Névválasztás? A játszótéren, a babatornán de csak az utcán is minden második kisfiú: Levente, Bence, esetleg Dávid . A kislányok: Anna és Jázmin esetleg Eszter .
Az anyukák ennyire fantáziátlanok ? Mire jó tucatnevet adni,pláne tucat vezetéknévhez ?
Semmi identitásuk így a neveknek ,mert a gyerekeket megemlítem hogy Levi .. és körül kell írni másik 5 mondattal hogy melyikre gondolunk.
Én nem tartom ezeket a szülőket fantáziátlannak, biztosan neki kezek a nevek tetszenek.
Mi ritka nevet adtunk a kislányunknak. Ha neves kérdés van és leírom, akkor biztosan van legalább 1 kötekedő, aki megtalál és vitába kezd, hogy miért csesztem így ki a gyerekemmel.
mikor én választottam a gyerekeim nevét akkor még ritka volt mindegyik
ma már mindegyik tucatnév lett
ez ellen nem tudok tenni
am nálam inkább az volt a szempont h egyszerű rövid és külföldön is ki lehessen mondani ha úgy alakul az életük h ott élnek tanulnak majd
mondjuk az én nevem régebben tucatnév volt most már nem adják a gyerekeknek .-)
A 2 fiúnk névválasztásánál nálunk ezek voltak a fő szempontok:
- ne legyen a családban és a közvetlen ismerőseink között ilyen nevű,
- ne emlékeztessen senkire (főleg engem :)),
- passzoljon a vezetéknévhez,
- ne legyen nagyon különleges, kimondhatatlan, idegen hangzású és ősmagyar,
- legyen viszont jól becézhető.
Eleinte még azt is figyelembe vettük, hogy ne legyen túl gyakori, de sajnos az összes szóba jöhető nevet "lestoppolták" előttünk és jó ideig egyszerűen nem találtunk egy nevet sem, ami mindkettőnknek tetszett volna, de tényleg! :(
Végül kénytelenek voltunk lejjebb adni az igényeinkből és az általad lefikázott tucatnevekhez nyúlni, így a Levente és a Dominik mellett döntöttünk.
Az oviban 6x30 gyerek van, de 1 másik Levit ismerünk, Domiból pedig kettő van még.
Ja és ha esetleg lenne egy 3. fiúnk is, akkor Dániel lenne :)
Amikor a fiam született ebben az egy névben tudtunk apával megegyezni, de akkor még amúgy sem volt minden 2. gyermek Levente. De igazából az motivált a névadásban, hogy bármelyik nap megszülethetett volna, de neve még nem volt, mivel végig lánynak mondták, csak az utolsó, 36 hetes UH-n derült ki,hogy fiú, addig nem is gondolkodtunk fiú nevekben.
Amőgy én is olyan nevet szerettem volna adni neki ami mostanában nem túl divatos, ez akkor még be is jött, de ma már tényleg tucat név lett. Ez van, ezt kell szeretni.
Lehet hogy te is olyan nevet adsz majd a gyermekednek, ami nemtucat név, majd rá fél évre-évre tucat lesz.
Szerintem nagyon sokan felre ertettetek a kerdezot, mint pedagogus, felhivta a figyelmet arra a szuloknek, hogy ilyen tenyekrol van szo, tehat: osztalyon belul tobb gyereknek azonos neveik vannak, leirta a leggyakoribbakat, de nem nevezte meg oket ronda neveknek sehol, felhivta a figyelmeteket erre, hogy ha esetleg valakit zavarna ez valaszthat korultekintobben legkozelebb. En ennyit szurtem le ebbol, egyebkent a lanyom Hanna, fiam Levente...:) tehat en le tudtam venni a lenyeget, es igen is elgondolkoztam most, mert nem tudom mi tortenik olyan helyen ahol sok gyerek gyulik ossze nap mint nap, es milyen nehez megkulombeztetve megszolitani egyforma nevu gyerekeket. Pl aposom ferjem ugyanaz a nev, amikor egyutt vagyunk, a ferjem allandoan a plafonon van, mert azt hiszi neki szolnak, kozos tarsasagban ugy szinten...
Anyukak csak nezopont kerdese :)
Kerdezo aki kotekedni akar, annak most mindegy milyen kerdest irtal volna ki, bar hozza teszem ez a kerdes tenyleg pengeelen tancol :) eleg ha csak kicsit okosabb anyuk olvassak es meg is van a baj!
En szemely szerint koszi h felhivtad ra a figyelmem, bar most mar tehetetlen vagyok, akkor is tudtam h tucat nevek, de ugy voltam vele h o az en gyerekem lesz, odaig viszont nem gondoltam h bizony meg masik 5 Hannaval es Leventevel fog felnoni, mert valljuk be ahogy megkezdodok ovi, suli tobb idot toltenek veluk pedegogusi korben, mint itthon. Szepseges napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!