Angelinanak szeretném elnevezni a kislányomat, de az egész család és az összes barátunk tiltakozik ellene, mondván hogy rengeteg hátránya lenne a névből a kisebbségi hangzás miatt. Ti mit gondoltok?
csatlakozom: hívd ahogy szeretnéd, és ahogy a férjeddel meg tudtok egyezni!
olyan nincs, h kisebbségi hangzású név. ez marhaság.
Rémes ,egyszerűen nem értem az embereket. És igen is a cigányok adnak ilyen neveket, Eszmeralda, Szamanta és társaik...
Egy életre megbélyegzed.
A kántorunk lányát Szamantának hívják:-)
Én amúgy nem hiszek abban, hogy egy névvel meg lehet bélyegezni egy gyereket. Persze vannak kivételek: Orália és társaik. De alapvetően a név idomul a viselőjéhez, ketten együtt alkotnak egészet. Gondoljatok bele, nem azért gyűlölsz valakit, mert egy adott neve van, hanem inkább azért utálsz meg egy nevet, mert egy számodra kellemetlen személy viseli azt. Aztán megismersz ugyanazzal a névvel egy klassz figurát, és minden helyrebillen.
Rengeteg neves kérdés van az oldalon, és nagyon ritka, hogy a többség ne szólná le a választott nevet. Gyakori a megbélyegzed vele, csúfolni fogják, gyűlölni fog érte, nem illik kisgyerekhez megjegyzés. Aztán az élet mást mutat.
Valaki rákérdezett a Pál névre, lemarták rögtön. Ismerek 3 éves Palkót, nagyon jól áll neki a neve. Ugyanez van a Gézával is. A srácaim együtt jártak egy kis Gézával oviba, tüneményes kissrác volt, szőke fürtös kis focista. Nekem a Gézáról mindig Ő jut eszembe, nem Mézga Géza.
Engem először a Timon név miatt martak, mert hogy az Oroszlánkirály, meg a Pumba. 14 éve viseli a fiam, senki nem Pumbázott. A Sábánál azért martak, mert hogy kutyanév. Nos, élőben ez sem került soha terítékre. Sokan felkapják a fejüket, hogy milyen szép név. És nem hiszem, hogy csak úgy mondanák, mert ha gáz lenne nekik, inkább hallgatnának. Legutóbb a Kartal miatt kaptam letoltást, már itt, ezen az oldalon. Hogy lehetetlen egy kisbabát így szólítani. Hát lehet, és megint tetszést váltott ki a gyerekkel társítva.
Azért engedtem ilyen bő lére a véleményemet, mert próbáltam megértetni, hogy minden névben van valami szép, és ezzel együtt minden névbe bele lehetne kötni. És bár a kérdező kíváncsi a véleményünkre, helytelennek tartom ócsárolni a választását. Elég lenne, a Bocsi, de nekem nem tetszik, felesleges nagy szavakkal, cigányozással dobálózni. Így is megismeri a köz véleményét, de nem bántódik meg legalább. Ha valakinek az Angelina a gyerekkori álma, hát adja azt. Illeni fog a kislányához, hiszen maga a kicsi lány tölti meg tartalommal a nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!