Szerintetek melyik a jobb?
Egyik sem jobb, mindkettő kutya, akit lehet szeretni.
Van, aki fajtatisztát vesz, mert tetszik neki az adott fajta a külső és belső tulajdonságai miatt. Aki nem tud annyit költeni rá, vagy az a célja, hogy mondjuk menhelyről kimentsen egy kutyát, az örökbe fogad egy keveréket.
Nekem van egy törzskönyves, kiállítási kutyám, és egy mentett tacsi keverékem. Mindkettőt ugyanúgy szeretem.
Ha keverék kutyát veszel, ő ellenállóbb lesz, s ha menhelyről hozod el, egy életet is megmentesz : )
A fajtiszta kutyák nem minden esetben szebbek, csak előre tudod, hogyan fognak majd kinézni, viszont a tenyésztett ebeknél számos a fajtára jellemző betegséggel kell szembe nézned. Nagyon utána kell ezeknek járni. Egy szóval, a fajtiszták a tenyésztés miatt kevésbé ellenállóak.
Egyformán okosak és kitűnő társak lehetnek, ha elegendő figyelmet tudsz nekik biztosítani. Remélem, hasznos volt :)
Azért, mert egy kutya keverék, még nincs biztosítva, hogy egészségesebb lesz a tenyésztett társainál. Nagyon sokféle rejtett betegséget is hordozhat magában egy keverék.
Hamis állítás, hogy a keverék a keverék mivolta miatt egészségesebb bármely más kutyánál.
"viszont a tenyésztett ebeknél számos a fajtára jellemző betegséggel kell szembe nézned"
-.- no comment
ma 15:22
Ha megfelelően utánanéznek a kiválasztott szülők örökítésének, elkerülhetőek a fajtára jellemző betegségek .
Nekem keverék kutyusom van és mindennél jobban szeretem.Persze ez nem azon múlik, hogy fajtatiszta e vagy sem
Vannak "kutyás" ismerőseim, akiknek fajtatiszta kutyájuk van és szerintem velük több a "baj".Nyilván attól is függ, hogy mennyire túltenyésztet a kutya (pl. a sharpei-eknek iszonyat sok bajuk van, alig látnak és hajlamosak az elhízásra is meg még sorolhatnám).Persze minden kutyának meg van a maga jó és rossz tulajdonsága amikkel számolnunk kell, de szerintem a fajtatisztákkal több a "gond" mind betegségekben mind pedig jellemükből adódóan a viselkedésükben.
+ amit már korábban is írtak menhelyről is megmenthetsz egyet, ahol több a keverék és így jobbá tettél egy kutyaéletet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!