Angelinanak szeretném elnevezni a kislányomat, de az egész család és az összes barátunk tiltakozik ellene, mondván hogy rengeteg hátránya lenne a névből a kisebbségi hangzás miatt. Ti mit gondoltok?
Nem mondanám, hogy nekem kisebbségi hangzása van. Inkább angellina Jolie jut ezsembe. De mivel utálom a külföldi nevek magyarított változatait (pl. Dzsenifer), ezért nem adnám a gyerekemnek.
Szóval részemről egy nagy NEM!
A hideg kiráz ettől a "kisebbségi hangzás" kifejezéstől.
Lassan ott fogunk tartani, ha valahol egy roma kislánynak adnak egy nevet, azt a magyar családok rögtön kihúzzák a listájukról. Vagy gyszer majd lesz egy lista magyar és roma nevekből, és nem lesz átjárás. Csak azt nem értem miért.
Az én húgom Apollónia. Eddig csak romáknál és Szlovákiában hallottam ezt a nevet, mégis mindenki dicséri, milyen csodaszép neve van, és Ő is elégedett vele.
Én is különleges neveket adtam a gyerekeimnek. Óvtak is eleget, hogy majd csúfolni fogják, meg kutyanév, meg nem lehet megjegyezni. Egyikük nevével sem volt gond, szeretik, szívesen viselik.
Amúgy meg minden nevet lehet csúfolni, kifigurázni, a gyerekek találékonysága határtalan.
Az Angelina nevet én még nem hallottam élesben, sem roma, sem magyar kislánynál. De rögtön megtetszett, ahogy olvastam. Szerintem tarts ki az elhatározások mellett, majd megszokja a család is. Esetleg tegyél annyi engedményt, hogy második névnek kap valami "egyszerűbbet".
Szerintem szép én adnám a lányomnak. A baj, hogy a férjeddel kell közös nevezőre jutni, ha őt meggyőzöd a többiek nem számitanak. Később meg azt fogják mondani, de jó, hogy nem hallgattál rájuk.
Mi így voltunk. Azóta annyira szereti mindenki a lányom nevét.
Engem a Zselykétől ráz ki pl a hideg olyan rideg név ez pedig olyan kellemes.
Igenre voksolok.
Személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy az apjának éppen annyi joga van a gyermek nevéhez, mint neked. Ne a család többi tagját nézd, ők ebből a szempontból nem relevánsak egy kicsit sem. De, ha a gyermek apja ennyire ellene van, akkor kérdés, érdemes-e ennyire erőltetni..
Bár a férfiaknál nem jellemző, hogy régi álmuk legyen egy bizonyos név a leendő gyermeküknek, de fordított esetben, ha nem engedne az 48-ból, hogy "márpedig Töhötöm dédapám után nevezzük el a gyereket, mert ez a családi hagyomány és ez minden álmom", ugyanúgy belemennél, mint ahogy elvárod tőle ezt viszont?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!