Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeparációs szorongás akár...

Szeparációs szorongás akár hónapokig is eltarthat, vagy el lett kényeztetve a gyermekem?

Figyelt kérdés
Másfél hónapja egyik napról a másikra nem alszik el egyedül, ahhoz igaz, az apja is jó, de pl. tápszert csak tőlem fogad el, egyedül nem marad meg, ha valami baja van, csak én tudom megvigasztalni. Másfél éves.
2012. aug. 15. 16:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Eltarthat bizony pár hónapig.

Sőt nekem ez azzal egészült ki, hogy sehova nem mehettünk, senki nem jöhetett hozzánk, mert lilára ordította magát... aztán szépen lassan lecsengett.

2012. aug. 15. 17:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálunk olyan 14 hónapos korában varázsütés szerűen elkezdett félni mindenkitől, és most 16 lesz, még mindig tart. Nagyszülőket általában egy fél óra alatt idővel elfogad, őket 2-3 hetente látja, de olyat, akit nagyon ritkán, egyáltalán nem.
2012. aug. 15. 17:59
 3/4 Bogyo110 ***** válasza:
1.5 éves kislányom két hete ingázik éjszaka a mi szobánk és a saját szobája között be mászik az ágyunkba macistól és ott alszik úgy hogy szorosan hozzám bujik ha elalszik vinném vissza de abban a pillanatban kipattan a szeme és sír hogy ne vigyem vissza .pont ma tettem fel a kérdést itt hogy mit tegyek ,védőnönk szerint ez akár eltarthat 2.5 3 éves koráig is és álitólag el kell nekik magyarázni hogy anya ittvan csak a másik szobában ,anya vissza jön majd stb....Bár nálunk napközben ha eltudok surrani melőle nagymamánál akkor nincs gond de ha látja ha elmegyek na akkor egy óra üvöltés .Ugyhogy türelem játék nálunk amugy 8 hónapos korában volt már szeparációs szorongás 2 hónapig tartott remélem ez se fog tovább tartani pláne mert januártol bölcsibe megyünk! Ne aggodj nincselkényeztetve a gyermeked vagy ha igen akkor az enyém is!
2012. aug. 15. 22:04
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

8 hónaposan nekünk is volt, de nem ilyen durva, mint most. Bár most több dolog közrejátszik, kibújt 2 szemfoga tegnap, és még 1 be van dagadva, voltunk másfél hetet a nagyszüleinél, akik egyfolytában nyúzták, és sajnos voltam olyan hülye, hogy rájuk is hagytam, de már megbántam, mert egyre inkább úgy érzem, ez hagyta a mély nyomot benne. (Akkor még nem volt ennyire ilyen anyás.)

Na és iszonyat félős lett, ha repülőt lát az égen, ugrik a nyakamba, egyszer még elkezdett remegni is, nagyon rossz volt. (Bár tartok attól, hogy ezt is a mamáékhoz köti talán, mert repülővel mentünk hozzájuk, és előtte is repült már, és nem volt baja vele).

2012. aug. 15. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!