Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Földön mászó babánál (6 hós)...

Földön mászó babánál (6 hós) milyen gyakran takarítsak szerintetek? Ha kutya is lesz a lakásban hogy oldjam meg hogy tisztaság legyen?

Figyelt kérdés
Szőnyegek felporszívozása hetente mondjuk 2X elég? A parkettát és a járólapokat mivel mossam fel ami bababarát? Sajnos szopja az ujját és mindent beeszik. Ti hányszor takarítotok és mivel? Én eddig heti egyszer (amíg nem raktam le a földre a lányomat) Ősztől kutya is lesz mert télre mindig beköltözik hozzánk a férjem kutyája akit imádunk, de nem tudom mennyire lesz ez így gáz..
2012. aug. 15. 12:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, pár dolog lemaradt: Szőnyeget kiporolom, rendes hagyományos porolóval, naponta, gyorsan 3 perc alatt megvan, heti 2 alkalommal ki is porszívózom. Semmilyen állatot nem engednék egy kúszó-mászó gyerekkel egy térbe. Nekünk van kutyánk macskánk kint a kertben, még a lépcsőre sem jöhetnek fel ameddig a gyerekem mászik.
2012. aug. 15. 15:02
 12/20 anonim ***** válasza:
Sajnos amióta nagypapám mellett a kórházban meghalt egy 8 éves kislány, mert rátekeredett a májára egy macskaszőr - én nem tudok elnéző lenni a háziállat + gyerek egy fedél alatt megoldással.
2012. aug. 15. 15:11
 13/20 anonim ***** válasza:
kutyát semmiképp!!!! kutyaházban maradjon! és elég ha a pici csak a saját szobájában mászik,ott viszont napi porszívózás,parkettánál napi felmosás-reggel.vannak bió felmosók
2012. aug. 15. 16:56
 14/20 anonim ***** válasza:
off: ne haragudj, de a májra hogy tud rátekeredni a macskaszőr?
2012. aug. 15. 17:14
 15/20 anonim ***** válasza:
Nekünk macskánk van, társasházban lakunk és ha tehetném minden nap felmosnék, de inkább kétnaponta jön össze. (Mielőtt jönnek az okos lepontozók, elmondom, hogy elméletben lehet, hogy működnek a dolgok, de gyakorlatban nem.) Ilyenkor a domestosos felmosóval áttörlöm a szőnyegeket is. Nekem a 10 hós Fiam nem volt beteg, pedig régóta mászik és nem csak a szobájába!
2012. aug. 15. 21:47
 16/20 anonim ***** válasza:
3-as, jo alvokaja van a gyerekeidnek. En hagyom bekeben aludni, nem zajongok ilyenkor a porszivoval. Ha meg fent van, akkor visit, rir a porszivo hangjatol. Igy csak ketnaponta kinzom szegenyt a porszivoval.
2012. aug. 15. 22:14
 17/20 A kérdező kommentje:

Hűűű...itt mindenki nagyon rendes! Lehet én is többször fogok takarítani most már, bár szerintem túlzásba sem szabad esni. A macskaszőrös sztori szerintem vagy nem igaz vagy félreértett valamit a kedves válaszoló... De ha igaz akkor kérdezném tőle hogy a páromat is rakjam ki az udvarra ugyanis őt is elég sok szőrrel áldotta meg a sors :-)))

(Amúgy a májba max a véráramon keresztül juthat bármi, de a véráramba nem nagyon tud szőr jutni. Ha ez mégis megtörténne előbb lenne belőle nagyobb probléma minthogy a májra csavarodhatna. Szerintem itt valami férges eset lehetett, már ha igaz a történet, ugyanis az előszeretettel telepszik meg a májban és egyéb szervekben, bár emiatt sem szoktak meghalni)

2012. aug. 16. 07:11
 18/20 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

A gyerekeim alszanak este 8 -tól reggel 10-ig 10:30-ig.

Valamint a kisebbik alszik ebéd után 2 órát.

szóval van időm.

Tegnapelőtt az unokatesómnál voltunk, egyszer csak hallom, hogy a fiam megkérdezi tőlük. Ti nem szoktatok takarítani? (25 és 20 évesek, ketten laknak)

Majd tegnap regel mondja, hogy anya én nem tudnék olyan koszban élni.

szóval a gyerekek ezt látják, és ők is a rendet tisztaságot szeretik.

Még annyit, hogy egyik gyerekem sem ébred fel semmira, de szó szerint semmire. Nagyon jó alvók.

2012. aug. 16. 09:47
 19/20 anonim ***** válasza:

11 hónapos kislány anyukája vagyok.

2 naponta takarítok, felporszívózás, felmosás. Hetente 1-szer pedig nagytakarítás.

A felmosó vízbe nem teszek semmit, mivel a lányom szemorvosa letiltott róla. Problémák voltak és még vannak is a lányom szemével és mivel még sokat mászik ezért a kezével sajnos sok bacit és tisztítószert is be tud juttatni a szemébe. Persze a fürdőszobát mindig domestossal takarítom, mert oda nem mászik be. Az orvos meg arra is felhívta a figyelmemet, hogy se kutyát, se macskát nem tarthatunk és nem is érintkezhet a lányommal, mert rengeteg betegséget terjeszt. Mondjuk neki inkább a szeme miatt hangsúlyozta ezt ki.

Ott ahol háziállat van, szerintem hiába takarít minden nap az ember, teljes tisztaságot nem lehet teremteni. Mert a kutya és macskaszőr úgy is ott lesz mindenhol. És sajnos pont ez a gond.

2012. aug. 16. 11:52
 20/20 anonim ***** válasza:

Nos akkor ezzel az erővel akár kopaszra is borotválhatnánk a fejünket, mert ha a macskaszőr rá tud tekeredni a májra, akkor a hoszzú hajszál még jobban rá tud.

Egyébként nem vagyok mellette, hogy a gyerek mellé kell háziállat.

2012. aug. 16. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!