Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valamit elrontottam? Tényleg...

Valamit elrontottam? Tényleg rossza nya vagyok ezért? (Szep. Szorongás)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

KIsfiam egy hét múlva lesz 10 hónapos, de a szeparációs szorongásból szinte semmit nem érzékelünk.

Pici kora óta nagyon barátságos és vidám baba, mindig, mindenkire vigyorog még a buszon is tök idegenekre. Sokat játszik, értelmes, ügyes kisfiú. Beszélgettünk erről néhány anyukával és mikor mondtam, hogy én tudok nyugodtan wc-re járni meg lefürödni mert nem ordít egyből utánam, lesajnálóan rázták a fejüket és finoman kifejtették, hogy biztosan nem elég erős a kapcsolat közöttünk. Igaz lehet ez? Nem igazán szoktam mások véleményével foglalkozni, de most kicsit elszomorodtam mert imádom a kisfiamat és igyekszek minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy boldog legyen és, hogy rendesen neveljem. Nagyon sokat játszunk, mindig együtt vagyunk, nem az a "lepasszolós, púp a hátamra a gyerek" anyuka vagyok.

Előre is köszi a válaszokat :)

2012. aug. 25. 10:48
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Elnézést az elgépelésért a fő kérdésben.
2012. aug. 25. 10:50
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem csináltál semmit rosszul. Mindegy gyermek más. Az én lányom is ilyen volt, és én is ugyan így aggódtam mint most te. Aztán nálunk "késett" a dolog, és egy éves kora után valamivel jött elő, és kb másfél éves koráig tartott. Az nehéz időszak volt.

A fiam még csak 8 hónapos, de úgy látom nála már elkezdődött egy pár hete, és eléggé küzdök. Ha azt látja hogy megyek ki a szobáól, vagy sokszor már akkor is ha csak távolodok tőle elkezd visítani. Semmi egyéb baja nincs, tehát ha egy légtérben vagyunk, de amúgy hozzá se szólok éppen akkor elvan, csak kellek neki hogy jelen legyek.

Ebből is látszik, hogy minden gyerek más. :D

2012. aug. 25. 10:52
 3/12 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz velük!

Nálunk sem volt ilyen hogy sírt rítt volna utánnam, mindenkivel elvolt, senkitől sem félt soha, bárkivel elment volna!

Most 3 éves, most is bárkivel jól elvan, de ha elesik, akkor pl. Mama vagy a férjem felveszi vígasztalni, akkor sír, és mondja hogy az Anyámat akarom:)

Na meg este összebújva alszik el, és én kellek neki, de ha otthon van a férjem, akkor ő is, ha itt van Mami,Papi, akkor meg mindenki egy ágyban:)))

Az a legjobb pillanat, amikor az ölemben ül, rámnéz, és mondja hogy Anya szeretlek!

Hidd el, nagyon szeret, csak ő egy ilyen személyiség, hogy nyitott mindenkire, és ez csak jó, mert könyebb lesz Bölcsibe Obiba be szoktatni, nem baja dolgod van bárkire rá tudod hagyni, ha elmentek valahová nem bújik a szoknyás alá, hanem mindenki dícséri de aranyos közvetlen gyerek, nem fel, fel lehet venni ölbe...

20-ám felmentünk a Budai várba, lefelé lépcsön mentünk, na lányom előre szaladt, majd ő maga lemegy, de nem volt hová kapaszkodni, megfogta egy vad idegen kezét, és vele sétált le.

A néni el volt ájulva milyen drága gyerek, olyan boldog volt, hogy a gyerek a kezét megfogta, utánna pedig a férje kérdezte a nőt hogy ugye jó volt fogni azt a csöpp kis kezét!

Szerintem ez nem gondd ha a gyerek nem felénk, nem

Ragaszkodik csak az Anyjához!

2012. aug. 25. 10:59
 4/12 anonim ***** válasza:
Sztem nem vagy rossz anya,csak kiegyensúlyozott és ezt sztem a gyerek is érzi. Ez a jó mikor tudsz mellette csinálni ezt azt és nem sír ha nem lát! És amúgy is az a jó ha egy gyerek tud egyedül is játszani,nem kell hogy egész nap ott ülj mellette. Én csak gratulálni tudok ehhez és örülj hogy nem ordít! :))) 1 babás anyuka :)
2012. aug. 25. 11:17
 5/12 Kiki01 ***** válasza:
33%
Uccsó, nagyon cuki a történet ami leírtál, én épp a félévesemet tologattam a játszótár mellett (ott a szelektív kuka), és egy olyan egy év körüli kislány vadul integetni kezdett, meg vigyorott, mintha ismerne már régről, hát el voltam ájulva én is a gyönyörtől. Gondolom ő sem az a szepi szoris típus...
2012. aug. 25. 11:26
 6/12 anonim ***** válasza:

jo anaya vagy semmi baj veled de ne aggodj majd 2 éve skor krül lehet bepotolja illetve ehhez még a dackorszak is párosul

Bogim 2 éves sose volt szeparácios szorongása és mégis boldog kiegyensulyozott ördög fioka a javávol

2012. aug. 25. 11:33
 7/12 anonim ***** válasza:
Kiki, te kicsit kevered a szezont a fazonnal,nem tudom melyik a jobb ha ordít a gyerek ha elmész mellőle 10percre,vagy ha elvan egyedül is 10 percet! Ha nem tudsz értelmezni egy feltett kérdést akkor inkább ne irkálj!
2012. aug. 25. 11:47
 8/12 anonim ***** válasza:
Nagyobbikamnál elég koránéls nagyon hosszantartóan jelentkezett, senkinél nem volt hajlandó meglenni, csak nálam vagy az apjánál. A kisebb pont az ellentéte: Múltkor még anyunál a szomszéd néni kezében is úgy bazsalyogott, mintha minden nap látná....Ennyire különbözőek a gyerekek, még gyakran a testvérek is....
2012. aug. 25. 11:49
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, azért most megnyugodtam :)

Gratulálok mindegyikőtök gyermekéhez. :)

2012. aug. 25. 11:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem vagy rossz anya, mert kiegyensúlyozott a gyereked. Egyszerűen ő nyitottabb, közvetlenebb. Szerintem ettől még szoros a kapcsolatotok, lehet, hogy szorosabb, mint azok-é az anyukáké a gyerekükkel. Ő ilyen, és kész. A gyerekek nem egyformák, és nem ismerik a szakkönyvekben leírtakat..
2012. aug. 25. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!