Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyed alatt szülni, így lehet?

Gyed alatt szülni, így lehet?

Figyelt kérdés
Ha gyed alatt születik a 2. babánk,akkor lehet azt hogy lemondok a gyedről viszont a mama meg igényli a gyest 3 éves koráig? Én pedig a Gyedet a pici után? Ezt meg lehet úgy oldani ha a mama másik címen lakik? Mert azt hallottam hogy csak egy címre nem lehet kérni két ellátást.
2012. máj. 26. 15:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

hát nem lehet..

egy ellátást kaphatsz csak.

vagy megvárod míg lejár az elsővel a gyed és majd megigényled a másodikra, vagy lemondod a gyedet, és megigényled mikor megszületik a pici.

egyszerre csak 1 ellátást kaphatsz..

és mire mész ha két lakcím van?

attól még a baba neve ugyanaz..

ne haragudj de ez olyan pénzéhes dolognak tűnik..

2012. máj. 26. 16:41
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Nem lehet, csak egyfajta ellátást lehet igényelni a gyerekek után, és nem lehet átadni, hogy ez is járjon és az is.
2012. máj. 26. 17:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem a pénzéhségről van szó,de mindenki abból él. Az az elszomorító hogy ugyanannyi pénzől kell majd eltartani kér gyerkőcöt,mint egyet :(
2012. máj. 26. 17:23
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

hát sajnos ez ezzel jár :-)

kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.

ezért kell mérlegelni hova szülünk a mai világba !

2012. máj. 26. 17:58
 5/6 anonim ***** válasza:
52%
Ez Magyarország....Sőt gyes alatt el se mehetsz dolgozni 8órába mert akkor már nem jár!Mintha meg lehetne élni a gyesből!!!!Bocs az offért!
2012. máj. 26. 18:00
 6/6 anonim ***** válasza:
67%
Sajnos nem lehet. Miért lenne pénzéhes, csak gondolom kiszeretné használni ami jár. Amikor a 2. fiammal terhes lettem a nagyobbik 2 éves volt, kivettem a szabadságomat, és visszamentem dolgozni, anyukám volt gyesen a kisfiammal, már a szabadságom alatt is, és utána mikor már táppénzre vettek és egészen addig még a fiam meg nem született. Ha így nézzük én is pénzéhes voltam mert kihasználtam ami járt (anyukám mindig nekünk adta a gyes összegét) ő annak is örült, hogy addig nem kellett tb-t fizetnie maga után. Azt mondták nekem, hogy nem muszáj egy lakcímen lakni, csak valahol a közelben (mi egy faluban lakunk a szüleimmel), mert nem túl hihető, hogy a nagyi vigyáz a gyerekre ha pl. a szülők Bp-en élnek a nagyszülők meg pl. Sopronban.
2012. máj. 26. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!