Anyukák, akinek rossz evő lett a gyereke, mit csináltatok? Trükkök, tippek, minden érdekel! 20 hónapos most,2 hónapja kezdődött, addig szépen evett mindent! Már minden evés egy rémálom!
Hagyd!!Ha éhes lesz,majd szól,vagy jelzi.Nálunk is volt/van ilyen időszak,amikor agyvérzést tudnék kapni,hogy nem esznek a gyerekek.
Ne aggód,és ne erőltesd.Annál rosszabb.
Ne izgulj! Az tuti, hogy nem fog éhen halni.
De egy rossz evő gyereknél a fejed tetejére is állhatsz, akkor sem fog jobban enni. Szerintem ne kezdj el trükközni, mert a vége az lesz, hogy még iskolás korában is a rossz szokások rabja lesz. Tapasztalat, mindent megcsináltam a fiamnak, csak hogy egyen valamit (pl pürésítettem, amikor már rég nem kellett volna, belecsempésztem az ezt-azt, kenyér héját levágtam, stb). Az lett a vége, hogy egyre kevesebb ételt evett meg,ízre és állagra, egyszerűen nem szokta meg a különbözőket, mert mindig mindent azzal kevertem, amit szeret. Egy kínszenvedés volt, mire leszoktunk a sok hülyeségről.
Az ovikezdéssel sokat javult a helyzet, ott sok mindent megeszik, amit itthon nem, és már én sem külön készítem neki az ételt. Vagy megeszi, ami van, vagy nem eszik. Ennyi. Tudom, hogy nehéz ezt ilyen könnyen venni, de tényleg ez a titka. Nem kell túl sokat pörögni a téma körül, akkor ő sem lesz olyan stresszben miatta és jobban fog menni az evés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!