Tényleg nincs szükségük a babáknak húsra a fejlődésükhöz?
Itt olvastam egy hozzászólásban, hogy egy anyuka- aki vegetáriánus- azt írta, hogy nincs szüksége a babáknak húsra a fejlődésükhöz. Én pedig azt hallottam, hogy 14 éves korig, de inkább 18 éves korig szükségese van a szervezetünknek a húsra.
Ti adtok húst a babátoknak?
Szia!
Nem szeretnék a vegetáriánusok ellen szólni, de pár dolgot muszáj tisztázni. A hús (avagy az állati!!! fehérje igen is kell a fejlődő babszervezetnek. Ezért gyakran kérik a gyerekorvosok a vegetáriánus szülőket arra, hogy iktassanak be a baba étrendjébe állati eredetű fehérjét is; később ráérnek még ránevelni a gyermeket a vega-étrendre.Ez persze a szülők szuverén döntése; de a felelős sülő, aki nem csak "csőlátással" a maga érdekeit nézi , tudja, hogyha ez fontos a fejlődéshez, akkor nem "husss" ......
Szia!Lehet,hogy sokaknak furcsa,de én 2-3 éves koromban ettem utoljára húst,azóta egy falatot sem.Édesanyám szerint (az emlékeim sajnos már megkoptak ezzel kapcsolatban) elutasítottam,majd az oviba kerülésemkor többször ki is hánytam a húst.Azóta nem erőltették és ahogy egyre nagyobb lettem,fokozódott ez a dolog.Nem tudom megérinteni sem a nyers húst,a szagától és a látványától is rosszul leszek...:(
Nem tudom,hogy van-e összefüggés,de talán kétszer voltam beteg egész gyermekkoromban.
Tehát a válaszom a saját példám alapján:nem feltétlenül szükséges.
Kicsi fiunk 7 hónapos lesz,hamarosan megkóstoltatom vele a húst és ha szívesen fogadja,miért is ne ehetné?Nem tartom jó ötletnek eleve vegetáriánusnak nevelni,ha elég érett lesz hozzá,maga eldöntheti mit szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!