani magunkat, vissza kéne mennem dolgozni. De így, hogy a párom is dolgozik nem kell fillérezni szerencsére.
De az pofátlanság, hogy aki éveket dolgozott az alig kap többet a gyes-nél, ami ugye alanyi jogon jár :-((
Kérdező, nem bántásnak és senki ne a pénz miatt szüljön, de a teherbe esés előtt nem számoltad ki?
Az 53-59eFt-os vagyok:én is dolgoztam előtte tisztességesen,érettség után rögtön munkába álltam,17év munkaviszonyom van és nem minimálbéres fizetésem volt,dolgoztam 7 évet folyamatos műszakban is ami azt jelenti,hogy hétvégén és éjjel is menni kellett 80eFt-ért,ugyanis nem vagyok főváros közeli.
Szülés előtt 1 hónappal mentem Tp-re addig végig 2 műszakban dolgoztam.Ha a kormány nem szünteti meg az adójóváírást 70eFt-ot kapnák most.
Én úgy gondolom,hogy tisztességgel megdolgoztam ezért a "rengeteg" pénzért,és igen nekem most ez a fizetésem,ebből kell megélni.Bölcsöde összesen 4 van a 36e fős városunkban,esély sincs bekerülni.
én 50.000 ft kapok gyedet. és én is 10 évet dolgoztam előtt egy boltban.
2 gyereket nevelek igaz nem egyedül.
és áprilisba csak gyest kapok ami 25.000 ft. bölcsöde 1 van, és kevés hellyel. munka lehetőség nagyon nincs!
Ráadásul gyed alatt megszűnt a bolt ahol dolgoztam!
Minden hónapban elvagyunk, igaz elég szűkösen!. félretenni nem tudok, ez van!
de boldogok vagyunk! és van 2 gyönyörű gyermekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!