Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Feltétlen kell légzésfigyelő?

Feltétlen kell légzésfigyelő?

Figyelt kérdés
2012. aug. 25. 20:23
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
84%
Én ajànlom mindenkinek. Nekem megmentette a 4 hetes kisfiam életét. Nappal nem vett levegöt a délutàni alvàsnàl, ha nincs, talàn elkezdek vmi hàzimunkàt és csak 10 perc mulva nézek rà. Igy tudtam cselekedni, pedig csak 20 MP-e hagytam ott. Szòval nekem megérte.
2012. aug. 26. 15:44
 32/40 anonim ***** válasza:
Számomra nem volt kérdés. Első baba és a rokonságban nincsenek kisebb gyermekek sem. Én nagyon aggódtam. Mikor megszületett azt sem tudtam hogyan emeljem fel szegénykét annyira paráztam mindentől. Persze könnyen beletanultam, de nagyon ki voltam merülve. 6 hetes korától végig aludta az éjszakát és nagyon jó volt, hogy hallottam a kattanó funkcióval minden egyes mozgást. Én egy olyat vettem ami egyben bébiőr is. Így volt közel 40e ft. Azt hiszem ez ahoz képest hogy mennyibe került a szülés, a kórházi szoba, a babaholmik többsége... nem hezitáltam egy perig sem. Szuper volt amikor 6 hetesen taludta az első éjszakát és én is aludhattam. Nem kellett ellenőrizgetni, izgulni mozog-e a mellkasa. Őszintén szólva én elképedtem mennyire nehezen lehet észrevenni a légzését. Volt hogy figyeltem és egyszerűen kikerekedett szemmel bámultam és kattogott a mozgást jelző funkció én mégsem láttam semmit. Aztán 4 hónapos korától vele aludtam mert hörghurutja lett és a doktornénik ajánlotta, hogy ha vele alszok hamarabb cselekedhetek ha befulladna. Na azóta is velünk alszik:D Nagyon jó érzés és jobban kötődünk egymáshoz. Egy ideig még délutánonként a saját szobájában aludt légzésfigyelővel. Egyik nap kb 8 hónapos korában elromlott. Az egyik érzékelő lap egyszerűen nem érzékelt és folyamatosan víjjogott. gyanítom, hogy azért mert a lányom már ekkor a lapok felett ugrált:DSoha nem volt jelzésünk és nem bánom meg hogy használtuk. Mióta kicserélték egyszerűen már nem volt igényünk visszaszerelni. megszoktuk hogy velünk alszik. Már nem érzem úgy, hogy ténylegesen féltenem kéne a bölcsőhaláltól. Mikor 4 hónapos korától beköltözött az ágyunkban akkor sokáig gyomorgörccsel aludtam és nehezbb volt ez igaz.Onnantól kezdve olyan voltam mint a mosottsz@r. Szerencsére 8 hónapos koráig délután külön aludt amikor én is pihentem kicsit. Ettől függetlenül jó érzés volt őt ölelni meg simogatni éjjelente már akkor is. Azóta pedig elmúlt az állandó aggódás meg figyelési kényszer. Szerintem hatalmas segítség a légzésfigyelő. ha szülés után kellett volna éjszakáznom ahogyan 4 hónapos kora után tettem hát biztosan kipurcantam volna. Igazából teljesen mindegy, hogy te és apuka figyelitek felváltva a kicsit amíg igazán picuri (minimum első 3 hónapban), ahogyan tették azt anyáink, vagy igénybe veszed a mai kor vívmányait segítségül. Szerintem nem felelőtlen aki nem vesz! Sokan akik megveszik azok azt feltételezik, hogy akik nem azok biztosan nem figyelik folyamatosan a gyereket ébren. Miért ne tennék? Sokan egyből nagyon rosszindulatúan eleve feltételezik egy vadidegen emberről, hogy ő boldogan elalszik egy csecsemő mellett úgy, hogy azt senki vagy semmi nem figyeli. Én mióta babás közösségekbe járunk rengeteg nővel találkoztam aki igen is az első néhány hónapban végig virrasztotta a férjével az éjszakáit, hogy figyelje a kisbabája mellkasának mozgását. Így is lehet csinálni! De mi is hiába vesszük meg a légzésfigyelőt, ha nem kapcsoljuk be. :D A légzésfigyellő NEKED SEGÍT! Ha alszik a baba és a párod nincs melletted éppen akkor le tudsz zuhanyozni, alhatsz, főzhetsz, vagy csak pihenhetsz... Ha nem veszel, akkor helyette a babád mellett kell virrasztanod. Az is jó, ha eleinte nem veszel. Kipróbálod bírod-e energiával, párod mennyit segít, stb... Ha nagyon nehezen boldogulsz az időddel, akkor veszel egyet, hogy kicsit könyebb legyen. Még így is szerintem baromi fárasztó lesz.
2012. aug. 27. 02:16
 33/40 anonim ***** válasza:

