Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Feltétlen kell légzésfigyelő?

Feltétlen kell légzésfigyelő?

Figyelt kérdés
2012. aug. 25. 20:23
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
64%

Nekünk is van, és jobban biztonságban érzem magam!

Nekem speciel a 9 hónap alatt még egyszer sem riasztott tévesen!

Szerencsére máshogy sem!

Viszont barátnőmnél beriasztott és amikor szegény ijedtében felkapta a gyereket, akkor vett egy nagy levegőt!

2012. aug. 26. 08:00
 22/40 anonim ***** válasza:
79%

Elkezdtem elolvasni a belinkelt kérdést, és inkább becsuktam. Nem bírtam tovább olvasni. Annyira szörnyű, és értelmetlen egy ilyen picike halála...

Nekünk volt légzésfigyelőnk, már csak azért is, mert nálunk már a családban előfordult bölcsőhalál (unokatesóm anyukájának a harmadik babája 2 hónaposan ilyen értelmetlenül ment el).

Kérdés nem volt, hogy veszünk-e légzésfigyelőt. Kisfiam 11 hónapos koráig használtuk, pláne, hogy ő mindig is hason alvós volt.

És igen, voltak téves riasztások (lemászott a légzésfigyelő érzékelő lapjairól, vagy éppen amikor a matracot megfordítottam, és nem nyomtam le eléggé az érzékelő lapokra), de a gyári 3-as beállításról feljebb csavartam az érzékenységet 4-5 közé, és onnantól kezdve nem volt gond.

Én mindenkinek ajánlom, 10 hónapos korig mindenképpen.

2012. aug. 26. 09:06
 23/40 anonim ***** válasza:
61%

Amit én most írni fogok, azt biztos, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de azért leírom, mert szerintem ez a dolog nem annyira fekete-fehér.

Először is: a szülővel való együtt alvás nem azért növeli a biztonságot, mert "minden szusszanásra felébredek", hanem mert így a baba felveszi a szülei légzésének a ritmusát, így sokkal kisebb az esély arra, hogy elfelejt levegőt venni.

Másrészt pedig a gyerekorvosunk szerint a bölcsőhalál okai a mai napig nem tisztázottak, de ha egy baba keringése, szívverése leáll, azt egy sima csipogás nem fogja visszahozni. A csecsemők között nagyon gyakori az alvási apnoé (légzéskimaradás), amikor tényleg sokáig nem vesznek levegőt. Azokban az esetekben, amiket itt olvasunk, hogy szinte mindenkinek így mentette meg a babáját a légzésfigyelő, valójában erről van szó: a kicsi felriadt a csipogásra, és ekkor vett levegőt. De vett volna akkor is egy idő után, ha nincs csipogás. Ez egyébként sokkal ritkábban, de felnőttek között is előfordul.

Ha valódi baj van, azon önmagában a légzésfigyelő nem segít. Ahhoz el kell végezni egy elsősegélynyújtó-tanfolyamot.

2012. aug. 26. 09:07
 24/40 anonim ***** válasza:
54%

Úgy látom aki nem vett, vagy nem vesz légzésfigyelőt az le van pontozva.

De azért majd a kórházban rákérdezek a csecsemősöktől, hogy miért nincs légzésfigyelőjük, van mikor egyedül vannak éjszaka is 20-30 gyerekre.

2012. aug. 26. 09:33
 25/40 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk minden baba alatt volt a kórházban.
2012. aug. 26. 09:49
 26/40 anonim ***** válasza:
52%
Nekem orvos mondta hogy felesleges a légzésfigyelő.A koraszülött vagy szívproblémás babáknál ajánlott azt mondta.De egészséges érett csecsemőknek nem kell.Csak titeket idegel ki mert annyira érzékenyek ezek a légzésfigyelők hogy egy kisebb rezgésre is már bejelez téves riasztásokat csinál elég sokszor.Mondjuk ha elmegy egy autó a ház előtt vagy ilyesmi és berezeg.Egy ismerősömnek is ezt csinálta folyton riasztott.Úgyhogy a doki szerint nem kell pénzkidobás.Én egyik gyerekemnél se vettem.
2012. aug. 26. 10:34
 27/40 krisztina24 ***** válasza:
33%

Szia!

Nem kell feltétlen, ha szeretnél veszel ha nem nem. Nekünk sem volt,másik szobában alszik a kisfiam,mindenre felkelek,sőt ha a megszokott időben nem kel fel enni,akkor én biztos fent vagyok és ránézek. Én feleslegesnek tartottam és tartom,de mindenkinek magának kell eldöntenie,és nem kell lepontozni aki nem vesz.

2012. aug. 26. 11:09
 28/40 anonim ***** válasza:
52%

ne haragudj de ez a belinkelt sztori hát hogy is mondjam nem biztos hogy igaz

aki két hónapja vesztette el a babáját az nem így ír

főleg nem rak mosoly jeleket

2012. aug. 26. 13:15
 29/40 anonim ***** válasza:

sera te normális vagy? Szerinted mennyire kell elmeroggyantnak és érzelmi fogyatékosnak lenni, hogy valaki ezzel viccelődjön? Meg egyébként is mi értelme lenne? Úgy felbosszantanak az ilyen rosszindulatú emberek, mint te! Inkább örülj neki, hogy neked nem kellett hasonlót átélned!

Egyébként itt egy másik hasonló kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Itt a 10. válaszban én is kifejtettem a véleményemet.

2012. aug. 26. 14:53
 30/40 anonim ***** válasza:
Nekünk is van. Én is ugy voltam vele , hogy egy baba élete többet ér 21 ezer forintnál. A most éjszakát kivéve egyszer sem jelzett fölöslegesen. De a frászt hozta rám a sipolás. Az elem lemerült benne. Azért jelzett. Most 5 hónapos a kisfiunk.
2012. aug. 26. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!