Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy érdekes dolgot hallottam....

Egy érdekes dolgot hallottam. Bal kéz, egyenlő rejtett iker?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, hogy kisfiam bal kezez, nagyon ügyes bal kézzel, szépen rajzol, eszik stb...Egy ismerős idős rokon nénink mondta erre, hogy azt tartják a bal kezes emberekről; gyerekekről, hogy volt egy ikertestvérük, aki nem született meg...

Ti mit gondoltok erről? Ez csak egy mendemonda népszokás, vagy van "valóság" alapja?

2012. aug. 12. 19:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A 6-os kommented akkora zagyvaság hogy csak na.
2012. aug. 12. 20:47
 12/20 anonim ***** válasza:
Én iker fiaim közül egyik jobb, másik balkezes. Kétpetéjüek, nem hasonlítanak egymásra, szemük színe is egyiké barna, másiké kék.
2012. aug. 12. 21:23
 13/20 anonim ***** válasza:

Szerintem csak mendemonda.

A fiam eddig mind a két kezével egyformán ügyes, meglátjuk, jobb vagy bal kezes lesz-e.

Egyébként a rejtett iker dolog nálunk kizárt, mert még a fiam előtt volt egy méhen kívüli terhességem, ezért nekem szinte az ötödik héttől figyelték uh-n, hogy jó helyen van-e a baba. A modern gépekkel látható lett volna, ha esetleg két apróság kezdődik odabenn.

Ez is csak egy régről maradt népi mese.

2012. aug. 12. 21:25
 14/20 A kérdező kommentje:

Bocsánat, csak közben teregetek és vasalok...

Az iker testvéreim közül a második születésű (B baba), ő bal kézzel fogja a kanalat mikor eszik, és a kést is bal kézben tartja; de írni jobb kézzel ír.

Valószínű az oviban a jobb kézre szoktatták át az írást.

A nagyobbik fiam is bal kézzel eszik és bal kézzel rajzol is. A családban ennél különben nincs bal kezes sem nálunk, sem a férjemnél.

Unokatestvéreimnél is vannak ikrek, ott is két iker fiú akik ha jól tévedek mindketten jobb kezesek, míg a bátyjuk bal kezes.

A másik unokatestvéreméknél, ahol iker lányok lettek volna, csak az egyik meghalt még az anyaméhben a 20. héten.:( 2 napos halott baba volt, mikor beindították a szülést...:( A megszületett lányt nem tudom, hogy ball vagy jobb kezes e...

Csak érdekel ez a néphiedelem, hogy kinél hogy van. Tudom, hogy a terhességek elég nagy százaléka ikreknek indul, de csak 1%-a lesz iker terhesség.

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről a néphiedelemről, kinek mi a tapasztalata.

Itt nincs jó vagy rossz válasz...

2012. aug. 12. 21:34
 15/20 anonim ***** válasza:

És minden ikerből egy jobb egy pedig balkezes? és mi van a 3as ikrekkel?

Csak ésszerűen végig kell gondolni és kiderül mekkora baromság.

A jobb meg balkezességnek az agyféltelkekhez van köze.Ennyi.

2012. aug. 12. 21:40
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"Én is olvastam, hogy aki bal kezes, annak volt egy jobb kezes ikertestvére aki nem született meg."

Akkor aki jobb kezes annak lett volna egy bal kezes ikertestvere?

2012. aug. 12. 22:05
 17/20 anonim ***** válasza:

Akkor logikával, legalábbis az enyémmel végiggondolva arra jutottam, hogy ez csak az egypetéjűekre lehet igaz, ha az. Mikor a megtermékenyült pete szétvált, akkor történhetett valami, az egyik jobb másik bal kezes lett. A kétpetéjűek véletlen egszerre született testvérek "csak".

Aztán az egyik válaszolónál ez a logikám már meg is dőlt, egypetéjű ikrek és jobb kezesek.

Az én egypetéjű fiaim még csak (pont ma :-) 2 évesek, A baba egyétrelműen jobb kezes, B babám néha jobb, de úgy látom inkább a bal kezét használja. Nálunk igaz lenne, ha az. De ki tudja?!?

2012. aug. 13. 06:44
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább arra gondolhatnak, hogy kétpetéjűeknél alakulhat így ki. Szerintem nem minden esetben. Nem mondom, hogy megcáfolnám, hogy létezik ilyen, azt sem, hogy olyan korában nem ejlődik ki már a ,,tesó" amikor még el sem érkezett a méhbe... nekem kétpetéjű ismerőseim vannak akikre igaz ez a dolog és nagyon érdekes, hogy minden esetben teljesen ellentétes a tulajdonságuk. PL: Alacsony, sötéthajú és szemű sötétesebb bőrű apukára hasonlító balkezes kisfiúnak nagyon magas növésű, világos hajú és szemű jobb kezes szinte anyukája másolata a kislány ikerpárnál... Én valahogy ebből kiindulva tudom elképzelni, hogy van némi realitás az ikerpárok ellenkező kezűségében, de valahol úgy érzem ennél többet kicsit kétkedve tudnék elfogadni...
2012. aug. 13. 08:17
 19/20 anonim ***** válasza:
Van egy olyan ismeretterjesztő film, hogy Élet az anyaméhben - Ikrek. Én ebben hallottam először erről és csak az egypetéjű ikrekre vonatkozik, ugyanis ott a megtermékenyített petesejt válik ketté és így egymás tükörképei lesznek. Állítólag előfordul nagyon ritka esetben olyan is, hogy az egyik ikernek a szíve is a jobb oldalon van.:) Érdekes film mindenesetre, szóval ha érdekel a téma, szerintem ezt nézd meg!
2012. aug. 13. 10:27
 20/20 anonim válasza:
Én bal kezes vagyok de az ikertesvérem jobb. Szerintem lehet benne a morzsányi igazság. De azért nem hiszen el.
2012. aug. 14. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!