Hallottatok már erről az új diliről?
Nem új dili ez, csak nálunk újdonság. A természeti népek nem használnak pelenkát, viszont a gyerek állandóan az anyára van kötve. Így az anya megtanulja felismerni a jelzéseit, és időben kiveszi a kendőből, megpisilteti már néhány naposan is.
Egy ideje nálunk is vannak kismamák, akik próbálkoznak ezzel. Otthon egyszerű, de megoldják máshol is a kis hordozható papírbilikkel. Mondjuk azt nem tudom télen hogyan csinálják a rengeteg ruha miatt.
Az biztos, hogy van, akinél működik, leveleztem ilyen anyukával (más okból), de az tuti, hogy nem lehet könnyű belerázódni.
Én maradok a pelusnál :-)
Nem új dili, vannak ilyenek, olvastam már róla régen is... pelenkanélküliség vagy hogy hívják.
Tőlem csinálják, de én nem fogom a gyerek minden rezdülését feszülten figyelni 24 órában, hogy mikor pissant egyet.
Olvastam, hogy egy nő pl, szoptatáskor a baba popója alá tette a bilit, mert megfigyelte, hogy akkor mindig csurgat és kakil. Hát én meg nem tudtam volna elképzelni, hogy ott a gyerek én meg a bilivel zsonglőrködök a pucér segge alatt. Főleg úgy, hogy mi elég mozgékonyak voltunk és mentünk mindenfelé.
"A természeti népek nem használnak pelenkát, viszont a gyerek állandóan az anyára van kötve. Így az anya megtanulja felismerni a jelzéseit, és időben kiveszi a kendőből, megpisilteti már néhány naposan is. "
Hát igen, náluk ez oké, de én pl. ezt nem tudom elképzelni úgy, hogy decemberben a mínusz tíz fokban viszem a 8 hónapost a védőnőhöz, felszállunk a villamosra, a gyerek jelzésén látom, hogy most csurgatni fog..... ééééés akkor mit csinálok????
nem új dili, ezt már nagyon régóta csinálják, monhatni ez egy irányzat. szerintem az "ősanyázás" is innen indult.
kendőben hordják, együtt alszanak, mást se tesznek csak a baba reakciót lesik, hogy nagyon hamar kiismerjék.
és nem szobatiszták a babák, ezt ők is elismerik, csupán anyuka megtanulja a jelzéseket, így pelust spórolnak, nem gondolom, hogy baj lenne ezzel.
írd be a googlebe, mikor nekem volt 3 éves a fiam, már akkor is sok anyuka csinálta, én nem, de nem is tartom hülyeségnek, csak nem mindenki képes napi 24 óra figyelmet a babára fordítani
Én csak leírtam, honnan ered ez a "dili" :-)
De hozzátettem, hogy én sem csinálnám. Tartok tőle, hogy a többi gyerekem éhen halna, a lakás meg szaladna egy ilyen módszer mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!