Földön mászó babánál (6 hós) milyen gyakran takarítsak szerintetek? Ha kutya is lesz a lakásban hogy oldjam meg hogy tisztaság legyen?
Nálunk van állat és mikor lányom kúszott-mászott én bizony naponta takarítottam. Hetente egyszer csináltam nagytakarítást (porszívózás, felmosás, söprögetés, szőnyeget kikeféltem, szóval minden), de naponta kellett felsöpörni, és sokszor kellett felmosni is a foltokat-piszkokat, amit mi vagy az állat hoztunk be.
Mióta jár a lányom, már annyira nem takarítok gyakran.
Amúgy nem kaptam soha sokkot, tehát ne úgy képzeld, hogy állandóan csillogott minden, de a hulló szőrtől sokszor kaptam idegbajt, úgyhogy azt sokszor kellett eltüntetni.
Az nem zavart, ha kicsi koszt megevett a lányom, mert hát erre is szükség van az egészséges fejlődéshez. :)
Én amúgy nem használtam bababarát felmosót, olyat használtam amit mindig is szoktam (Cillit).
Heti 1x ????
ÉN mindig naponta felporszívózok ( egész lakást, járólapot is), felmosok. Nagyobb takarítás, portörlés minden hétvégén, függönymosás havonta
Akkor is amikor nem voltak gyerekek, meg most is, hogy van két gyerek. 10 és 1,5 évesek.
amikor volt kutya, akkor a kutyaszőr miatt ezeket napi 2x tettem, ebéd után és este.
Én el nem tudom képzelni, hogy hetente csak 2x porszívózzak, vagy mossak fel.
Hetente 2 szer törlöm a port. Plusz mindent amihez a fiam hozzáér.
A padlót 2 naponta porszívózom és felmosom. Vagy domestos-al vagy csak sima öblítős vízzel. Sajnos az ellen nem tudsz mit tenni, hogy megrág mindent. Nálunk a papucstól kezdve, szőnyegeken át, az ajtófélfáig minden megkósolt már. Semmi baja nem lett tőle, ettől ne félj.
Viszont lehet kapok majd lepontozást, de én se kutyát, se macskát, se semmilyen állatot nem tartanék pici gyerek mellett. Nem azért mert megharapja vagy valami. De mégis csak egy állat. Nem lehet rendesen tisztántartani.
Volt egy ismerősünk Naponta 2* porszívózott, felmosott a kutya után. Mégis akárhányszor találkozunk, tiszta szőr minden ruhája, és a gyereke is sokat betegeskedik. Nem oktatójelleggel írtam. Ez az én véleményem csupán. Mindenki maga tudja mit vállal be és mit nem...
És ezúton szeretnék mindenkitől elnézést kérni, akinél baba mellett háziállat is tartózkodik a lakótérben!
3. vagyok
ecettel mosok fel, hetente egyszer használok gomestost.
Az én gyerekeim is sok foglalkozst igénylenek, mondjuk, a nagy már nem , de a pici igen, de mégis találok rá időt. pl. mikor alszik .
Mindenkinek arra van ideje, amire akarja.
Szóval én nem tudok úgy élni, hogy ne legyen rend és tisztaság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!