Gyerek sírni nem hagyása = rossz házasság?
Elnézést, ha provokatívnak tűnik a kérdés, de már régóta gondolkodom, hol itt az összefüggés. Már megint azt olvastam, hogy aki nem hagyja sírni a babáját, vagy netalántán hordozókendőbe köti, az tutira elhanyagolja a férjét, ki sem lóg a gyereke fenekéből, és mindenképp 5 éves koráig szoptatja.
Miért törvényszerű ez? Miért gondolja valaki, hogy ha nem állok le takarítani, miközben sír a kisbabám, akkor ennek egyenes folyománya, hogy nem törődöm a férjemmel, és nincs szexuális életünk? Hogy az, hogy most igény szerint szoptatom, az azt jelenti, hogy iskolás koráig így tervezem csinálni? Miért lenne mindenképp rosszabb a házasságom attól, hogy úgy főzök, hogy közben magara kötöm a babát?
A magam életét most nem kezdem részletezni, látatlanban úgyis mindenki azt állít, amit akar. De miért jobb a családi élet ott, ahol folyamatosan ordít a csecsemő, mint ott, ahol felveszik és dajkálják, ha baja van?
Én tudom melyik topikról beszélsz, én is próbáltam ott vitázni. Még azzal is előjöttek, hogy biztos mosakodni sem szoktam, mert mindig csak a gyerekkel foglalkozok. Na itt már hangosan felröhögtem.
Én úgy gondolom, hogy azért hangoztatják ezeket a sztereotípiákat, hogy enyhítsék a lelkiismeretfurdalásukat, amiért nekik nincs kedvük/türelmük eleget foglalkozni a gyerekkel.
A kérdésre válaszolva: a mi házasságunk inkább attól romlana meg, ha hagynám a babámat sírni. A párom is imádja a kisfiunkat, nagyon sokszor ő kel fel hozzá éjszaka, ha nyüszög. Egyikünk sem tudná hallgatni tétlenül, ahogy sír a gyerekünk, és szerintem ez így normális. Ettől még nem hanyagoljuk el egymást, ugyanannyi időt töltünk együtt, mint eddig, csak most már sokszor hármasban. Pl együtt szoktunk sétálni, együtt fürdetjük a babát stb. Aztán este, miután lefektettük aludni, akkor van időnk egymásra csak kettesben. Nagyon jól elvagyunk így.
22:45-nek: hát épp ez az, hogy van, aki előadja magát. De fogd már fel, hogy nem mindenki, és épp ezért nem kellene egymást cse.szegetni. Itt a kérdező épp azon háborodott fel, hogy valaki olyan hülyeségeket beszél, mint amiket te is példaként írtál. Mert egyesek eltúloznak mindent. De itt a többség épp azt mondja, hogy ez nem normális, tehát ha jól végigolvasol mindent, akkor a többség veled van egy véleményen, de mégis idejössz cse.szegetni másokat.
Keresd meg azt a hülye topikot, ahol erről szó volt, és ott lázadj.
A szuperanyuktól szerintem mindenki kikészül, meg attól is aki ok nélkül bánt mindenkit.
15-ös: na erről beszéltem. kezdődik a "meglegyintgetés". agyrém!!!
pontosan, csak a saját lelkifurdalását enyhíti az ilyen. szánalmas. kíváncsi lennék, mit szólna, ha ő lenne a magatehetetlen öreg, mondjuk, és a gyereke, aki kiszolgálja, "meglegyintené", ha teszem azt, nem ülne a s.ggén és enne normálisan. jobb félni, még ez is elkövetkezhet. a gyereket lekopizza rólad azt is, amit nem szeretnél.
Utolsó, te nem vagy normális.
Mégis kivel veszekszel?
Olvass és értelmezz már okostojás, hogy lásd is, ez itt nem az a kérdés, nem az a fórum, amiről te beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!