Doktori ösztöndíj mellett kaphatok GYED-et és/vagy GYES-t?
Járhatna mellette a gyed, de mivel nem vagy rá jogosult, így azt nem fogod kapni.
A gyest elméletileg nem zárja ki az ösztöndíj, de még nem néztem utána, hogy valóban így van-e, a törvény csak a kereső tevékenységet tiltja, az ösztöndíjat nem. Majd rákeresek, és visszaírok.
Két példa:
Nálunk a férjem PhD hallgató (orvosként, hátha te is esetleg ilyen irányban). Ketten vannak PhD-sként az adott klinikán, külföldről kapott ösztöndíjjal, az egyikőjük lány, ő is bejárt végig baba mellett. Gyedet kap, mert ők osztályon is dolgoznak, tehát van munkaviszonya.
Én is PhDzok, pszichológus vagyok, Gyest kapok csak, mert még abszolút nem dolgoztam. Én tudom csinálni a baba mellett, igaz az egyetemtől 1 percre lakunk, van kire bízni arra a heti 3-4 órára, és humánképzés lévén itthonról is tudok dolgozni.
Tehát ha még nem dolgoztál, szerintem nem jár GYED, csak GYES. GYESt viszont akkor is kaphatsz, ha nem passziválsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!