Ti mennyire vettétek figyelembe a család, ismerősök véleményét a névválasztásnál?
Ismerősökét semennyire,mert az én gyerekem,és én se szóltam abba bele,hogy az ő gyereküket,hogy hívják.Mellesleg semmi közük hozzá.
A családét azt már figyelembe vettem.Nem erős szinten,de igen.Nekem sok név tetszett,de inkább a hagyományosak.(Réka,Anna,Petra stb.)Összeszedtük a párommal azt a 3 nevet,amiből választani szerettünk volna.És utána megkérdeztük az ő és az én szüleim véleményét,plusz a tesóinkét.És,ami anyóséknak és az én szüleimnek tetszett az lett a név.De mivel Anyu dobta fel,hogy legyen Réka,így nekik tetszett ez a név.
Kíváncsi lennék azért arra a névre.
Mert önmagában nem érdekelt mások véleménye, hacsak nem azért nem tetszik nekik, mert túl ciki a név...
Pl. mondjuk nekem tetszik az Anett, anyukámnak nem. Hát ez van, nem tudnék vele mit csinálni. Ez nem ciki, anyu meg majd megszokja.
De ha mondjuk nekem tetszene az Orália :), és mindenki kifikázná, akkor azért elgondolkoznék, hogy biztos jó ötlet-e szegény gyerek életét tönkretenni egy névvel.
Semennyire.
Kettőnk döntése párommal,más törődjön bele.
Áruld el légyszi a nevet, kíváncsi vagyok miért nem tetszik sokaknak!
Én amúgy nem kértem ki más véleményét, a lényeg az volt, hogy páromnak is tetsszen.
Ha viszont rákérdeztek volna a névre, és mikor elmondtam volna, és mindenki fintorgott volna, akkor azt azért rossz előjelnek vettem volna...
Hát akkor azért nem tetszik neki valószínű, mert ritkább név.
De a Milénával nincs baj, nem gázos név, nem is cikis.
Biztos meg fogja anyukád is szokni, ha már meglátja a kicsit, sőt lehet még értékelni is fogja, hogy "egyedibb" neve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!