Lehet téves riasztás légzésfigyelőnél ventilátor miatt?
Angelcare, egymás után két éjszaka kb ugyanabban a hajnali időpontban becsipogott. A baba nem mászott le az érzékelőről. 5 hós a babám, eddig sose csipogott be. Mikor odaértem a kiságyhoz a csipogásra, (már?) ébren volt.
Mivel nagyon meleg van (éjszaka is 32-34 fok között) megy a ventilátor, a kiságyat is éri. Lehetett emiatt téves riasztás?
nem lehet, kizárt, ha a működési elvét nézzük... mert mit is csinál a légzésfigyelő? azt érzékeli, hogy mozog-e a baba (pl. a mellkasa, amikor levegőt vesz)
az, hogy fujja a ventillátor, semmit sem játszik közre
2 dologra tudok gondolni (nálunk is többször becsipogott, azért írom, hátha nálatok is ilyesmi lehet)
- nincs eléggé érzékenyre állítva
- annyira bealszik, hogy nagyon kicsit emelkedik csak a mellkasa levegővételkor és ezt nem érzékeli a figyelő
Én is sokszor megijedtem, de igazán akkor nyugodtam meg, amikor 1x az ágya mellett álltam, láttam és hallottam, hogy veszi a levegőt, mégis becsipogott. Na akkor állítottuk érzékenyebbre.
Állítsd érzékenyebbre.
Tipp: nagyon csúnya felfázást kaptam egyszer a ventilátortól. Szerintem nem jó a babának, ha megy rá a levegő egész éjjel. Tudom, meleg van, de nagyon meg tud fázni.
Szia,nekünk is angelcare légzésfigyelőnk van,első napokban nagyon érzékenyre volt állítva ezért többször besípolt,de aztán beállítottuk és nem sípolt már pár hónap után NYÁRON mikor nagyon meleg volt a délutáni alvásnál besípolt gondoltam megint csak álriasztás,de azért szaladtam és mikor odaértem a kiságyhoz olyan volt,mintha nem lélegezne a 4 hós lányom,elkezdtem ébresztgetni már a torkomban dobogott a szívem,de sehogy sem akart felébredni,erre elkezdtem vele szaladni a szomszédba és mikor az ajtóhoz értem felébredt és mintha mi sem történt volna nevetett velem szembe
megnéztem hogy minden ok-e vele és hívtam a dokit,aki azt mondta hogy csak a nagy melegtől történhetett,hogy olyan mélyen elaludt,hogy nem érzékelte a mozgást a légzésfigyelő,szerintem lehet nálad is ez a gond,most 15 hós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!