Én szoktattam magamra vagy szeparációs szorongás? 6hós
Lehet szepszorongás, simán.
Azt szeretném leírni, hogy egy embergyereket nem tudsz magadra szoktatni, ő úgy jön világra, hogy Rád van szokva, az egyedfejlődés fizikai és lélektani, agybéli fejlődése során szokik le a szülőjéről:).
Vannak babák, gyerekek, akiknél ez viszonylag gyorsan és könnyen megy, vannak, ezek szerint a TIéd is, akiknél ez nehezebb. Ugyan úgy, ahogy a felnőtteknél is, különböző mértékben vágyunk és igényeljük a testközelséget, testkontaktust.
Én arra "szavazok", hogy ne leszoktatni próbáld magadról "erőszakkal", mert azzal akár ronthatsz is a helyzeten, hanem próbáld meg elfogadni, hogy ő ilyen. Az én kislányom is letehetetlen volt, ezért óriási segítség volt mindkettőnknek a hordozás. Nem szakadt le a karom, és bárhova el tudtam menni ügyet intézni, házimunka sem okozott problémát. SZépen lassan, ahogy elkezdettt nyílni a külvilág felé, forgolódni, majd mászni, egyre többet kéretőzött le rólam, most 20 hónapos, bölcsibe jár 16 hónapos kora óta, jókedvű és szereti a gyerektársaságot, a gondozó nénijét, és egyáltalán nem "anyás" a szó rossz értelmében. Egyszerűen ilyen fajta, nem sürgettem a rólam való leszokást, és mégis minden a helyén van:).
Az első válaszolónak igaza van!
Én ajánlok neked egy könyvet: Selma H. Fraibergtől a Varázsos éveket. Érdemes elolvasni. Újszülött kortól egészen 6 éves korig bezárólag részletesen foglalkoznak a gyermekek testi, lelki, és főként szellemi fejlődéséről.
Szia!
Ahogy írták, lehet szeparációs szorongás. Igaz, nekem a kislány csak most 1évesen lett anyás:) Ez nem baj, a biztos kötödést jelenti. Foglalkozz vele, legyetek együtt, lehet, h elég, ha egy szobában vagytok. Ilyenkor jönnek rá, hogy ő és anya nem ugyanaz. Próbálkoznak, próbálnak függetlenné válni tőlünk, de ez olykor megijeszti őket és mennek anyához:) Ranschburg Jenő írt erről nagyon jól:)
A kislányom nagyon jól elvan magának, de ha kimegyek a szobából, azonnal jön utánam, keres. Szerintem, ha ilyenkor tudja egy baba, h ott vagy mellette, jöhet, amikor szüksége van rád, akkor egy idő után önállóvá válik.
Nekem nem volt sokszor felvéve a kislány, úh ebben a témában nem vagyok otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!