Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki ilyen kevés gyedet...

Mindenki ilyen kevés gyedet kap? Most számoltam utána! Siralmas, semmire nem elég

Figyelt kérdés
2012. szept. 7. 13:18
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
59%
Én hogyhogy 109 ezret kaptam múlt hónapban GYEDet? (most jött először) Azt hittem kb. 96 ezer a max
2012. szept. 7. 13:53
 12/39 anonim ***** válasza:
52%
véletlen nem csapták hozzá a családi pótlékot ?
2012. szept. 7. 13:55
 13/39 anonim ***** válasza:
46%

90-95 ezres vagyok.

Jó isten, én teljes mértékben azt hittem, hogy a válaszadók 70-80%-a is ilyen összeget fog írni, mint én.

A pofám leszakad, hogy lemertem írni a mi helyzetünket. Ne haragudjatok! Én nem dicsekedni akartam ezzel, csak úgy látszik, nem vagyok tisztában azzal, hogy ki mennyit "keres"!?!

Bár, hogy is lehetnék, hisz nem ismerlek titeket.

Szerintem a GYED az fizetés. Mivel én azért dolgoztam évekig (mint sokan mások), hogy normális fizetésből feltudjam nevelni a gyermekem.

Szeretek dolgozni, akár már holnap is újra munkába állnék. Csak tudom, hogy a lányomnak szüksége van rám (14 hónapos) még. Ráadásul nem tudnám hova "rakni", mert a várólista kiló méteres! Így is csak annyit tudtam elintézni, hogy jövő szeptemberben kezdhesse a bölcsődét, de ehhez is az kell, hogy márciusban az első 20 ember között lehessek, aki feliratkozik a listára. És, ha nem leszek benne, akkor mit csinálok?!

Oké, van még másik 5 bölcsi ezen kívül, de könyörgöm.. a lányomon kívül a kerületben van kb. 150-200 vele egykorú gyerek akinek a szülei is arra a helyre pályáznak, ahová mi.

És, ha nem sikerül, akkor?! Ja... GYES! El is felejtettem. Hát.. havi 35 ezerből (?! bocs, nem tudom mennyi pontosan) CSP-vel együtt aztán baromira meg lehet élni!

Aki dolgozott szülés előtt, az megérdemli a GYED-et, aki pedig nem, az kapja a GYES+CSP-t.

Én senkit sem kényszerítek arra, hogy dolgozzon és megéljen a fizetéséből!

De akkor ezt sem akarom hallani, hogy nem tud a GYES+CSP-ből megélni.

Akinek nem inge, nem veszi magára!

2012. szept. 7. 14:02
 14/39 anonim ***** válasza:
54%

Pontosan azért találták ki, hogy megélj belple. Hisz ha kapsz gyedet nem dolgozol, nem dolgozol nincs fizetésed, ergo a gyedből élsz.

Én is 45 ezret kapok.

2012. szept. 7. 14:06
 15/39 anonim ***** válasza:
62%

Kedves KÉrdező!

Te nem is írtad, hogy a kérdés feltevésekor mire gondoltál, mi a kevés GYED nálad?

2012. szept. 7. 14:13
 16/39 anonim ***** válasza:
70%

Én is a maximumot kapom, valamivel kevesebb mint 110. Ezen felül jön a csp pár nappal később.

A gyed jövedelempótló juttatás, vagyis elvileg ebből kéne megélni anyukának + fizetni a gyerekre költött összeg felét.

Ebből egyedül nem tudnám eltartani magunkat, vissza kéne mennem dolgozni. De így, hogy a párom is dolgozik nem kell fillérezni szerencsére.

De az pofátlanság, hogy aki éveket dolgozott az alig kap többet a gyes-nél, ami ugye alanyi jogon jár :-((

Kérdező, nem bántásnak és senki ne a pénz miatt szüljön, de a teherbe esés előtt nem számoltad ki?

2012. szept. 7. 14:16
 17/39 anonim ***** válasza:
67%

Az 53-59eFt-os vagyok:én is dolgoztam előtte tisztességesen,érettség után rögtön munkába álltam,17év munkaviszonyom van és nem minimálbéres fizetésem volt,dolgoztam 7 évet folyamatos műszakban is ami azt jelenti,hogy hétvégén és éjjel is menni kellett 80eFt-ért,ugyanis nem vagyok főváros közeli.

Szülés előtt 1 hónappal mentem Tp-re addig végig 2 műszakban dolgoztam.Ha a kormány nem szünteti meg az adójóváírást 70eFt-ot kapnák most.

Én úgy gondolom,hogy tisztességgel megdolgoztam ezért a "rengeteg" pénzért,és igen nekem most ez a fizetésem,ebből kell megélni.Bölcsöde összesen 4 van a 36e fős városunkban,esély sincs bekerülni.

2012. szept. 7. 14:18
 18/39 anonim ***** válasza:
61%

én 50.000 ft kapok gyedet. és én is 10 évet dolgoztam előtt egy boltban.

2 gyereket nevelek igaz nem egyedül.

és áprilisba csak gyest kapok ami 25.000 ft. bölcsöde 1 van, és kevés hellyel. munka lehetőség nagyon nincs!

Ráadásul gyed alatt megszűnt a bolt ahol dolgoztam!

Minden hónapban elvagyunk, igaz elég szűkösen!. félretenni nem tudok, ez van!

de boldogok vagyunk! és van 2 gyönyörű gyermekem!

2012. szept. 7. 14:35
 19/39 anonim ***** válasza:
53%
Azt hiszem, hogy úgy van ahhoz viszonyítva kapod a magasabb vagy alacsonyabb gyedet hogy mennyit kerestél. Ha minimálbérrel voltál bejelentve akkor dolgozhattál 28 évig is akár, akkor is minimális gyedet fogsz kapni, ha a szomszédod 2 éve dolgozik "csak" de keres 300 ezret és teherbe esik, akkor ő a maximumot fogja kapni.
2012. szept. 7. 14:36
 20/39 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem azzal mindenki egyet ért, hogy elkeserítő Magyarországon a kismamák (és sok más ember) helyzete. Ezek mellet, hogy várják el, hogy szüljön a magyar? Régen szültek 8-10 gyereket és mindenük meg volt. Ma egyet se tud eltartani fejfájás nélkül az ember. Anyuék 10en voltak tesók, mindenük megvolt, mindenkinek volt középiskolája, aki tanulni akart (4 en) annak diplomája is lett. Mi 5-en vagyunk tesók. Anyu egyedül nevelt minket és nem panaszkodhatok. Nekünk volt először mikrónk az ismerősök közül, tv-nk, videó játékunk stb. Akkor az nagyon nagy dolog volt ám! Szép ruháink volta és éhesek se voltunk soha. Még egyszer mondom, mindezt egyedül adta meg anyukám 5 gyereknek. Nekem egy fiam van (én vok a 45 ezres anyuka) akit egyedül nevelek és kijelentem negyed annyit nem tudok megadni a gyerekemnek mint anyu nekünk. Pedig a belem kidolgoztam világ életemben. Ha nem változik sürgősen a helyzet elfogy a magyar és csak a kisebbség marad, aki lassan már a többség!
2012. szept. 7. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!