Ti erről hogy gondolkodtok?
Én vagyok az anyuka, kisfiam 6 hónapos. Van egy férjem, meg egy anyósom. 8csak a teljesség miatt írtam le)
Volt nemrégiben a fiamnak a keresztelője, melyen készültek fotók. Állítólag nem tudták anyósomék elküldeni őket emailban (90km-re laknak, így a személyes nem járható út) mert nagy kiterjesztésűek a képek, stb, és állítólag egy sem menne át. Rá pár napra pedig láttam facebookon, hogy anyósom feltöltötte a keresztelőn készült képet a saját oldalára. Nem jelölt be rajta bennünket sehogyan sem, és személyesen, vagy telefonon sem mondta, hogy rakott fel képet, vagy hogy úgy egyáltalán, vannak képek.
Ha én teszek fel képet a fiamról a saját oldalamra, megjelölik rajta magukat(de nincsenek is rajta) azzal a címszóval, hogy merthogy az unoka van rajta, stb...és ők egy család, stb...
Azokat a képeket, melyek az esküvőnkön készültek a férjemmel, egyet sem "tetszikelt, vagy like-t" anyósom, csak az összes gyerek fotót.
Ti mit gondolnátok?
érdekes hogy a f.cbookra fel tudta tölteni (ott nem zavarta a giga méret??) emailben meg nem tudta elküldeni...hmm..
kamu szerintem ez, inkább csak kifogás volt.
Töltsd le a képeket a facebook-ról magadnak és így neked is meglesz..
Ja és jelöld be magad a képeken azt is megtudod csinálni..
Egyébként ez legyen a legnagyobb bajod anyóssal.
kedves 6.-os.
Köszönöm a válaszod, jól esett!!
Igen, nekem is az az érzésem, hogy nem fogad el.
Amikor kiderült, hogy lesz egy babánk, és elmondtuk anyósnak, akkor olyan vegyes érzelmekkel fogadta. Örült valahol, hogy lesz egy unokája, nah de Tőlem?????
Meg is mondta, hogy nagyon félt attól, hogy nekünk gyerekünk lesz, mert Ő azt látja, hogy a fia ( a férjem szeret engem, de én Őt nem) Én erre azt válaszoltam, hogy senki kedvéért, pláne nem magamutogatásból nem fogok valakit nyalni falni, és mutogatni, hogy mennyire szeretem, mert az illető azt érzi, mi tudjuk, és pont. De Ő erősködött, hogy én rosszul gondolom.
A gyerekkel kapcsolatban is mindig tanácsokkal lát el: "adj rá sapkát, ha kiviszed, ehetne már májat is, hány centi hány kiló, MILYEN A KAKIJA, ÉS NAPI HÁNY VAN!!!!!
Valamint abba a városba járok egyetemre, (nem vagyok tini, csak most csinálom a diplomámat levelezőn) ahol az anyósom lakik, tőlünk 90km-re.
Anyós kitalálta, és MINDENKINEK ELMONDTA (SZOMSZÉD, ANYUKÁÁÁÁÁÁM STB) hogy milyen jó lesz neki, hogy 2 hetente (amikor nekem suli van) babázhat, mert viszem neki egész napra a gyereket, és vele lesz.
Nos, ilyenről szó nem volt, csak így adta elő az akaratát.
Ha kettesben vagyunk, nem is beszélgetünk.
Nem hallgat rám, ha az mondom, hogy nem kell, hogy egész nap kézben vigye a gyereket, vagy ha le szeretném tenni aludni, olyanokat mondd a gyereknek, hogy "ne menjél már aludni, mikor itt van a nagymami, ne legyél már álmos, atb" Ilyenkor még tűrök kicsit, aztán mondom, hogy mostmár tényleg fekvés, mert már nagyon nyűgös. Ő erre: Jójó, csak ad még neki egy puszit, adjam oda egy kicsit, egy puszira.
Odaadom, erre el kezd vele játszani: odaviszi a tükörhöz, csögőzik neki, stb.
Erre mondtam neki, hogy ha felkelti az érdeklődését, akkor nem nagyon fogom tudni elaltatni. Erre jött a flegma válasz, hogy legközelebb akkor nem kell odaadjam neki...
Nem tudom mit tegyek. Igazából "kedvem " sincs ezt már megbeszélni vele, mert úgy érzem nem tisztel, és semmibe vesz, és a gyerek nevelésbe is beleszól.
Én azt gondolom, hogy féltékeny anyós-pajtás Rád. Mivel rosszul kezeli a helyzetet, és valószínűleg úgy éli meg, hogy elvetted tőle a kisfiát, így természetesen egyfajta ellenség vagy neki. ( na, persze nem szó szerint). Gondolom ezért is szól bele a gyermeknevelésbe, mert úgy hiszi, te nem neveled jól, és, hogy ő jobban tudja. A képeket is gondolom azért nem küldte el, mert nehogy már neked is meglegyen!!! Végre valami, ami fölött csak ő rendelkezik... (egyébként nem kell feltölteni, hogy te letöltsd, hanem face-n üzibe becsatolja)
Nehéz helyzet... Nem tudom próbáltad e már, de férjeddel beszéltél erről? Mi lenne, ha Ő próbálna közvetíteni köztetek, hisz ő a fia, lehet meg tudja győzni, hogy ne viselkedjen így... (?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!