Akiknél nagy balhé volt a név körül vagy a család nem akarta elfogadni, le akartak róla beszélni, eláruljátok a nevet?
Szeretném, ha most végre nem leszólva lennénk, hogy milyen nevet adtunk, hanem inkább ötleteket merítenénk egymást neveiből :)
Az én kisfiam pl. Medárd, őt a 40napos esővel azonosítja minden rokon.
Nálatok hogy volt?
Ja, és megbántátok?
Sokáig úgy tudtuk, kisfiú van a pocakban. A Mór nevet kapta volna. Senkinek nem tetszett rajtunk kívül, mert hogy majd mindenki Mórickázza. De nem érdekelt. Anna barátnőmet Kannának hívták. Erről ennyit...
Nemrég derült ki, hogy mégis kislányunk lesz. A Léna nevet kapja. Ezzel megbékéltek valamelyest. Ha a következő fiú, talán Mór lesz, ha addig nem tetszik meg más név... :)
Első csemetém Janka. Na jött is a rokonság,hogy szegény gyerek,majd mindenki a szomszédokból, a csúnya öreg nénire fog gondolni, és hozták a "jobbnál jobb" ötleteket". Persze Janka lett és nagyon is illik rá.
Most a kistesó még pocakban van, Zsóka lesz. Itt is volt ám kiakadás, hogy milyen név már ez??? Előtte pár náv még szóba került: mint Léna, Csenge, de mindenkinek volt valamelyikkel problémája. Nem igazán érdekel más véleménye, én gyerekem, én nevezem el(mármint a férjemmel).
Viszont azt nem ttűrném el,amit itt az egyik váalszoló is írt hogy x a neve és direkt y-nak szólítják. Nem kell hozzánk többet jönni,és tuti minden egyes alkalommal rá szólnék, hogy a gyereket x-nek hívják!!!!!!!!!!
nem tűrnéd el, hát ő nem nagyon tud mit tenni, mivel az egész család ezt csinálja! Szakítana meg minden kapcsolatot mindenkivel emiatt? A mai világban szerintem örül hogy összetartanak meg hogy van valaki mögöttük-mellettük ha bármi baj van.
Nekünk pl. se kutyánk se macskánk.
Ha (durván fogalmazok) meghalnánk hetek múlva tűnne fel kb. másoknak. Ha egy forint kéne valakitől akkor se lenne kihez fordulni. Úgyhogy én valahol megértem őt hogy nem akarja elmarni magától a családot.
Másrészt nem szép tőlük nyilván, hogy nem tartják tiszteletben a választását.
Jó értem, persze fontos a család.
De azért ez nekem nagyon durva, és szegény kisgyerek aki megissza ennek az egész cirkusznak a levét!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!