Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, tudnátok segíteni,...

Anyukák, tudnátok segíteni, ti hogy csináltátok?

Figyelt kérdés

Kisbabám 5 hetes, anyatejes. Néha fáj a pocija, Mecsek Baby teát vettünk neki, azt javasolták, hogy 1 liter vízben áztassuk a filtert, de ugye csak pár kortyot adunk neki. Kérdésem, hogy a maradék teával mit csináljak, hogy ne kelljen kiönteni? Ha hűtőbe teszem meddig adhatom neki, meddig áll el?

Másik kérdésem, hogy jövő héten megyünk a dokinénihez, valószínű, hogy órákig kell várakozni, így az etetést ott kell megoldanunk. Már van lefejve anyatej, gondoltam cumisüvegbe vinném magammal. Ti hogy fagyasszátok ki az anyatejet? Utána ha rámelegítek mikróban (kell egyáltalán melegíteni v. szoba hőmérsékletű legyen?) akkor meddig áll el ha nem eszi meg rögtön, de nincs is hűtőben?

Első baba, bocsi a hülye kérdésekért!:)

2012. aug. 22. 14:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
66%
Miért nem eteted meg ott? Nem te lennél az első:)) Egyszerűbb sokkal
2012. aug. 22. 14:12
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

nálunk a mecsek baby tea nem jött be.de szerintem te is megihatod.nálunk az infacol vált be.

miért akarsz cumisüvegben vinni tejet?nem tudsz leülni és ott megszopiztatni a babádat?annak idején én vittem egy textilpelust és simán megszoptattam.

2012. aug. 22. 14:12
 3/19 anonim ***** válasza:
33%
Jah első megint,ha magadnak csinálsz teát és nem iszod meg 1 nap alatt,azzal mit teszel?
2012. aug. 22. 14:13
 4/19 anonim ***** válasza:

én 24 óráig hagytam állni a teát, aztán a maradékot megittam. :D

A fagyasztott tejcit langyos vízbe szoktam beleállítani, szép lassan kiolvad.

Hát szerintem 2 órát simán el fog állni a tejci.

Nem szeretnél mások előtt szoptatni? Én mindig szoptattam, erre is vannak jó kis praktikák, hogy nem lássanak semmit. :D

Boldog babázást kívánok, és gratula a kicsidhez.

2012. aug. 22. 14:14
 5/19 anonim ***** válasza:

A maradék teát te is megihatod, és akkor a tejen keresztül a babád is kap belőle, így lehet, hogy neki külön már nem is kell adnod.

Nálunk a dokinál volt egy külön helyiség ahol meg lehetett etetni a babát, én a helyedben rákérdeznék, hogy ott nincs-e erre lehetőség, mert akkor felesleges fejned. Egyébként szerintem elég szobahőmérsékleten adnod.

2012. aug. 22. 14:14
 6/19 anonim ***** válasza:

szia, a teához újat nem tudok írni, idd meg te a maradékot, vagy öntsd ki.

nekünk is menni kellett 5 hetesen ideggyógyászatra, előre stresszeltem magam az etetés miatt. úgy csináltam, hogy pont indulás előtt megetettem, így többnyire ott nem kért enni. de előfordult egyszer, hogy meg kellett szoptatnom, és nálunk a Megyeiben a Gyekben Miskolcon van egy szoptatós szoba. ott intéztük el. Ilyen gyerekszakrendelőkben szoktak ilyesmire is gondolni, szerintem ott is lesz. De ha mégis be akarod biztosítani magad, akkor fejj le egy adagot, tekerd több réteg újságpapirba, az jó hőszigetelő, és úgy vidd magatokkal.

Anyatejet állítólag nem szabad mikrózni, én úgy szoktam felolvasztani, hogy előző este átteszem a rendes hűtőbe, hogy folyékony legyen, és utána meleg vízbe állítom. Az AVENTES poharak melletti tájékoztatóban így ajánlották.

szóval no para, sok sikert a dokihoz. meglátod, könnyebb lesz, mint gondolnád!

2012. aug. 22. 14:23
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Tea: én megittam, állítólag ez is segít a babának hiszen az anyatejen keresztül hozzá is eljut.

A gyerekorvosnál én megszoptattam, ha úgy alakult, senkit nem zavart.

2012. aug. 22. 14:38
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
nekünk az espumisan emulzió jött be, a teák nem. én nem adnék üvegből ha nem muszáj,nyugodtan megszoptatnám ott
2012. aug. 22. 14:41
 9/19 anonim ***** válasza:
Szerintem 5 hetes babát nyugodtan megszoptathatsz a váróban. Amúgy ilyen pici babát nem szoktak órákig váratni. Mindig a legkisebbet veszik előre. Nálunk legalábbis így volt, mert nekünk az első 3 hónapban a csipője miatt kellett menni állandóan ultrahangra, ortopédiára, röntgenre... Kb 2 hetente valamire. Minket mindig előrevettek. Nem kellett várni csak amíg az előző páciens ki nem jött éppen. Gyerekorvosnál meg előre szóltam mikor megyek. A hasfájásra nekünk semmi nem vált be, a Mecsek baby-t te is megihatod nyugodtan. A szoptatós teákban is van kömény meg ánizs, nagyon hasonló az összetétele. Próbálgasd inkább a cseppeket (infacol, gripe water, espumisan...stb). Van akinek bejön valamelyik. Jó babázást!
2012. aug. 22. 14:42
 10/19 anonim ***** válasza:

Szólj előre, hogy csecsemővel vagy, előre kell, hogy vegyenek!

Az anyatejet nem szabad mikrózni soha, kiölöd belőle az értékes tápanyagokat, csökken a C vitamin tartalma is.

Langyosnak kell lennie (olyannak, mint amikor belőled kijön:) ) én pl. forró víz alá rakom, úgy olvasztom, ha szükség van rá. Mecsek teát idd meg te nyugodtan, átjut a babának is, segít neki ha fáj a pocak! :) Hűtőbe én nem raknám, másnapra már nem olyan jó az íze szerintem.

Remélem tudtam segíteni! :)

2012. aug. 22. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!