Ti mennyire vettétek figyelembe a család, ismerősök véleményét a névválasztásnál?
A Ti gyereketek,úgy hívjátok majd ahogy szeretnétek /a férjeddel/ ,senkinek semmi köze hozzá,tartsa magában a véleményét! Max. akkor mondja el ha megkérdezitek tőle hogy tetszik-e.
Az én lányom neve Eleonóra, mindenki /főleg anyám/ akart lebeszélni róla,mert "majd nehéz lesz kimondani" meg "hosszú leírni" "úgyis mindenki csak Nórinak hívja" csak.
A Noémit akarta támtukmálni,ami Nekem végül is tetszett,de a férjemmel már eldöntöttük előtte hogy ez lesz.
Így hoppon maradt,igaz mindenki Nórikázza a lányunkat,de ő akkor is Eleonóra!
Bocsi, hogy belepofátlankodok, de nekem ez a nicknevem :) :D
Van egy kis vámpíros vérfarkasos szerepjáték online (ilyen netes flash) és ott volt a vámpírom neve először (aztán már mindenhol ezt használtam). Írtam is verset neki, amiben a sorok első betűje kiadja a nevet.
Mikor a Hold fényesen ragyog az égen,
Iszonyat van az emberek szívében.
Legyen halálfélelem és rettegés,
Egy lelket összeszorító érzés...
Nevetve nézek a Farkas szemébe,
Ajkamon lassan csorog áldozatom vére.
Bocs az offért :D
A kisfiunk nevét már a foganása előtt jóval kitaláltuk, azt csak bejelentettük a családnak. Az én szüleim jóformán nem is reagáltak rá, teljesen elfogadták, a férjem családja kicsit fanyalgott, de ez van.
A kislányunknál nagyon nehezen született meg a döntés, amíg csak totóztunk, mindenki jött a jobbnál jobb ötletekkel, mi a férjemmel átnyálaztuk az anyakönyveztethető neveket, leszűkítettük egy 10es listára, és vártuk,hogy mi lesz:) Hát anyukám meg volt lőve az egyik névre, hogy na az ne legyen, mert borzalmas, de valahogy úgy alakult, hogy a férjemnek meg ez a név tetszett a legjobban, és ez lett.
Mióta határozottan kijelentettük, hogy így fogjuk keresztelni, azóta senkinek nincs egy szava sem, a kislány megszületett, mindenki imádja, és igazából más név nem is illene rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!