Hogy birjatok? En mar a siras hataran vagyok. Eddig tartottam magam es nem sirtam de mar annak a hataran vagyok.
Szia!
Nem lehet,hogy azért nem szeret fürdeni, mert éhes.Nálunk legalább 2 hónapnak kellett eltelnie mire rájöttünk mért sír a fürdetésnél.A titok az éhségben rejlett.Én 3 óránként szoptatom,utána játék és amikor látom, hogy nyűgös,ez általában 2 óra után,gyorsan megfürdetjük és utána alszik.Ilyenkor még nem éhes,de mire rájöttünk,nem volt egyszerű.Én úgy vagyok a babakocsi altatással vagy a kézben levő altatással, hogy ha így gyorsabban elalszik akkor mért ne,kiveszem a kocsiból és átteszem az ágyába.Persze ha már 10-15kg lesz nem lesz ilyen egyszerű,de majd kitalálok valamit rá.
Kitartás neked,fogod élvezni és bele fogsz jönni,de tényleg amikor haza jön a párod menj ki a levegőre,akár a boltba( nem gondolná az ember,hogy egyszer egy közértnek is fog örülni).Csak menj egy picit távol a gyerektől és ha haza jössz hidd el erősebb leszel.Időt kell hagyni magadnak!Most nem a kg a legfontosabb ( hozzá teszem én sem vagyok egy Dukai Regina sajnos:))majd lefog menni!A gyermekedre koncentrálj!
Szia! Ne keseredj el, 8 hét alatt szinte senki sem nyerte vissza szülés után az alakját. Idő kell hozzá. Volt, hogy 2-en ordítottunk, de meg kell nyugodnod, mert akkor ő is ideges lesz, és még jobban sír. Olyankor mindig gyerekdalokat éneklek, úgy mind a 2-en megnyugszunk.
Küldök pár linket a kislányod problémájára, mert nem mindig biztos, hogy a hasuk fáj (akkor este sem aludna nyugodtan). Nálunk ezek segítettek, lehet neked is jó lesz vmelyik. Próbálgasd.
Szia! Én is megszenvedtem a lányommal, aki most 15 hónapos. Néha még mindig futkos a hideg a hátamon, ha arra gondolok, hogy hogy mirt orditani2-3 illetve még 4-5 hónaposan is. Borzasztó volt. Én is úgy voltam vele, hogy nem szoktatom babakocsihoz, de miután képes volt 5 órát végigüvölteni szinte szünet nélkül, én feladtam és babakocsiztunk hónapokon át. Este nálunk sem volt gond csak napközben, ja és nem a hasa volt a probléma. Szóval kb fél éves koráig kizárólag a babkocsiban aludt napközben, és egy nyikja sem volt, mert ott jól kialudta magát és kipihent volt, éjjel is jobban aludt. Aztán szép lassan magától szokott le erről. Mikor már többet mozgott, jobban elfáradt és szó szerint elájult a kiságyba annyira kibirta fárasztani magát. Aztán jött egy időszak, mikor csak a kezemben volt hajlandó elaludni, erről sem én szoktattam le, mert én ugyan nem akartam végighallgatni megint a nagy orditást. Igazából az alvás, most 1-2 hónapja rendeződött, már nem kell altatni, egyszer alszik, és szépen elalszik egyedül. De ezt mind magának alakitotta igy, én csak az igényeit figyeltem. Tényleg nem biztos hogy a hasa a gond. Bár ha egyértelmű jeleket ad, mint húza a lábát, nagyokat pukizik, akkor az lehet, de ha nem, akkor máshol máshol keresendő a probléma.
A csikok!
Én is olyan vagyok, mint a zebra, de ezzel majd szép lassan megtanulsz együtt élni, vagy keresel egy jó plasztikai sebészt. Már sokat halványodtak, de bikinit valószinüleg soha többet nem kell vennem. Hiába kentem mindennel, nem segitett, talán a bőrfeszesítő krém vált be kicsit, de olyan, mint előtte volt, na olyan nem lesz sajnos. A kilok, meg szép lassan majd lemennek, hisz még benned is tombolnak a hormonok, idő kell mig minden a helyére áll. Nekem a szülésznőm azt mondta, akár egy év is eltelhet, mire helyre áll a hormonháztartás. És milyen igaza volt. Egy éves lett a lányom, mire beállt a havim is a régi kerékvágásba és azóta sokkal könnyebben is fogyok, már kevesebb vagyok, mint terhesség előtt.
Szóval kitartás! Tudom ez az időszak a legnehezebb, mikor rájön az ember, hogy egy baba nem csak örömet tud adni, hanem annyi, de annyi aggódást, és néha bizony bosszonkodást is. De ezen túl lesztek és a nagy részére nem is fogsz emlékezni. Nekem sokat mondogatta a barátnőm, hogy hidd el minden nappal könnyebb lesz. Néha kinevettem, mert nem igy láttam, de utólag visszgondolva, valóban igy van. Mindig könnyebb lesz ezekkel a csöppségekkel.
Minden jót nektek!
Szia! Nekem elalvásnál az vált be, hogy hagyom, hadd játszon, vagy játszom vele, és amikor elkezd nyűgös lenni, ásitozni, akkor ringattam eleinte kézben, és amikor már kezdett nehezülni, akkor tettem le aludni. El kell találni a megfelelő pillanatot, hidd el! És ne add fel! Mindig vidd az ágyába, egy-két nap alatt meg fogja szokni, énekelj neki előtte valami halk vidám dalt, ringasd, a kiságyban adj neki cumit, ha máshogy nem megy (nekem eleinte csak azzal volt hajlandó aludni). De nagyon sokat segit, hogy végre az megnyugtatja, és te is nyugisabb lehetsz!
A kilók miatt nem tudom, hogy ne keseregj, én is nagyon el vagyok kettyenve :( Mindig vékony voltam, most sem kövér vagyok, mégis, olyan furcsa. Csak abban bizom, hogy én hamarosan abbahagyom a szoptatást, és akkor lehet tornázni ezerrel. De semmi ruha nem jön rám, nőtt a lában egy számot, szóval most elég reménytelen a helyzet. De elmúlik. Gondolj erre! Jó lenne az is, ha más kismamákkal össze tudnál jönni, könnyebb megemészteni a gondolataidat, ha van kivel beszélgetni kicsit, vagy csak 1-2 órára vigyázni egymás babájára! A csikok kifakulnak majd, a párodat meg valószinűleg a szex jobban érdekli, minthogy felszedtél pár kilót! És emiatt ne legyél vele kevésbé gyakran, mert az csak jót tesz mindkettőtöknek, ha összebújtok! (És az is fogyaszt :D ) Szóval fel a fejjel!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!