Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez lenne a szeparációs szorongás?

Ez lenne a szeparációs szorongás?

Figyelt kérdés
13 hós a fiam. 1 hónapja még semmi "gond" nem volt vele, ha idegen helyre mentünk, szépen eljátszott, 2-3 perc múlva feloldódott. Az idegeneket jól kezelte, barátkozó, kedves mosolygós, és érdeklődő volt. Ha anyunál hagytam pár órára, míg dolgomat intéztem, észre sem vette. De a napokban, mint ha kicserélték volna. Az idegenek elől menekül hozzánk (apa, és én) sír, nem barátkozik. A jól megszokott közegében (uszoda) nem barátkozik, csak áll mellettünk, és néz, nem teremt kapcsolatot. Otthagyni sem tudom anyunál, mert nagyon sír utánam. Idegen helyen kell neki 20-30 perc mire feloldódik. Elkezdődött a szepa. szorongás? Eddig még nem volt.
2012. júl. 14. 22:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, a leírásból ítélve ez az lesz.

A fiamnál sem jelentkezett soha, csak 20 hónap körül. 2 hónapig kísért még a wc-re is.

Tölts vele sok időt, most ne hagyd egyedül.

2012. júl. 14. 23:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Nagyon úgy néz ki.Egy cipőben járunk,nekem is 13 hós a kislányom,csak nálunk másban nyilvánul ez meg.Pl.eddig gond nélkül elaludt a saját ágyában segítség nélkül,most meg ott kell maradnom míg elalszik,mert különben ordít.Ha még nem alszik rendesen,akkor is észreveszi ha előbb kimegyek:)Idegenektől nem fél,csak bizalmatlan,és a lábamba kapaszkodik ha közelítenek felé.Eddig ő sem volt anyás,most nagyon az lett.A te kisfiad egyedül el tud aludni most hogy így megváltozott?
2012. júl. 15. 00:01
 3/3 A kérdező kommentje:
Ő eddig sem aludt egyedül, hozzá, bújik, és úgy alszik. :)
2012. júl. 15. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!