Akiknél nagy balhé volt a név körül vagy a család nem akarta elfogadni, le akartak róla beszélni, eláruljátok a nevet?
Szeretném, ha most végre nem leszólva lennénk, hogy milyen nevet adtunk, hanem inkább ötleteket merítenénk egymást neveiből :)
Az én kisfiam pl. Medárd, őt a 40napos esővel azonosítja minden rokon.
Nálatok hogy volt?
Ja, és megbántátok?
Mindegy milyen nevet akartam a kislánynak,valamivel mindig azonosították.Végül is szép neve lett,de már bánom,hogy mások véleményét kérdeztem.Igazából az lett a vége,hogy az általam választott legutolsó név amit aztán megkapott,nem használja,mert a másik az anyós kedvence az szebb hangzású.
Mivel mindenhol az első nevet használják,így bölcsibe,oviba,suliba is az általam választottat fogja használni,visszavágok anyósnak:P
Kamilla Bíborka a neve a lánynak.
na nekem pl. tökre tetszik az Ilona:)) Pont így Loncinak Ilkának Ilusnak na mindegy:) bocs az offért.
Nekem barátnőméknél van így nagy a rokonság, faluban élnek ő Krisztofert akart mindenképp a család meg azt hogy tovább vigye a férfi nevet a családban és legyen ő a 6.Sanyika kb.
(Még él 2 Sanyi az apa meg a nagypapa, sőt a másik ágon Sanyi a sógor is).
A lényeg hogy a gyereknek Krisztofer a neve mert ugye anyuka volt ott a szülőszobán így ő diktálta a nevet gondolta ha már azt adja majd megszokjálk.
Erre nem...MINDEN rokon Sanyikának Sancinak szólítja csak ő hívja Krisztofernek. A romáknál szokott így lenni amúgy hogy van vmi anyakönyvi neve a gyereknek de senki se hívja úgy.Ők nem romák amúgy de azóta is magyarázkodik mindenhol. Azt nem tudom akkor mi lesz ha iskolába kerül majd a gyerek meg további életében, xy Krisztofer vagyok de szólítsatok Sanyinak?? Vagy nem tudom...:((
Szerintem nem szép dolog ha a család ennyire rányomja bélyegét az anyára tehát egyáltalán nem engedik hogy neki tetszőt válasszon, csakazértis szembe mennek vele...:(
Nálunk a lányom nevével voltunk így hogy inkább nem mondtuk senkinek csak mikor megszületett. Így kénytelenek voltak megszokni. Mondjuk nálunk nincs is ilyen nagy összetartó rokonság.
Amíg nem tudtuk hogy fiú vagy lány lesz addig úgy voltam hogy ha fiam születik két keresztneve lesz: Noel Máté
Nekem ez nagyon tetszett de a család több tagja is lehurrogott hogy ilyen nevet ne adjak,meg majd ők akkor máshogy szólítják!
aztán végül kislányom született és Hanna lett!
De ezt a dolgot én eldöntöttem magamban hogy tök mindegy ki mit mond én fogom megszülni és azt a nevet adom amit akarok és pont :) ha tetszik ha nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!