Na azért megnézném azt az anyukát/apukát, aki folyamatosan virraszt a baba mellett és lesi, hogy lélegzik-e. Ez kivitelezhetetlen, az embernek néha aludnia is kell.

Szóval én kétlem, hogy akinek nincs légzésfigyelője, az állandóan a baba mellett kuksol éberen.

Egyébként a babának nem a mellkasát kell nézni, hogy emelkedik-e, hanem a hasát. A mellkasán tényleg nemigen lehet látni.

2012. aug. 27. 03:39
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam el a sok választ, de szerintem a légzésfigyelő arra jó főként, hogy te nyugodtan tudj aludni/takarítani, stbstbstb. Nem vagy stresszben attól, hogy nem tudod, mi van a másik szobában alvó kicsivel, te is nyugodtabb vagy. :)
2012. aug. 27. 13:24
 35/40 krisztina24 ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Köszönöm hozzászólásod-nagyon építő jellegű!

2012. aug. 27. 13:25
 36/40 krisztina24 ***** válasza:
29%

Bocs, utolsó előttinek szólt.

És TE nekem ne mond meg mit csináljak, semmi közöd hozzá!

Van egy véleményem,leírtam, sz@rt sem ér,mert "nem hasznos".

Erről ennyit.

Eddig mindig próbáltam korrekt válaszokat adni, de ha nem egyezik valakivel a véleményem,már "nem jó". Ez a rossz ,tudod.

Köszönöm a kiosztásod, kellemesen esett!

2012. aug. 27. 13:27
 37/40 krisztina24 ***** válasza:
és sajnos vannak és voltak problémáim,nem a lepontozás a lényeg...!!!
2012. aug. 27. 13:31
 38/40 anonim ***** válasza:
0%

Neked mi bajod van, miről beszélsz? Én ugyan senkinek nem mondtam meg, hogy mit csináljon, csak kissé furcsának találtam, hogy valaki állandóan a babáját lesi, amikor alszik. De ha te azt mondod, hogy ezt csinálod, elhiszem neked :) Biztos sok kávé fogy nálatok...

33-as voltam.

2012. aug. 27. 21:21
 39/40 anonim ***** válasza:
61%
Pedig mennyivel nyugodtabban alszik az a szülő, akinek van légzésfigyelő a babája alatt... mert így nem kell folyamatosan azt lesni, hogy a baba lélegzik-e. Ha valami gond van, a légzésfigyelő azonnal jelez. De ha valakinek az a jobb, hogy ott áll vigyázban a baba ágya mellett, hát egészségére! Én szeretek, és mindig is szerettem éjjel inkább aludni, mint idegeskedni...
2012. aug. 28. 08:57
 40/40 anonim ***** válasza:
36%

"ha a megszokott időben nem kel fel enni,akkor én biztos fent vagyok és ránézek"

és és és mit csinálsz ha 20 perce nem vett levegőt?

Egyszerűen nem értem. Akkor már mit érsz vele ha baj megesett.

Ez olyan mint ha azt írnád nem érdekel,pedig nem gondolom hogy ne érdekelne!!!

Jó ne használj ,de ne írj hülyeségeket.

2012. aug. 29. 00:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!