Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, tudnátok segíteni,...

Anyukák, tudnátok segíteni, ti hogy csináltátok?

Figyelt kérdés

Kisbabám 5 hetes, anyatejes. Néha fáj a pocija, Mecsek Baby teát vettünk neki, azt javasolták, hogy 1 liter vízben áztassuk a filtert, de ugye csak pár kortyot adunk neki. Kérdésem, hogy a maradék teával mit csináljak, hogy ne kelljen kiönteni? Ha hűtőbe teszem meddig adhatom neki, meddig áll el?

Másik kérdésem, hogy jövő héten megyünk a dokinénihez, valószínű, hogy órákig kell várakozni, így az etetést ott kell megoldanunk. Már van lefejve anyatej, gondoltam cumisüvegbe vinném magammal. Ti hogy fagyasszátok ki az anyatejet? Utána ha rámelegítek mikróban (kell egyáltalán melegíteni v. szoba hőmérsékletű legyen?) akkor meddig áll el ha nem eszi meg rögtön, de nincs is hűtőben?

Első baba, bocsi a hülye kérdésekért!:)

2012. aug. 22. 14:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Tea:1 napig. Hát én egy edénybe forró vizet (meleget teszek), és beleállítom a cumisüveget, hűtésnél is ezt a módszert használom.

Havi vizsgálatra mész/oltásra? Nem tudom ki, hogy van vele, nálunk előttem senki nem szokott lenni, de ha van az is pikk-pakk lemegy. Szinte nincs várakozási idő. Gondolom először mész.

2012. aug. 22. 14:51
 12/19 anonim ***** válasza:
11. vagyok: Nem kis faluban lakom, Pesten Óbudán.
2012. aug. 22. 14:52
 13/19 anonim ***** válasza:
Nincs tanácsadás? Ha nem beteg a gyermekem akkor én mindig a tanácsadásra megyek.Oltás,havi vizsgálatok.
2012. aug. 22. 14:53
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a gyors választ! Tanácsadásra megyünk a háziorvoshoz, kicsit túlparázom, pedig mindenki megoldja, remélem majd vagányabb leszek később!:)

Még annyit kérdeznék, hogy kisbabáknál van valami kötelező szűrés, ultrahang 6 hetes kor körül? Mert erről nem tudunk semmit! Vagy a gyerekorvos ad beutalót?

2012. aug. 22. 15:19
 15/19 anonim ***** válasza:
Nincs kötelező, legalábbis nem tudok róla. 3 hósan van csipőficam meg kötelező mérés a védőnőnél. De az még odébb van :)
2012. aug. 22. 15:35
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekünk csak az espumisan csepp jött be... valamennyire... Sajnos nagyon hasfájós volt, fél napokat átüvöltött..

Infacol: nem használt.

Ami még úgy-ahogy jó volt: Babamosoly ( édeskömény) tea, kamillatea. persze kevés cukorral...

2012. aug. 22. 16:04
 17/19 anonim ***** válasza:
Nekünk 6 hetesen csipőszűrés volt ami kötelező volt az ortopédiai szakrendelésen, de mi sokkal korábban elvittük (3 hetesen) mert csipőficam gyanúja volt amit a gyerekorvosunk állapított meg. Be is igazolódott sajnos, de idejében megkapta a megfelelő kezelést és szerencsére már rendbejött teljesen.
2012. aug. 22. 16:18
 18/19 anonim ***** válasza:
6 hetesen, majd 4 hónaposan kell menni csípőszűrésre!
2012. aug. 22. 17:38
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem az első három gyerkőc nagyon hasfájos volt, nem igazán jött be semmi. A negyediknél én ittam laktoherb tejserkentő teát, ami nagyon bevállt a hasfájásra is nem csak a tejszaporításra. Nem volt hasfájos és rendesen hajtotta a piciből a szeleket is. Abból is egy filtert tettem egy liter vízhez. Szoptatást meg bárhol megoldottam. Pelust a vállamra terítettem, alulról húztam fel a felsőm. Senki nem látott semmit. Amúgy nálunk a tanácsadóba pont nem régen jött be egy átutazó anyuka, hogy ott megszoptathatja- e a babáját. Természetes módon be engedték az egyik helységbe.
2012. aug. 23. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!