7hetes babámnak ma adtam alma-krumpli pürét felhigítva tápszerrel. átnyomtam pici lyukú szűrön hogy a rost ne legyen benne. Más is adott ilyet picinek?
Hát...ha választani kell akkor inkább a krumpli mint a tehéntej,hisz krumplit 4hótól,tehéntejet egy évtől lehet adni.Én már írtam,azt hiszem,első voltam,hogy korai.DE!!!Amit most írt a kérdező a kommentben,hogy csak a főzővíz,ezt nem értem.A kérdésben az állt h főtt krumplit és almát áttörve,utána meg hogy csak a főzővizet??Minek a főzővizét? azt a szennyes vizet amiben a krumpli főt???
Mert azt még én se enném meg.
Istenem az a szánalmas hogy nem érted:)))
Amit megfőztem annak és átnyomtam annak csak a leve jött ki,olyan picike lukú a szűrő:)Tényleg ennyire fogyatékosak vagytok?????????????
Ha csak leve jött át, akkor minek keverted tápszerrel, egyáltalán minek kellett a finom tápszert így megkeverni.
Egyébként a kérdésed tényleg az áttört alma-krumpli püréről szólt.
Ha szerinted itt mindenki fogyatékos, aki olyat írt, amit nem szerettél volna "hallani", akkor minek tetted fel a kérdést?
Ezután is valószínű azt fogsz neki adni, nem fogja a válaszunk befolyásolni az etetési szokásodat.
Az én kislányom 5 hónapos elmúlt, de a barack és alma levén kívül még nem kap semmit sem. Nem azért mert, nem akarok adni, hanem mert a tápszerben minden olyan vitamin és egyéb megvan, amire ekkora babának szüksége van.
Anyáink így készítették a tápszert. Ha valakinek szüksége van rá alább elolvashatja.
Ha a tejtápszert magunk készítjük:
A csecsemő még nem kaphat hígítatlan tehéntejet. Készíthető azonban megfelelő tejétel hígított tehéntejből keményítővel, cukorral és olajjal. A gyermekorvosok az első hónapokban ezt nem szívesen látják, mert a magunk készítette tejnek zömében csak hátrányai vannak:
A kis mennyiségek kimérése házi körülmények között nem könnyű.
A tejet homogenizálni kell, azaz elektromos keverőkészülékkel rövid ideig erőteljesen keverni, hogy a zsírrészecskék egyenletesen finoman oszoljanak el az ételben. A hozzávalóknak frissnek, a főzéshez használt eszközöknek higiénés szempontból kifogástalanoknak kell lenniük.
Az így elkészült tejben alig van vitamin. Ezért a hatodik héttől kezdve kiskanálból sárgarépalevet (A-vitamint), a második hónaptól kezdve narancs- vagy citromlevet (C-vitamint) kell kiegészítőként adni a csecsemőnek. A gyümölcslé mennyiségét fokozatosan napi 6-8 kanálra kell emelni, egészen addig, amíg kiegészítő ételként pürét nem kap a csecsemő.
Allergiára hajlamos családban a tehéntej és a korai kiegészítő étkeztetés növeli a túlérzékenység gyors kialakulásának veszélyét.
Ha családja allergiára nem hajlamos, ha vállalja a pluszmunkát, amit a minden adag gondos, higiénikus elkészítése jelent, akkor készítse az ételt a következőképpen megadott recept szerint. A munka megkönnyítése érdekében először mérje le a pontos mennyiséget, mondjuk egy levélmérlegen, aztán mérje meg, hogy ez hány kanálnak felel meg. Így később a szükséges gabonapehely-, cukor- és olajmennyiségeket már kanállal adagolhatja. Figyelem, mindig ugyanazt a kanalat használjuk!
Tippem: A manapság divatos műanyag cumisüvegek a hőt rosszul vezetik, az edény hidegebb, mint a tartalma. Így az étel hőmérsékletét nem tudjuk a könyökünkkel vagy a kézfejünkkel megbecsülni. Csöpögtessünk inkább pár cseppet a kézfejünkre - ha kellemesen melegnek érezzük, jó a hőmérséklete. A cumin levő lyuk akkor megfelelő, ha a megfordított üvegből körülbelül egy csepp hull másodpercenként.
Az első magunk főzte tej (6 hónapos korig)
Hozzávalók 1 adaghoz:
100 ml víz, 7 g rizspehely vagy étkezési keményítő, 100 ml pasztőrözött tej (3,5% zsírtartalmú), 7 g cukor, 3 g csíraolaj
Energiatartalom: kb. 600 kJ (140 kcal)
3 g fehérjét, 7 g zsírt és 18 g szénhidrátot tartalmaz
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Így csináljuk: a vizet egy kis méretű lábasba töltjük. A rizspelyhet vagy a keményítőt belekeverjük. A lábast a tűzhelyre helyezzük és a keményítőoldatot közepes hőmérsékleten 2-3 percig forraljuk. A lábast levesszük a tűzhelyről, és habverő segítségével a tejet belekeverjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Végül beleöntjük az olajat, habverő, elktromos keverő vagy turmixgép segítségével alaposan átkeverjük. Beletöltjük a tejet az üvegbe, és beállítjuk a fogyasztáshoz megfelelő hőmérsékletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!