Mi a véleményetek erről?
Szerintetek egy 10hetes babát el lehet rontani/kényeztetni?Elég sok közeli ember azzal cs....get,h elrontom a fiamat ha felveszem mikor sir,mert szerintük hagynom kellene úgy tanulja csak meg a rendet.Szerintetek?És mi az az életkor ahol esetleg ez már tényleg fent áll azaz az elrontás?
Köszönöm
10 hetesen még nem tudod elkényeztetni.
Pont erről olvastam pár hete egy cikket és ott írták, hogy egy bizonyos életkor alatt bármit teszünk, nem lehet elkényeztetni az újszülötteket.
A korra már nem emlékszem, talán 6 hónapos korig írták, de nem biztos.
10 hetes még nem olyan fejlett, hogyy megtanulja, hogyan manipuláljon a sírással, ilyenkor mindig valami oka van.
később már sírhat csupán azért is hogy figyelj rá, de ilyenkor biztos, hogy valamilyen más szükségletét kell kielégíteni.
Nem. 10hetesen még a sírással kommunikál. Ha fáj a hasa, ha fáradt, álmos, nyűgös, fáj a foga..stb.
Én mindig felvettem, megdajkáltam, ringattam, altattam. Most 2éves-pont hisztikorszakban vagyunk. Itt jön a nevelés része, de itt is lehet tudni, hogy mikor kamuhisztizik, na akkor nem veszem fel, csak melléguggolok és simogatom :) Nincs elkényeztetve, szófogadó, barátságos kislány :) Bár én elfogult vagyok :p
Ha nem éhes,nem pisi,akkor hagyni kell sírni! Ez csak újabb bogár,hogy fel kell venni mindig,ha sír. Nincs szüksége az anyukára állandóan. Ha felveszed,akkor biztos elfogod rontani. Már 4-5 hetesen is ellehet rontani.
Tapasztalat!
Logikusan: Ha felveszed, megtanulja, hogy számíthat rád, ha nem veszed fel, megtanulja, hogy hiába sír. Melyik a jobb?
Szerintem nincs értelme, hogy te az egyik, ő a másik szobában sírjatok, hallgass az ösztöneidre. Rögvest rá fogsz jönni, ha eljön a kamuzós korszak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!