Névválasztás? A játszótéren, a babatornán de csak az utcán is minden második kisfiú: Levente, Bence, esetleg Dávid . A kislányok: Anna és Jázmin esetleg Eszter .
Az anyukák ennyire fantáziátlanok ? Mire jó tucatnevet adni,pláne tucat vezetéknévhez ?
Semmi identitásuk így a neveknek ,mert a gyerekeket megemlítem hogy Levi .. és körül kell írni másik 5 mondattal hogy melyikre gondolunk.
"Nem vagyok ideges ,miért is kéne annak lennem ? :) Nevetséges amit csináltok többen, nem bosszantó.Jók az idegeim, az ovisaim szokták ezt csinálni ,normális ember ezt iskolás korra kinövi...."
Helyesen:
Nem vagyok ideges, miért is kellene annak lennem? :) Nevetséges, amit csináltok többen, nem bosszantó. Jók az idegeim, az ovisaim szokták ezt csinálni, normális ember ezt iskolás korra kinövi...
Javítottam pirossal, az alsó a helyes! :)
Egy szintén pedagógus anyuka :)
Sok pedagógushoz volt már szerencsém, és egyiknek sem okozott gondot megkülönböztetni az azonos keresztnevű gyermekeket. Volt olyan tanárunk például, aki a két Kriszta közül az egyik úgy hívta, hogy "Szépszemű".:)) A kislány egyáltalán nem sértődött meg!:) A lányom Viktória, őt Vicának szólította az oszifő, míg a másik Viktóriát Vikinek. Mindketten elégedettek voltak ezzel.
Nem érdemes ezen agyalni szerintem, mert az csak egy szempont, amit te leírtál: ne legyen tucatnév. Mégpedig egy olyan szempont, olyan esetleges probléma, amit szeretettel és némi humorral könnyedén meg lehet oldani. :)
Az én kisfiam is Levente, és miután a férjemmel átnéztük az összes adható nevet, ezt választottuk, mert magyar & szép:)
Örülök, hogy így hívják, és Ő is örül, tetszik neki:)
Én azon gondolkodtam pár napja, hogy hogy lesz egy név tucatnév. Arra jutottam, hogy szerintem azért, mert egy adott nevet sokan találják annyira szépnek, hogy a gyereküknek adja. Tehát azért adnak szerintem sokan "tucatnevet" a gyereküknek, mert pont az tetszik a legtöbb embernek.:)
Én Brigitta vagyok és fogalmam sincs hogy ez mennyire gyakori név. Gimiig egy Brigi nevű embert sem ismertem, de gimiben négyen voltunk.:) Nagyon furcsa volt először, de örültem, hogy nem vagyok egyedül ezzel a névvel.:) Érdekes volt nézni, hogy bár a nevünk ugyanaz, de 4 mennyire különböző ember vagyunk. Kialakultak a barátságok az osztályban és úgy adódott, hogy az egyik Brigi lett az egyik legjobb barátnőm. Mivel mindketten felkaptuk a fejünket erre a névre, kitaláltunk neki egy becenevet (Kiskovács lett, mivel Kovács volt a vezetékneve és nem volt túl magas és nagydarab lány.:). Ez olyan sikeres lett, hogy mire leérettségiztünk már a tanárok is így szólították.:) Tehát én nem értek egyet azzal a kijelentéseddel, hogy a szülő fantáziátlan, mert olyan nevet ad a gyerekének, amit sokan viselnek, hanem az a fantáziátlan, aki ezt nem tudja kiküszöbölni. Még a gyerekek fantáziáját/kreativitását is megmozgathatja.:)
Másrészt sokat számítanak szerintem a környezetben lévő nevek is. Bár nekem még nincs gyerekem, de már tudom a nevüket.:) Ha fiú lesz, akkor Péter, ha lány akkor Anna. A 24 évem alatt egyetlen ilyen nevű embert sem ismertem, még közvetve sem. Amíg ide nem találtam a gyakorikérdésekre, addig fogalmam sem volt, hogy ezek gyakori névnek számítanak. Viszont ez csöppet sem számít, nekem továbbra is ezek a legszebb nevek a világon, pedig már átböngésztem az összes nevet. Én azon sem aggódom, hogy mi lesz a gyerekkel, ha az oviban vagy iskolában rajta kívül még lesz egy tucat Anna vagy Péter, mivel engem is hidegen hagyott, szóval remélem, hogy neki sem ez lesz a legnagyobb problémája az életben.:) Nem is értettem soha, hogy hogy okozhatna ez megrázkódtatást/törést egy gyerek életében. Ha más nem, akkor majd hozzáteszik a vezetéknevüket, amit - ahogy a páromat ismerem - nagyon nagyra fognak tartani és büszkék lesznek rá, úgyhogy szintén nem fog gondot okozni. Tehát összefoglalva én semmi kivetnivalót nem látok a "tucatnevekben".:)
Remélem megválaszoltam a kérdésedet! Viszont engem tényleg nagyon érdekelne a gyerekeid neve és az is, hogy milyen nevekre gondoltál középútként a "tucatnevek" és a nagyon kacifántos és szokatlan nevek között.:)
69es.Köszönöm,hogy megtiszteltél a részletes válaszoddal .És teljesen igazad van.Az Anna nekem is nagyon kedves , de engem befolyásolt hogy ne legyen sok ilyen nevű kislány.
Hát toplistát azt nem néztem, de a lányom Imola.Biztos ez is megosztja az embereket.
Én olyan nevekre gondoltam mint Emília vagy fiú névből Lóránd ... se nem mindennapos sem nem cifra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!